Τρόποι πρόσβασης στα αρχεία σας από οπουδήποτε

Απομακρυσμένη πρόσβαση, απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας και λύσεις κοινής χρήσης αρχείων

Έχοντας απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή ή τα αρχεία σας από οπουδήποτε σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ξανά για να ξεχάσετε ένα σημαντικό αρχείο. Μπορείτε να ταξιδέψετε ελαφρά και να κάνετε επιχειρήσεις από σχεδόν οπουδήποτε έχετε σύνδεση στο Internet. Ακολουθούν διάφοροι τρόποι πρόσβασης στα αρχεία σας από το δρόμο ... ακόμα και να ελέγχετε από απόσταση ή να διαχειρίζεστε τον υπολογιστή σας από μακριά.

Χρησιμοποιήστε Απομακρυσμένη πρόσβαση ή εφαρμογές απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας

Ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να αποκτήσετε πρόσβαση εξ αποστάσεως στον υπολογιστή σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα από τα πολλά δωρεάν προγράμματα ή συνδρομητικά προγράμματα που έχουν δημιουργήσει τη σύνδεση για εσάς. Αυτά τα προγράμματα σάς επιτρέπουν να συνδεθείτε στον οικιακό σας υπολογιστή από ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web στον απομακρυσμένο υπολογιστή (π.χ. σταθμός εργασίας στο γραφείο ή στο cybercafe ) - ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και από μια εφαρμογή σε μια κινητή συσκευή, όπως ένα smartphone ή το iPad - και να εργάζεστε στον οικιακό σας υπολογιστή σαν να κάνατε μπροστά του. Τα πιο δημοφιλή προγράμματα απομακρυσμένης πρόσβασης περιλαμβάνουν:

Κοινή χρήση αρχείων με μια συσκευή NAS (Network Attached Storage)

Αν δεν χρειάζεται να ελέγχετε από απόσταση ή να διαχειρίζεστε τον οικιακό σας υπολογιστή και απλά θέλετε να έχετε πρόσβαση σε κοινόχρηστα αρχεία μέσω του Internet, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή NAS (γνωστός και ως πλαίσιο NAS) για να το κάνετε αυτό. Αυτές οι συσκευές αποθήκευσης είναι διακομιστές αρχείων μίνι που συνδέετε στο οικιακό σας δίκτυο, συνήθως μέσω καλωδίου Ethernet στον οικιακό σας δρομολογητή. Τρέχουν περίπου $ 200, αλλά μπορεί να είναι μια πολύ χρήσιμη επένδυση. Οι συσκευές NAS είναι ιδανικές για κοινή χρήση αρχείων και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για πολλούς υπολογιστές και συνήθως προσφέρουν πρόσβαση σε απομακρυσμένα αρχεία μέσω FTP ή ακόμα και του προγράμματος περιήγησης στο Web , ανάλογα με τη συσκευή. Τα δημοφιλή κουτιά NAS που σας επιτρέπουν να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία σας από απόσταση περιλαμβάνουν: Buffalo Linkstation και Time Capsule της Apple.

Περισσότερα: Ο Οδηγός για την Ασύρματη Δικτύωση / Δικτύωση περιλαμβάνει μια σειρά από προϊόντα NAS entry-level για οικιακούς χρήστες καθώς και μια Εισαγωγή στο NAS.

Προσθέστε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο στον δρομολογητή του σπιτιού σας

Μια άλλη επιλογή απομακρυσμένης κοινής χρήσης αρχείων είναι να προσθέσετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο στον υπάρχοντα (ή νέο) οικιακό σας δρομολογητή - αν ο δρομολογητής σας έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει την κοινή χρήση αρχείων, δηλαδή. Ο δρομολογητής Netgear WNDR3700, για παράδειγμα, είναι ένας ασύρματος δρομολογητής διπλής ζώνης (προσφέρει και δρομολογητή 802.11b / g και 802.11n ) με δυνατότητα "ReadyShare" για κοινή χρήση μιας συσκευής αποθήκευσης USB μέσω του δικτύου και μέσω FTP. Το Linksys Dual-Band WRT600N είναι ένας παρόμοιος δρομολογητής με δυνατότητες αποθήκευσης δικτύου. Παρόλο που η χρήση εξωτερικού σκληρού δίσκου συνδεδεμένου στο δρομολογητή σας θα είναι βραδύτερη από ένα αποκλειστικό σύστημα NAS, αυτή η επιλογή μπορεί να είναι λιγότερο δαπανηρή εάν έχετε ήδη μια εξωτερική μονάδα δίσκου και / ή τον δρομολογητή.

Χρησιμοποιήστε Υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και υπηρεσίες συγχρονισμού

Για απομακρυσμένη πρόσβαση σε αρχεία από οπουδήποτε χωρίς να χρειάζεται να ρυθμίσετε οποιοδήποτε υλικό, μεταβείτε στις υπηρεσίες cloud computing , συγκεκριμένα σε εφαρμογές Web backup και συγχρονισμού αρχείων σε απευθείας σύνδεση. Οι υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων στο διαδίκτυο παρέχουν αυτόματη αποθήκευση (essential!) Των αρχείων σας και συνήθως σας επιτρέπουν να κάνετε λήψη μεμονωμένων αρχείων από ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web ή μια εφαρμογή για κινητά. Το Carbonite, το Mozy, το CrashPlan και το BackBlaze είναι μερικές σε απευθείας σύνδεση υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να το δούμε. Όπως επισημαίνει η PC World, υπάρχουν και πρόσθετες επιλογές για εφεδρεία χαμηλού κόστους, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της υπηρεσίας Webmail ή φιλοξενίας ιστοσελίδων για την αποθήκευση ηλεκτρονικών αρχείων - και αυτά μπορούν επίσης να σας παρέχουν απομακρυσμένη πρόσβαση στα αρχεία σας.

Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες και εφαρμογές συγχρονισμού αρχείων έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να διατηρούν πάντοτε τα σημαντικότερα έγγραφα μαζί σας ή να είναι προσβάσιμα από όπου κι αν πάτε. Τα Dropbox και SugarSync αντικατοπτρίζουν αυτόματα έναν φάκελο ή πολλούς φακέλους στον υπολογιστή σας στους online διακομιστές τους. Είναι σαν να έχετε έναν διακομιστή αρχείων στο σύννεφο. μπορείτε να μοιράζεστε αρχεία με άλλους και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και να επεξεργάζεστε αρχεία στο πρόγραμμα περιήγησης και να συγχρονίζετε με κινητές συσκευές .

Ρυθμίστε τον δικό σας διακομιστή αρχικής σελίδας

Τέλος, εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια λύση τρίτου μέρους και προτιμήσετε να εγκαταστήσετε το δικό σας VPN και διακομιστή, τόσο ο Apple Mac OS Server όσο και το Windows Home Server ισχυρίζονται ότι κάνουν εύκολη την δικτύωση στο σπίτι ή τη μικρή επιχείρηση και την απομακρυσμένη πρόσβαση. (Και φυσικά υπάρχουν πολλές διαφορετικές γεύσεις του Linux Server, οι περισσότερες συσκευές NAS λειτουργούν σε Linux.) Αυτή η επιλογή είναι η πιο ακριβή και χρονοβόρα στη ρύθμιση, αλλά σας προσφέρει το μεγαλύτερο έλεγχο.