Συμβουλές για τη βελτίωση της απόδοσης Wi-Fi στο σπίτι

Δοκιμάστε αυτές τις προτάσεις για καλύτερες ταχύτητες στο σπίτι

Ένα βασικό ασύρματο οικιακό δίκτυο Wi-Fi μπορεί να συναρμολογηθεί αρκετά γρήγορα. Ωστόσο, η απόδοση ενός δικτύου Wi-Fi μπορεί να μειωθεί για διάφορους λόγους. Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού δεν γνωρίζουν τις διαθέσιμες επιλογές για να διατηρήσουν ένα δίκτυο και να το βελτιώσουν με την πάροδο του χρόνου.

Εξετάστε αυτές τις προτάσεις για τη βελτίωση της δυνατότητας, των επιδόσεων και της ασφάλειας του ασύρματου οικιακού σας δικτύου.

01 από 07

Αναβάθμιση και προσθήκη εξοπλισμού

Ενώ τα εργαλεία Wi-Fi μπορούν να λειτουργούν για πολλά χρόνια πριν αποτύχουν, θα πρέπει να εξετάσετε την αντικατάσταση παλαιότερου εξοπλισμού. Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού γνωρίζουν τους δρομολογητές δικτύου και τα σημεία πρόσβασης , αλλά μπορεί να μην συνειδητοποιήσουν ότι η τεχνολογία Wi-Fi βελτιώνεται συνεχώς. Τα νεώτερα εργαλεία Wi-Fi τυπικά τρέχουν γρηγορότερα, είναι πιο αξιόπιστα και προσφέρουν καλύτερη συμβατότητα με τα οικιακά ηλεκτρονικά σας gadgets.

Μην παραβλέπετε τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η πιο προηγμένη τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων των ασύρματων διακομιστών εκτύπωσης, των συσκευών επέκτασης σειράς και των προσαρμογέων παιχνιδιών. Πριν από τη διευθέτηση για τη φθηνότερη βασική εγκατάσταση δικτύου που υποστηρίζει μόνο μερικούς υπολογιστές ή τηλέφωνα, έρευνα αυτών των τύπων προϊόντων για να δούμε αν μπορούν να ωφελήσουν το σπίτι σας και μπορούν να αποκτηθούν για λογικές τιμές.

02 του 07

Μετακινήστε τον δρομολογητή σε μια καλύτερη θέση

Οι χρήστες συχνά ρυθμίζουν γρήγορα το ασύρματο δίκτυό τους μόνο για να διαπιστώσουν ότι δεν λειτουργεί καλά σε ορισμένες περιοχές του σπιτιού, ενώ άλλοι μπορεί να απολαμβάνουν μια αρχική ρύθμιση, αλλά διαπιστώνουν ότι το δίκτυό τους διακόπτεται όταν ενεργοποιείται ένας φούρνος μικροκυμάτων ή ένα ασύρματο τηλέφωνο .

Οι υπολογιστές σε ένα υπόγειο, σοφίτα ή γωνιακό δωμάτιο ενδέχεται να υποφέρουν από χρόνια κακή απόδοση δικτύου, αλλά μπορεί να είναι ασαφές πώς να διορθώσετε το πρόβλημα.

Ένας εύκολος τρόπος για να αντιμετωπίσετε αυτά τα κοινά προβλήματα δικτύωσης Wi-Fi είναι απλά να μετακινήσετε τον ασύρματο δρομολογητή σε μια καλύτερη τοποθεσία. Περισσότερο "

03 του 07

Αλλάξτε τον αριθμό καναλιού Wi-Fi

Στις περισσότερες χώρες, ο εξοπλισμός Wi-Fi μπορεί να μεταδίδει σήματα σε οποιοδήποτε από τα διάφορα κανάλια (παρόμοια με τις τηλεοράσεις). Οι παρεμβολές σε ένα κανάλι μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση του δικτύου Wi-Fi.

