Πώς να ρυθμίσετε την πρόσβαση στο Internet PPPoE

Είναι εύκολο να ρυθμίσετε το PPPoE σε ένα οικιακό δίκτυο

Ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου χρησιμοποιούν Point to Point Protocol over Ethernet ( PPPoE ) για τη διαχείριση των συνδέσεων μεμονωμένων συνδρομητών.

Όλοι οι συμβατικοί ευρυζωνικοί δρομολογητές υποστηρίζουν το PPPoE ως λειτουργία σύνδεσης στο διαδίκτυο. Ορισμένοι πάροχοι διαδικτύου μπορούν να προμηθεύσουν ακόμη και τους πελάτες τους ένα ευρυζωνικό μόντεμ με την απαραίτητη υποστήριξη PPPoE που έχει ήδη διαμορφωθεί.

Πώς λειτουργεί το PPPoE

Οι πάροχοι διαδικτύου PPPoE εκχωρούν σε κάθε συνδρομητή του ένα μοναδικό όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης PPPoE. Οι πάροχοι χρησιμοποιούν αυτό το πρωτόκολλο δικτύου για τη διαχείριση των κατανομών διευθύνσεων IP και την παρακολούθηση της χρήσης δεδομένων κάθε πελάτη.

Το πρωτόκολλο λειτουργεί είτε σε ευρυζωνικό δρομολογητή είτε σε ευρυζωνικό μόντεμ . Το οικείο δίκτυο εκκινεί αίτημα σύνδεσης στο διαδίκτυο, στέλνει ονόματα χρήστη PPPoE και κωδικούς πρόσβασης στον πάροχο και λαμβάνει σε αντάλλαγμα μια δημόσια διεύθυνση IP .

Το PPPoE χρησιμοποιεί μια τεχνική πρωτοκόλλου που ονομάζεται σήραγγα , η οποία είναι ουσιαστικά η ενσωμάτωση μηνυμάτων σε μία μορφή μέσα στα πακέτα άλλης μορφής. Το PPPoE λειτουργεί όμοια με πρωτόκολλα εικονικής ιδιωτικής δικτύωσης , όπως πρωτόκολλο σημειακής σήρασης .

Η υπηρεσία Internet σας χρησιμοποιεί το PPPoE;

Πολλοί αλλά όχι όλοι οι πάροχοι διαδικτυακού DSL χρησιμοποιούν το PPPoE. Οι πάροχοι καλωδιακών και ινών διαδικτύου δεν το χρησιμοποιούν. Οι πάροχοι άλλων τύπων υπηρεσιών διαδικτύου που προτιμούν σταθερό ασύρματο διαδίκτυο μπορούν να χρησιμοποιήσουν ή όχι.

Τελικά, οι πελάτες πρέπει να επικοινωνήσουν με το φορέα παροχής υπηρεσιών τους για να επιβεβαιώσουν εάν χρησιμοποιούν το PPPoE.

Router PPPoE και διαμόρφωση μόντεμ

Τα βήματα που απαιτούνται για τη ρύθμιση ενός δρομολογητή για αυτό το πρωτόκολλο ποικίλλουν ανάλογα με το μοντέλο της συσκευής. Στο μενού "Εγκατάσταση" ή "Internet", επιλέξτε "PPPoE" ως τύπο σύνδεσης και εισαγάγετε τις απαιτούμενες παραμέτρους στα παρεχόμενα πεδία.

Πρέπει να γνωρίζετε το όνομα χρήστη PPPoE, τον κωδικό πρόσβασης και (μερικές φορές) το Μέγιστο μέγεθος μονάδας μετάδοσης .

Ακολουθήστε αυτούς τους συνδέσμους σε οδηγίες για τη ρύθμιση του PPPoE σε μερικές κοινές μάρκες ασύρματου δρομολογητή :

Επειδή το πρωτόκολλο σχεδιάστηκε αρχικά για διακοπτόμενη συνδεσιμότητα όπως στις συνδέσεις σύνδεσης μέσω δικτύου, οι ευρυζωνικοί δρομολογητές υποστηρίζουν επίσης μια λειτουργία "κρατήστε ζωντανή" που χειρίζεται τις συνδέσεις PPPoE για να εξασφαλίσει την "πάντα πρόσβαση" στο διαδίκτυο. Χωρίς τη διατήρηση, τα οικιακά δίκτυα θα χάσουν αυτόματα τις συνδέσεις στο διαδίκτυο.

Προβλήματα με το PPPoE

Οι συνδέσεις PPPoE ενδέχεται να απαιτούν ειδικές ρυθμίσεις MTU για να λειτουργούν σωστά. Οι πάροχοι θα ενημερώσουν τους πελάτες τους εάν το δίκτυό τους απαιτεί συγκεκριμένη τιμή MTU - οι αριθμοί όπως 1492 (το μέγιστο υποστηρίζει PPPoE) ή 1480 είναι συνηθισμένοι. Οι οικιακοί δρομολογητές υποστηρίζουν μια επιλογή για να ρυθμίσετε το μέγεθος MTU χειροκίνητα όταν χρειάζεται.

Ένας διαχειριστής του οικείου δικτύου μπορεί να διαγράψει κατά λάθος τις ρυθμίσεις PPPoE. Λόγω του κινδύνου σφάλματος στις διαμορφώσεις δικτύου οικιακής χρήσης, ορισμένοι ISPs έχουν απομακρυνθεί από το PPPoE υπέρ της εκχώρησης διεύθυνσης IP πελάτη βάσει DHCP .