Πριν αγοράσετε έναν ασύρματο δρομολογητή Internet

Όλοι οι δρομολογητές ασύρματου Internet μπορεί να μοιάζουν πολύ με την πρώτη ματιά. Στην πραγματικότητα, πολλά διαφορετικά μοντέλα ασύρματων δρομολογητών υπάρχουν με τα δικά τους μοναδικά χαρακτηριστικά. Ακολουθήστε τη λίστα ελέγχου παρακάτω για να βοηθήσετε να αποφασίσετε ποια μάρκα ασύρματου δρομολογητή δικτύου πρέπει να αγοράσετε .

Αξιολογήσεις ταχύτητας

Οι ασύρματες δρομολογητές τυπικά διαφημίζουν την ταχύτητά τους σε megabits ανά δευτερόλεπτο (Mbps) . Τα πρώτα μοντέλα καταναλωτών Wi-Fi προσέφεραν 11 Mbps, ακολουθούμενα από δρομολογητές 802.11g με ταχύτητα 54 Mbps, δρομολογητές 802.11n από 150 Mbps έως 600 Mbps, με δρομολογητές 802.11ac πλέον των 1 Gbps.

Ίσως μπείτε στον πειρασμό να κοιτάξετε μόνο αυτούς τους δρομολογητές με την υψηλότερη βαθμολογία Mbps. Ωστόσο, θεωρήστε ότι η πραγματική απόδοση που θα επιτύχετε στην πράξη τυπικά είναι κατά μέσο όρο πολύ, πολύ χαμηλότερη από τη μέγιστη βαθμολογία που εμφανίζεται στη συσκευασία. Επιπλέον, ακόμη και οι δρομολογητές υψηλής ταχύτητας δεν μπορούν να επιταχύνουν άμεσα τη σύνδεση στο Διαδίκτυο . Η πρόσθετη ταχύτητα ώθηση το δίκτυό σας παίρνει από έναν ταχύτερο δρομολογητή μπορεί να μην αξίζει το επιπλέον κόστος.

Δημοφιλή μοντέλα

Ένα παλιό ρητό λέει: "Υπάρχει ασφάλεια σε αριθμούς." Οι πιθανότητες είναι, αν πολλοί άνθρωποι αγοράζουν ένα συγκεκριμένο προϊόν, εξυπηρετούν μια χρήσιμη ανάγκη. Το κορυφαίο εργαλείο δικτύου πώλησης τείνει να είναι σημερινή τεχνολογία παραγωγής αλλά όχι αιχμή. Εάν τείνετε να παίζετε συντηρητικά και να τρέχετε με το πακέτο, ελέγξτε τις πωλήσεις κατάταξης σε ηλεκτρονικούς εμπόρους λιανικής πώλησης για να αρχίσετε να δημιουργείτε τον ασύρματο δρομολογητή Internet Short List. Εδώ είναι μερικά για να εξετάσει:

Εγγυήσεις

Οι κατασκευαστές δρομολογητών ασύρματου Internet παρέχουν πάντοτε ένα πακέτο εγγύησης μαζί με τον εξοπλισμό τους. Το μήκος και οι όροι αυτών των εγγυήσεων ποικίλλουν σημαντικά. Μια καλύτερη εγγύηση μπορεί να υποδηλώνει ότι ένας κατασκευαστής δεσμεύεται περισσότερο να υποστηρίξει τα προϊόντα του, ενώ μια μικρότερη εγγύηση μπορεί να υποδηλώνει κάπως χαμηλότερο επίπεδο ποιότητας ή αξιοπιστίας του προϊόντος. Πάντα λάβετε υπόψη τις εγγυήσεις ασύρματου δρομολογητή κατά την λήψη της απόφασης αγοράς σας.

Ανατροφοδότηση από άλλους καταναλωτές

Αμέτρητοι καταναλωτές δημοσιεύουν τις απόψεις τους σχετικά με το ασύρματο δρομολογητή ασύρματου Internet σε ιστολόγια, πίνακες μηνυμάτων, ιστοσελίδες λιανοπωλητών και αλλού σε απευθείας σύνδεση. Ένα συγκεχυμένο μίγμα θετικών και αρνητικών ανέκδοτων περιμένει τους αγοραστές να κοιτάζουν σχεδόν οποιοδήποτε συγκεκριμένο μοντέλο. Λόγω της πολυπλοκότητας της οικιακής δικτύωσης σήμερα, κάθε δεδομένη μάρκα ασύρματου δρομολογητή που εκτελεί άψογα το οικιακό δίκτυο ενός ατόμου θα μπορούσε να αποτύχει άσχημα στις δικές σας. Κατώτατη γραμμή: Μην αφήνετε την εμπειρία κάποιου άλλου, καλή ή κακή, να επηρεάσετε την απόφασή σας πάρα πολύ.

Επιλογή σήματος

Πριν από χρόνια, ήταν συνηθισμένο να αγοράζουμε εξωτερικούς προσαρμογείς δικτύου μαζί με δρομολογητές. Οι πωλητές δικτύωσης μερικές φορές προσέφεραν ιδιόκτητες επεκτάσεις στα προϊόντα τους, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα ελαφρώς υψηλότερες επιδόσεις όταν συμφωνούν με το εμπορικό σήμα. Οι πωλητές μπορούν επίσης να δοκιμάσουν λεπτομερέστερα τη συμβατότητα με τον δικό τους εξοπλισμό.

Εάν διαθέτετε ήδη κάποια ηλεκτρονικά εργαλεία για καταναλωτές, η μάρκα που ταιριάζει με το δρομολογητή Wi-Fi μπορεί να έχει νόημα. Διαφορετικά, ερευνήστε τα διαθέσιμα εμπορικά σήματα και επιλέξτε ένα που εμπιστεύεστε.

Μέγεθος και στυλ

Σε πολλά νοικοκυριά, οι δρομολογητές ασύρματου Internet εγκαθίστανται σε μια ορατή κεντρική περιοχή της κατοικίας. Η αγορά ενός κομψού δρομολογητή μπορεί να κάνει αυτό μια ελκυστική προσθήκη στο ντεκόρ που θα είστε περήφανοι να δείξετε την οικογένεια και τους φίλους σας. Οι δρομολογητές διαφέρουν τόσο σε μέγεθος όσο και σε σχήμα. Αν σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε το δρομολογητή σε περιορισμένο χώρο, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει έναν κατάλληλο διαμορφωτή. Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και άλλοι ενδιαφερόμενοι για τη φορητότητα μπορούν επίσης να εξετάσουν την κατηγορία των προϊόντων δρομολογητή ταξιδιών .

Κόστος και προϋπολογισμός

Οι κατασκευαστές παρέχουν μερικές φορές εκπτώσεις ή άλλες εκπτώσεις από την πλήρη λιανική τιμή των ασύρματων δρομολογητών τους. Όπως ένα αυτοκίνητο, ακόμα και τα μοντέλα του περασμένου έτους τείνουν να προσφέρουν όλα τα βασικά χαρακτηριστικά που χρειάζεστε με έκπτωση. Ο καθορισμός προϋπολογισμού και η διαμονή σας με αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την τύψη του αγοραστή. Φτιάξτε το κατάστημα και πιθανόν να προσφέρετε καλή αξία στα χρήματά σας.