Προκαθορισμένος κωδικός D-Link DIR-600

Προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης DIR-600 και άλλες προεπιλεγμένες πληροφορίες σύνδεσης

Από προεπιλογή, οι περισσότεροι δρομολογητές D-Link δεν χρησιμοποιούν κωδικό πρόσβασης κατά τη σύνδεση με τη διασύνδεση του δρομολογητή. Αυτό ισχύει και για το DIR-600 - αφήστε το πεδίο κωδικού πρόσβασης κενό.

Ωστόσο, οι δρομολογητές D-Link όπως το DIR-600 έχουν ένα όνομα χρήστη. Το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη για το DIR-600 είναι admin .

Η προεπιλεγμένη διεύθυνση IP για το D-Link DIR-600 είναι 192.168.0.1 . Σχεδόν όλοι οι δρομολογητές D-Link χρησιμοποιούν την ίδια διεύθυνση IP.

Σημείωση: Υπάρχει μόνο μία έκδοση υλικού του δρομολογητή D-Link DIR-600, έτσι ώστε οι παραπάνω πληροφορίες να ισχύουν για όλους τους δρομολογητές D-Link DIR-600.

Βοήθεια! Ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης DIR-600 δεν λειτουργεί!

Τα διαπιστευτήρια για το DIR-600, για τα οποία μιλάμε παραπάνω, ισχύουν μόνο από το κουτί. Αυτό σημαίνει ότι όταν εγκαταστήσατε τον δρομολογητή για πρώτη φορά, είναι το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης που αναφέρονται παραπάνω που χρησιμοποιείται για να συνδεθείτε. Ωστόσο, συνιστάται πάντοτε να αλλάξετε αυτές τις πληροφορίες, ώστε να είναι πιο δύσκολο για κάποιον να κάνει αλλαγές στο δρομολογητή σας.

Εδώ είναι το πράγμα, όμως - αλλάζοντας το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης για το DIR-600 σημαίνει ότι πρέπει να θυμάστε ένα νέο σύνολο διαπιστευτηρίων αντί αυτών των προκαθορισμένων. Ευτυχώς όμως μπορείτε απλώς να επαναφέρετε τον δρομολογητή D-Link DIR-600 στις εργοστασιακές προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του, οι οποίες θα επαναφέρουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης πίσω σε αυτά που αναφέρονται παραπάνω.

Δείτε πώς να το κάνετε αυτό:

  1. Με την ενεργοποίηση του DIR-600, γυρίστε το γύρω, ώστε να έχετε πρόσβαση στο πίσω μέρος όπου συνδέονται τα καλώδια.
  2. Σημειώστε το κουμπί RESET δίπλα στο καλώδιο τροφοδοσίας.
  3. Με ένα συνδετήρα ή κάποιο άλλο μικρό αντικείμενο, πιέστε και κρατήστε πατημένο αυτό το κουμπί επαναφοράς για 10 δευτερόλεπτα .
  4. Αφού σταματήσετε να πατάτε το κουμπί, περιμένετε περίπου 30 δευτερόλεπτα για να γίνει επανεκκίνηση του δρομολογητή.
  5. Μόλις η λυχνία του καλωδίου σταματήσει να αναβοσβήνει, αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας από το πίσω μέρος του δρομολογητή για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια συνδέστε το ξανά.
  6. Περιμένετε άλλα περίπου 60 δευτερόλεπτα για να γίνει πλήρης εκκίνηση του DIR-600 και, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο δικτύου είναι ακόμα σταθερά συνδεδεμένο στο πίσω μέρος του δρομολογητή.
  7. Τώρα που έχει γίνει επαναφορά του δρομολογητή D-Link, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP http://192.168.0.1 για να αποκτήσετε πρόσβαση στη σελίδα σύνδεσης. Συνδεθείτε με το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη του admin όπως προαναφέρθηκε.
  8. Αυτή τη στιγμή, είναι σημαντικό να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης του δρομολογητή σε κάτι διαφορετικό από το admin , αλλά δεν είναι πολύ δύσκολο να το ξεχάσετε. Ωστόσο, ένας πολύ καλός τρόπος να μην ξεχνάτε ποτέ τους κωδικούς πρόσβασής σας είναι να τα αποθηκεύσετε σε έναν ελεύθερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης - με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κωδικό τόσο περίπλοκο όσο θα θέλατε χωρίς να χρειάζεται να θυμάστε τι έχετε επιλέξει.

