Πώς να αποφύγετε να "αποκολληθεί" σε απευθείας σύνδεση

Συμβουλές για να σας βοηθήσουν να μάθετε εάν η σημαντική σας σε απευθείας σύνδεση άλλη είναι πραγματική ή όχι

Είναι το πρόσωπο που ερωτεύεστε με το διαδίκτυο πραγματικά ποιοι λένε ότι είναι; Αυτό ήταν το θέμα του ντοκιμαντέρ του 2010: το γατόψαρο, το οποίο επίσης δημιούργησε μια τηλεοπτική εκπομπή με το ίδιο όνομα.

Στην τηλεοπτική εκπομπή, ο σκηνοθέτης που ήταν το θέμα της ταινίας ντοκιμαντέρ, βοηθά τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι έχουν εξαπατηθεί από κάποιον σε απευθείας σύνδεση. Κάθε επεισόδιο συνήθως κορυφώνεται με τους κινηματογραφιστές να διοργανώνουν συνάντηση μεταξύ των δύο ατόμων που εμπλέκονται στη σχέση. Μερικές φορές τα πράγματα αποδειχθούν καλά, μερικές φορές όχι τόσο.

Στην αρχή κάθε επεισοδίου της τηλεοπτικής εκπομπής, οι δημιουργοί συναντούν το "θύμα", για έλλειψη καλύτερου όρου, και στη συνέχεια αρχίζουν να κάνουν κάποια εργασία για ντετέκτιβ σε απευθείας σύνδεση για να προσπαθήσουν να ανακαλύψουν εάν το πρόσωπο στο οποίο το θύμα είναι ρομαντικά εμπλεκόμενο σε απευθείας σύνδεση είναι αληθινό ή αν είναι «γατόψαρο» (δείτε αυτό το άρθρο για την προέλευση του όρου γατόψαρο).

Πρόσφατα, υπήρξε ένα υψηλό προφίλ φερόμενο "Catfishing" που αφορά τον Manti Te'o της Notre Dame, ο οποίος ισχυρίζεται ότι υπήρξε θύμα μιας κακόβουλης φάρσας.

Έτσι το μεγάλο ερώτημα είναι:

Πώς μπορείς να αποφύγεις να βγεις online;

Το catfishing περιλαμβάνει μερικές από τις ίδιες μεθόδους πλαστοπροσωπίας που χρησιμοποιούνται από τους χάκερ και τους κακόβουλους κοινωνικούς μηχανικούς. Ενώ οι προθέσεις του δράστη μπορεί να είναι διαφορετικές, ο στόχος είναι ο ίδιος, να πείσει κάποιος ότι είστε κάποιος άλλος μέσω εξαπάτησης. Στην αλιεία γάτας, τα κοινωνικά μέσα χρησιμοποιούνται συχνά για να βοηθήσουν με το πρόσχημα.

Μπορείτε να αποφύγετε να απομακρυνθείτε από το να κάνετε κάποια δουλειά για ντετέκτιβ από μόνος σας και χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά εργαλεία όπως η Google Image Search (που χρησιμοποιείται από τους ίδιους τους σκηνοθέτες της Catfish) για να σας βοηθήσει να μάθετε εάν το πρόσωπο με το οποίο έχετε μια ηλεκτρονική σχέση είναι πραγματικό ή απλά ένα φτιαγμένο πρόσωπο.

Πώς μπορείτε να εντοπίσετε το γατόψαρο & # 34 ;;

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία "Αναζήτηση με εικόνα" της Google για να ελέγξετε για πολλά προφίλ Facebook με την ίδια εικόνα προφίλ

Το Google δεν είναι μόνο για αναζητήσεις κειμένου πια. Η αναζήτηση εικόνων της Google είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που σας επιτρέπει να ανεβάσετε μια φωτογραφία ή έναν σύνδεσμο σε μια εικόνα και στη συνέχεια να καθαρίσετε τον ιστό για παρόμοιες εικόνες. Οι σκηνοθέτες του Catfish χρησιμοποίησαν το ίδιο εργαλείο στη σειρά τηλεόρασης για να προσπαθήσουν να δουν αν οι δράστες γατών χρησιμοποιούν εικόνες που έχουν κλαπεί από άλλα προφίλ παρά εικόνες του εαυτού τους.

Δείτε πώς μπορείτε να εκτελέσετε μια εικόνα της Google Image & # 34; Search by Image & # 34; Ψάξιμο:

1. Βρείτε μια εικόνα του ατόμου που πιστεύετε ότι σας catfishing και είτε να αποθηκεύσετε την εικόνα στον υπολογιστή σας ή να αντιγράψετε το σύνδεσμο στην εικόνα. Αυτό μπορεί να γίνει στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης ιστού κάνοντας δεξί κλικ στην εικόνα και επιλέγοντας είτε "Αντιγραφή συνδέσμου" είτε "Αποθήκευση εικόνας ως".

