Τι είναι το Smart Stay;

Ενόχλησε από ένα τηλέφωνο που κλείνει ενώ το χρησιμοποιείτε; Εδώ είναι το διορθωτικό

Θέλετε το τηλέφωνό σας να παραμείνει μεγαλύτερο όταν το χρησιμοποιείτε; Μπορεί να έχετε ένα smartphone ή tablet από τη Samsung. Με το Android , η λειτουργία Smart Stay μπορεί να ενεργοποιήσει την μπροστινή κάμερα στο τηλέφωνο ή το tablet σας για να σαρώνει το πρόσωπό σας περιστασιακά για να δείτε αν χρησιμοποιείτε τη συσκευή.

Τι είναι το Smart Stay;

Το Smart Stay είναι ένα δροσερό σύστημα "on on" που διατίθεται για χρήστες που διαθέτουν smartphone , tablet ή phablet Samsung που κατασκευάζονται από τις αρχές του 2016. Το Smart Stay είναι διαθέσιμο σε αυτές τις συσκευές αν τρέχουν Android 6 (Marshmallow), Android 7 (Nougat) ή το Android 8 (Oreo).

Το Smart Stay λειτουργεί με απομακρυσμένη αναγνώριση προσώπου . Αν βλέπει το πρόσωπό σας, τότε το τηλέφωνό σας, το tablet ή το phablet καταλαβαίνει ότι δεν θέλετε να απενεργοποιήσετε την οθόνη μετά από μια περίοδο αδράνειας, όπως όταν διαβάζετε ένα άρθρο στην εφαρμογή Flipboard. Όταν η συσκευή σας δεν βλέπει πια το πρόσωπό σας, τα στοιχεία που έχετε κάνει για τώρα και η οθόνη σβήνει στο διάστημα που έχει οριστεί στη ρύθμιση Timeout οθόνης, η οποία είναι από προεπιλογή 10 λεπτά, για εξοικονόμηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

Πώς να το ενεργοποιήσετε

Το smartphone ή το tablet σας δεν ενεργοποιεί αυτόματα το Smart Stay, οπότε μπορείτε να το ενεργοποιήσετε:

  1. Στην Αρχική οθόνη, πατήστε Εφαρμογές .
  2. Στην οθόνη εφαρμογών, πατήστε Ρυθμίσεις .
  3. Πατήστε Σύνθετες λειτουργίες στη λίστα ρυθμίσεων.
  4. Στην οθόνη Advanced Features, πατήστε Smart Stay .

Στο επάνω μέρος της οθόνης Smart Stay (ή στη λίστα Smart Stay στη δεξιά πλευρά της οθόνης ρυθμίσεων του tablet σας), βλέπετε ότι η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη. Αυτή η οθόνη σας ενημερώνει επίσης για το τι κάνει το Smart Stay και πώς θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το smartphone ή το tablet σας για να διασφαλίσετε ότι το χαρακτηριστικό λειτουργεί.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Smart Stay

Πρώτα, κρατήστε το smartphone ή το tablet σας σε όρθια θέση και κρατήστε το σταθερό ώστε η μπροστινή μηχανή να μπορεί να κοιτάξει καλά το πρόσωπό σας. Το Smart Stay λειτουργεί επίσης καλύτερα όταν βρίσκεστε σε ένα καλά φωτισμένο μέρος, αν και δεν βρίσκεται σε άμεσο ηλιακό φως. (Θα έχετε έναν σκληρό χρόνο να βλέπετε την οθόνη σας σε άμεσο ηλιακό φως, ούτως ή άλλως).

Το πιο σημαντικό είναι ότι το Smart Stay δεν λειτουργεί με άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιούν την εμπρός κάμερα, όπως η εφαρμογή Κάμερα. Όταν χρησιμοποιείτε την κάμερα μπροστά για άλλο σκοπό, το Smart Stay σταματά να λειτουργεί αυτόματα, παρόλο που η εφαρμογή "Ρυθμίσεις" αναφέρει ότι η λειτουργία εξακολουθεί να είναι ενεργοποιημένη στις οθόνες "Προηγμένες λειτουργίες" και "Έξυπνη διαμονή".

Αν χρησιμοποιείτε ενεργά την εφαρμογή που χρησιμοποιεί την εμπρός κάμερα, τότε δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για την απενεργοποίηση της οθόνης σας. Μόλις σταματήσετε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή που χρησιμοποιεί την εμπρός κάμερα, η Smart Stay ξαναρχίζει τη λειτουργία της.

Πώς να το απενεργοποιήσετε

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Smart Stay είτε στην οθόνη των προηγμένων λειτουργιών, πατώντας το κουμπί εναλλαγής Smart Stay είτε στην οθόνη Smart Stay πατώντας Off. Σε εκείνο το σημείο, μπορείτε να μεταβείτε σε άλλη εφαρμογή ή να επιστρέψετε στην Αρχική σελίδα και να χρησιμοποιήσετε το smartphone ή το tablet σας όπως κάνετε συνήθως.

Πώς ξέρετε Smart Stay λειτουργεί

Δεν θα δείτε εικονίδια ή άλλες ειδοποιήσεις στη Γραμμή ειδοποιήσεων που σας ενημερώνουν ότι το Smart Stay είναι ενεργοποιημένο και λειτουργεί. Εντούτοις, μπορεί να παρατηρήσετε ότι αν διαβάζετε μόνο κάτι στην οθόνη, δεν απενεργοποιείται μετά από 15 δευτερόλεπτα έως 10 λεπτά, ανάλογα με τη ρύθμιση Timeout οθόνης.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε ξανά το Smart Stay επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία που χρησιμοποιήσατε για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Αφού απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Smart Stay, η οθόνη σας smartphone ή tablet θα απενεργοποιηθεί μετά από το διάστημα αδράνειας που καθορίζεται στη ρύθμιση Timeout οθόνης, είτε κοιτάζετε την οθόνη είτε όχι.