Δεδομένου ότι η επαναφορά ενός δρομολογητή σημαίνει ότι όλες οι προσαρμοσμένες ρυθμίσεις (όπως το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης) καταργούνται, αυτό σημαίνει ότι ακόμη και οι ρυθμίσεις ασύρματου δικτύου, όπως το SSID, οι ρυθμίσεις δικτύου επισκεπτών κλπ., Καταργούνται επίσης. Θα πρέπει να εισαγάγετε ξανά αυτές τις πληροφορίες.

Τώρα που μπορείτε να συνδεθείτε στο DIR-600 για άλλη μια φορά, θα πρέπει να εξετάσετε την υποστήριξη των ρυθμίσεων που μόλις αναφέραμε. Αφού κάνετε τις αλλαγές που θέλετε να κάνετε, μπορείτε να τις δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας μέσω του μενού TOOLS> SYSTEM του δρομολογητή, με το κουμπί Save Configuration . Αν χρειαστεί να επαναφέρετε ξανά τον δρομολογητή σας, μπορείτε να επαναφέρετε τις προσαρμοσμένες ρυθμίσεις σας μέσω του ίδιου μενού, αλλά με το πλήκτρο Επαναφορά διαμόρφωσης από αρχείο .

Βοήθεια! Δεν μπορώ να αποκτήσω πρόσβαση στον δρομολογητή μου DIR-600!

Ο δρομολογητής έχει τη δική του διεύθυνση IP που πρέπει να γνωρίζετε για να έχετε πρόσβαση. Από προεπιλογή, αυτός ο συγκεκριμένος δρομολογητής χρησιμοποιεί το 192.168.0.1 . Ωστόσο, όπως και με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης, επειδή αυτή η διεύθυνση μπορεί να αλλάξει σε κάτι άλλο, ενδέχεται να μην μπορείτε να την φτάσετε χρησιμοποιώντας τις προεπιλεγμένες πληροφορίες.

Ωστόσο, όλοι οι υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι στο δρομολογητή έχουν αυτήν τη διεύθυνση IP αποθηκευμένη ως αυτό που ονομάζεται προεπιλεγμένη πύλη. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να επαναφέρετε τον δρομολογητή DIR-600 για να μάθετε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή.

Οι χρήστες των Windows μπορούν να ακολουθήσουν τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο εντοπισμού της προεπιλεγμένης διεύθυνσης IP Gateway για βοήθεια. Η διεύθυνση IP που βρίσκετε είναι η διεύθυνση που πρέπει να εισαγάγετε στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού για να συνδεθείτε στον δρομολογητή DIR-600.

Το εγχειρίδιο D-Link DIR-600 Manual & amp; Σύνδεσμοι υλικολογισμικού

Ο ιστότοπος της D-Link, ειδικά η σελίδα υποστήριξης DIR-600, περιλαμβάνει όλα όσα σχετίζονται με αυτόν τον δρομολογητή. Θα βρείτε λήψη υλικολογισμικού , συχνές ερωτήσεις, βίντεο βοήθειας και πολλά άλλα.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη σύνδεση με ένα εγχειρίδιο για αυτόν τον δρομολογητή, αλλά η καρτέλα Συχνές ερωτήσεις , που βρέθηκε μέσω του συνδέσμου στην προηγούμενη παράγραφο, είναι γεμάτη από χρήσιμες πληροφορίες, όπως αναβάθμιση του υλικολογισμικού, επαναφορά του δρομολογητή στις ρυθμίσεις διαχείρισης και πολλά άλλα.