2. Μεταβείτε στη διεύθυνση images.google.com στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο κάμερας στο πλαίσιο αναζήτησης δίπλα στο μπλε κουμπί αναζήτησης.

4. Εάν αντιγράψατε μια σύνδεση στην εικόνα, μπορείτε να επικολλήσετε τη σύνδεση στο πλαίσιο αναζήτησης που εμφανίζεται κάνοντας δεξί κλικ στο πλαίσιο αναζήτησης και επιλέγοντας "επικόλληση". Αν αποθηκεύσατε την εικόνα στον υπολογιστή σας, μπορείτε να κάνετε κλικ στη σύνδεση "Μεταφόρτωση εικόνας" (πάνω από το πλαίσιο αναζήτησης) και να μεταφορτώσετε την εικόνα στην Google

5. Κάντε κλικ στο κουμπί "Αναζήτηση με εικόνα".

Εναλλακτικά, αν έχετε ως Firefox τον browser σας, ο ευκολότερος και ταχύτερος τρόπος για να εκτελέσετε μια αναζήτηση Google ανά εικόνα είναι να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε την Επέκταση Browser Google Search by Firefox. Μόλις εγκατασταθεί αυτή η επέκταση, απλώς κάντε δεξί κλικ σε οποιαδήποτε εικόνα στον ιστό και κάντε κλικ στην επιλογή "Αναζήτηση εικόνας στο Google" για άμεσα αποτελέσματα.

Αν βρείτε την εικóνα που αναζητήσατε σε διαφορετικά προφίλ Facebook κάτω απó διαφορετικά ονόματα, τότε ίσως έχετε πιαστεί ένα γατόψαρο.

Ψάξτε για έναν εξαιρετικά χαμηλό αριθμό φίλων Facebook

Μήπως ο άλλος σημαντικός σας άλλος έχει μόνο 10 φίλους που αναφέρονται στον λογαριασμό του στο Facebook; Αυτό μπορεί να είναι ένα άλλο προειδοποιητικό σημάδι γατόψαρο, καθώς πολλά γατόψαρα θα δημιουργήσουν ψεύτικους λογαριασμούς φίλων έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους φανταστικούς φίλους τους για να ενισχύσουν την ψευδαίσθηση ότι είναι πραγματικά κάποιος άλλος. Δημιουργώντας και διατηρώντας αυτά τα ψεύτικα προφίλ απαιτεί πολλή προσπάθεια και αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο μπορούν να δημιουργήσουν μόνο 10 έως 15 ψεύτικους φίλους .

Ψάξτε για εικόνες χωρίς ετικέτες τους ή χωρίς ετικέτες που συνδέονται με τα πραγματικά προφίλ Facebook

Εάν κοιτάξετε φωτογραφίες από ένα ύποπτο γατόψαρο, μπορεί να λείπουν ετικέτες σε άλλα άτομα στις φωτογραφίες. Και πάλι, η σύνδεση φωτογραφιών με φίλους που δεν υπάρχουν μπορεί να είναι προκλητική, ακόμα κι αν έχετε δημιουργήσει ψεύτικα προφίλ για αυτούς τους ψεύτικους φίλους. Μόλις γλιστρήσει στη σύνδεση των φωτογραφιών με τα προφίλ μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη την ψευδαίσθηση που μπορεί να είναι ένας λόγος που το γατόψαρο μπορεί να μην έχει πολλές ετικέτες φωτογραφιών στις φωτογραφίες τους (αν υπάρχουν).

Αν και οι φωτογραφίες που δεν έχουν επισημανθεί με ετικέτες μπορεί να αποτελούν ένδειξη πιθανών γατόψαρων, μην το χρησιμοποιείτε ως μια τέλεια μέθοδο εντοπισμού επειδή, όπως είδαμε στην ταινία Catfish, κάποια γατόψαρα, όπως η γυναίκα στην ταινία, είχαν επισημάνει φωτογραφίες συνδεδεμένες με πολλοί ψεύτικοι λογαριασμοί και ήταν σε θέση να κάνει το όλο πράγμα να φαίνεται πολύ πειστικό.

Άλλα προειδοποιητικά σημάδια για το γατόψαρο

Εάν ο σημαντικός σας άλλος σε απευθείας σύνδεση κάνει πάντα δικαιολογίες γιατί δεν μπορούν να σας συναντήσουν αυτοπροσώπως, να μιλήσετε τηλεφωνικά ή να χρησιμοποιήσετε το Skype ή το Facetime για μια συνομιλία μέσω βίντεο, τότε μπορεί να μην είναι αυτός που ισχυρίζονται ότι είναι. Από μόνο του, αν δεν θέλει να συναντηθεί αυτοπροσώπως, δεν μπορεί να υποδηλώνει ότι πρόκειται για γατόψαρο, αλλά σε συνδυασμό με ορισμένους άλλους δείκτες παραπάνω, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι είστε ψέματα.