Οι περισσότεροι ασύρματοι δρομολογητές αποστέλλονται με τους ίδιους προεπιλεγμένους αριθμούς καναλιών και οι περισσότεροι χρήστες ποτέ δεν σκέφτονται να αλλάξουν αυτό Μπορεί να παρατηρήσετε ραδιοπαρεμβολές από το δρομολογητή ενός γείτονα στο ίδιο κανάλι ή ακόμα και από κάποιο άλλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Η αλλαγή του καναλιού Wi-Fi είναι συχνά ο καλύτερος τρόπος για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα. Περισσότερο "

04 του 07

Αναβάθμιση του υλικολογισμικού δρομολογητή

Οι ασύρματες δρομολογητές περιέχουν ενσωματωμένη προγραμματιζόμενη λογική που ονομάζεται υλικολογισμικό. Όπως το λογισμικό, το υλικολογισμικό μπορεί να αναβαθμιστεί και να βελτιωθεί.

Μια έκδοση του υλικολογισμικού εγκαθίσταται στον δρομολογητή από τον κατασκευαστή και αυτή η λογική είναι απαραίτητη για τη λειτουργία της συσκευής. Πολλοί δρομολογητές προσφέρουν δυνατότητα αναβάθμισης υλικολογισμικού που επιτρέπει στους χρήστες να εγκαταστήσουν νεότερες εκδόσεις.

Η ενημέρωση του υλικολογισμικού σας μπορεί να προσφέρει βελτιώσεις απόδοσης, βελτιώσεις ασφαλείας ή καλύτερη αξιοπιστία. Αναζητήστε ενημερώσεις υλικολογισμικού στον ιστότοπο του κατασκευαστή του δρομολογητή, συνήθως κάτω από μια ενότητα υποστήριξης, και αναβαθμίστε ανάλογα με τις ανάγκες σας. Περισσότερο "

05 του 07

Αυξήστε την ισχύ του σήματος και την εμβέλεια του δρομολογητή

Ανεξάρτητα από το πού σε μια κατοικία είναι εγκατεστημένος ένας ασύρματος δρομολογητής, μερικές φορές το σήμα Wi-Fi απλά δεν είναι αρκετά ισχυρό για να διατηρήσει μια καλή σύνδεση. Η πιθανότητα αυτού του προβλήματος αυξάνεται πιο μακριά από το δρομολογητή πελάτη και τα περισσότερα εμπόδια, όπως οι τοίχοι από τούβλα, στέκονται μεταξύ του πελάτη και του δρομολογητή.

Ένας τρόπος επίλυσης αυτού του προβλήματος είναι η αναβάθμιση της κεραίας Wi-Fi που είναι εγκατεστημένη στο δρομολογητή. Ορισμένοι δρομολογητές δεν υποστηρίζουν αναβαθμίσεις κεραίας, αλλά πολλοί κάνουν. Η εναλλακτική λύση αφορά την εγκατάσταση μιας πρόσθετης συσκευής που ονομάζεται επαναλήπτης. Περισσότερο "

06 του 07

Αυξήστε την ισχύ του σήματος και την εμβέλεια των πελατών

Όπως και με τους ασύρματους δρομολογητές, μπορείτε επίσης να βελτιώσετε την ισχύ του σήματος των ασύρματων πελατών . Λάβετε υπόψη αυτό όταν πρόκειται για μία συσκευή Wi-Fi που πάσχει από πολύ μικρό εύρος σημάτων σε σύγκριση με τις υπόλοιπες συσκευές σας. Αυτή η τεχνική μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα των φορητών υπολογιστών να συνδέονται με hotspot Wi-Fi , για παράδειγμα. Περισσότερο "

07 του 07

Αυξήστε την ασφάλεια ασύρματου δικτύου

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού θεωρούν την εγκατάσταση ασύρματου δικτύου επιτυχημένη όταν η βασική κοινή χρήση αρχείων και διαδικτύου είναι λειτουργική. Ωστόσο, η εργασία δεν πρέπει να θεωρείται τελειωμένη μέχρι να εφαρμοστούν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. Ακολουθήστε αυτήν τη λίστα ελέγχου των βασικών βημάτων για τη δημιουργία και τη διατήρηση της καλής ασφάλειας Wi-Fi σε ένα οικιακό δίκτυο. Περισσότερο "