Πώς να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα χρησιμοποιώντας το Wi-Fi σε ένα iPhone

Ένα iPhone της Apple συνδέεται αυτόματα στο Ίντερνετ από οπουδήποτε χρησιμοποιώντας κυψελοειδή δίκτυα. Τα iPhones περιέχουν επίσης ενσωματωμένο Wi-Fi . Παρόλο που απαιτείται κάποια ρύθμιση, χρησιμοποιώντας το iPhone Οι συνδέσεις Wi-Fi παρέχουν μερικά πλεονεκτήματα:

Παρακολούθηση συνδέσεων δικτύου στο iPhone

Στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης του iPhone εμφανίζονται διάφορα εικονίδια που υποδεικνύουν την κατάσταση δικτύου:

Ένα iPhone θα αλλάξει αυτόματα από την κυψελοειδή σύνδεση όταν κάνει επιτυχώς σύνδεση Wi-Fi. Ομοίως, θα επανέλθει στην κυψελοειδή συνδεσιμότητα εάν αποσυνδεθεί από τον χρήστη η σύνδεση Wi-Fi ή πέσει ξαφνικά. Ένας χρήστης πρέπει να ελέγχει περιοδικά τον τύπο σύνδεσης για να βεβαιωθεί ότι είναι συνδεδεμένοι με το Wi-Fi όταν αναμένεται.

Σύνδεση iPhone σε δίκτυο Wi-Fi

Η εφαρμογή Ρυθμίσεις iPhone περιέχει μια ενότητα Wi-Fi για τη διαχείριση των συνδέσεων σε αυτά τα δίκτυα. Καταρχήν, το ρυθμιστικό Wi-Fi σε αυτήν την ενότητα πρέπει να αλλάξει από "Απενεργοποίηση" σε "Ενεργοποίηση". Στη συνέχεια, ένα ή περισσότερα δίκτυα πρέπει να ρυθμιστούν επιλέγοντας την επιλογή "Άλλο ..." στο "Επιλογή δικτύου ...". Αυτές οι παράμετροι πρέπει να εισαχθούν για να επιτρέψουν στο iPhone να αναγνωρίσει ένα νέο δίκτυο Wi-Fi:

Τέλος, πρέπει να επιλεγεί ένα δίκτυο που έχει οριστεί ως "επιλέξτε ένα δίκτυο ..." για να το συνδέσει το iPhone. Το iPhone συνδέεται αυτόματα στο πρώτο δίκτυο Wi-Fi στη λίστα που εντοπίζει, εκτός εάν μετατοπιστεί το ρυθμιστικό "Ask to Join Networks" από το "Off" στο "On". Οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν οποιοδήποτε δίκτυο στη λίστα για να ξεκινήσουν με μη αυτόματο τρόπο μια σύνδεση.

Κάνοντας iPhone Ξεχάστε τα δίκτυα Wi-Fi

Για να καταργήσετε ένα προηγουμένως διαμορφωμένο δίκτυο Wi-Fi, έτσι ώστε το iPhone να μην επιχειρεί πλέον αυτόματη σύνδεση ή να το θυμάται, πατήστε το δεξιό κουμπί βέλους που σχετίζεται με την καταχώρησή του στη λίστα Wi-Fi και, στη συνέχεια, πατήστε "Ξεχάστε αυτό το δίκτυο" που βρίσκεται κοντά στο επάνω μέρος της οθόνης).

Περιορισμός των εφαρμογών iPhone για χρήση μόνο Wi-Fi

Ορισμένες εφαρμογές iPhone, ιδιαίτερα εκείνες που μεταδίδουν βίντεο και ήχο, παράγουν σχετικά υψηλά ποσοστά κυκλοφορίας δικτύου. Επειδή το iPhone επανέρχεται αυτόματα στο τηλεφωνικό δίκτυο όταν χάνονται μια σύνδεση Wi-Fi, ένα άτομο μπορεί γρήγορα να καταναλώσει το μηνιαίο σχέδιο κυψελοειδών δεδομένων χωρίς να το καταλάβει.

Για να αποφύγετε την ανεπιθύμητη κατανάλωση κυψελοειδών δεδομένων, πολλές εφαρμογές μεγάλου εύρους ζώνης περιλαμβάνουν την επιλογή περιορισμού της επισκεψιμότητας δικτύου μόνο σε Wi-Fi. Εξετάστε το ενδεχόμενο να ορίσετε αυτήν την επιλογή εάν είναι διαθέσιμη σε εφαρμογές που χρησιμοποιούνται συχνά.

Οι πρόσθετες ρυθμίσεις στο iPhone επιτρέπουν την περιορισμό της κυψελοειδούς πρόσβασης, ενώ ψάχνει για ένα δίκτυο Wi-Fi που θα συμμετάσχει. Στην εφαρμογή "Ρυθμίσεις", στην περιοχή Γενικά> Δίκτυο, μετακινήστε "Κυψελοειδή δεδομένα" από "Ενεργοποίηση" σε "Απενεργοποίηση" για να απενεργοποιήσετε τις συνδέσεις κυψελοειδούς δικτύου σε όλες τις εφαρμογές. Όσοι ταξιδεύουν διεθνώς θα πρέπει επίσης να διατηρούν το ρυθμιστικό " Περιαγωγή δεδομένων " στη θέση "Απενεργοποίηση" όποτε είναι δυνατόν για να αποτρέψουν τις ανεπιθύμητες χρεώσεις.

Δημιουργία ενός προσωπικού Hotspot του iPhone

Το κουμπί "Ρύθμιση προσωπικών Hotspot" στο στοιχείο Ρυθμίσεις> Γενικά> Δίκτυο επιτρέπει τη διαμόρφωση του Wi-Fi ως δρομολογητή Wi-Fi. Η χρήση αυτής της λειτουργίας απαιτεί την εγγραφή σε πρόγραμμα δεδομένων παρόχου με αυτήν την υποστήριξη και επιπλέον επιπλέον μηνιαίες χρεώσεις. Σημειώστε ότι αυτή η λειτουργία χρησιμοποιεί Wi-Fi μόνο για τοπικές συνδέσεις συσκευών και βασίζεται σε πιο αργές κυψελοειδείς συνδέσεις για σύνδεση στο Internet. Ωστόσο, το κόστος χρήσης του iPhone ως hotspot μπορεί να είναι χαμηλότερο από τις διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις, εξ ου και η καθαρή εξοικονόμηση σε ορισμένες περιπτώσεις όπως σε ξενοδοχεία ή αεροδρόμια όπου τα hotspots μπορεί να είναι δαπανηρά.