Μεταφόρτωση των εγγράφων του Word στα Έγγραφα Google

Τα Έγγραφα Google συνεργάζονται με το Google Drive

Με τα Έγγραφα Google, μπορείτε να δημιουργείτε, να επεξεργάζεστε και να μοιράζεστε ηλεκτρονικά έγγραφα επεξεργασίας κειμένου. Μπορείτε επίσης να μεταφορτώσετε έγγραφα του Word από τον υπολογιστή σας για να τα επεξεργαστείτε στα Έγγραφα Google ή να τα μοιραστείτε με άλλους. Ο ιστότοπος των Εγγράφων Google είναι διαθέσιμος σε προγράμματα περιήγησης υπολογιστών και μέσω εφαρμογών σε κινητές συσκευές Android και iOS .

Όταν μεταφορτώνετε αρχεία, αποθηκεύονται στο Google Drive. Το Google Drive και τα Έγγραφα Google μπορούν να προσεγγιστούν μέσω του εικονιδίου μενού στην επάνω δεξιά γωνία οποιασδήποτε σελίδας Google.

Πώς να μεταφορτώσετε τα Έγγραφα του Word στα Έγγραφα Google

Εάν δεν είστε ήδη συνδεδεμένοι στο Google, συνδεθείτε με τα διαπιστευτήρια σύνδεσης και τον κωδικό πρόσβασής σας Google. Για να μεταφορτώσετε έγγραφα του Word στα Έγγραφα Google, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

  1. Μεταβείτε στον ιστότοπο του Google Docs.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του φακέλου File Picker .
  3. Στην οθόνη που ανοίγει, επιλέξτε την καρτέλα Upload .
  4. Σύρετε το αρχείο του Word και ρίξτε το στην περιοχή που υποδεικνύεται ή κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή αρχείου από το κουμπί του υπολογιστή σας για να ανεβάσετε ένα αρχείο στα Έγγραφα Google.
  5. Το αρχείο ανοίγει αυτόματα στο παράθυρο επεξεργασίας. Κάντε κλικ στο κουμπί " Κοινή χρήση " για να προσθέσετε τα ονόματα ή τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε οποιονδήποτε θέλετε να μοιραστείτε το έγγραφο.
  6. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το μολύβι δίπλα σε κάθε όνομα για να υποδείξετε τα δικαιώματα που χορηγείτε στο άτομο: Μπορεί να επεξεργαστεί, να σχολιάσει ή να δει. Θα λάβουν μια ειδοποίηση με μια σύνδεση με το έγγραφο. Αν δεν εισέλθετε σε κανέναν, το έγγραφο είναι ιδιωτικό και εμφανές μόνο σε εσάς.
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές κοινής χρήσης.

Μπορείτε να διαμορφώσετε και να επεξεργαστείτε, να προσθέσετε κείμενο, εικόνες, εξισώσεις, διαγράμματα, συνδέσμους και υποσημειώσεις, όλα μέσα στα Έγγραφα Google. Οι αλλαγές σας αποθηκεύονται αυτόματα. Εάν δώσετε σε κανέναν τα δικαιώματα "Μπορεί να επεξεργαστεί", έχουν πρόσβαση σε όλα τα ίδια εργαλεία επεξεργασίας που έχετε.

Πώς να κατεβάσετε ένα Επεξεργασμένο αρχείο Google Docs

Όταν χρειαστεί να κατεβάσετε ένα αρχείο που έχει δημιουργηθεί και επεξεργαστεί στα Έγγραφα Google, το κάνετε από την οθόνη επεξεργασίας. Εάν βρίσκεστε στην αρχική οθόνη του Google Docs, κάντε κλικ στο έγγραφο για να το ανοίξετε στην οθόνη επεξεργασίας.

Με το έγγραφο ανοιχτό στην οθόνη Επεξεργασία, κάντε κλικ στο Αρχείο και επιλέξτε Λήψη ως από το αναπτυσσόμενο μενού. Προσφέρονται διάφορες μορφές, αλλά επιλέξτε το Microsoft Word (.docx) εάν θέλετε να μπορείτε να ανοίξετε το έγγραφο στο Word αφού το κατεβάσετε. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν:

Διαχείριση του Google Drive

Τα Έγγραφα Google είναι μια δωρεάν υπηρεσία και το Google Drive, όπου αποθηκεύονται τα έγγραφά σας, είναι δωρεάν για τα πρώτα 15GB αρχείων. Μετά από αυτό, υπάρχουν διαθέσιμα πολλά επίπεδα αποθηκευτικού χώρου στο Google Drive σε λογικές τιμές. Μπορείτε να φορτώσετε οποιοδήποτε είδος περιεχομένου στο Google Drive και να το έχετε πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή.

Είναι εύκολο να καταργήσετε αρχεία από το Google Drive όταν τελειώσετε μαζί τους για να εξοικονομήσετε χώρο. Απλώς μεταβείτε στο Google Drive, κάντε κλικ στο έγγραφο για να το επιλέξετε και κάντε κλικ στον κάδο απορριμμάτων για να το διαγράψετε. Μπορείτε επίσης να καταργήσετε έγγραφα από την αρχική οθόνη του Google Docs. Κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού τριών σημείων σε οποιοδήποτε έγγραφο και επιλέξτε Κατάργηση .