Καλωδίωση ενός αναπτήρα τσιγάρων σε μια μπαταρία

Όταν εγκαθιστάτε μια βοηθητική μπαταρία , έχετε μερικές διαφορετικές επιλογές. Εφόσον το φορτηγό σας διαθέτει μια πρόσθετη υποδοχή μπαταρίας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την τοποθέτηση. Για τους ανθρώπους που δεν είναι τόσο τυχεροί, θα πρέπει να ξεκινήσουν αποφασίζοντας πού να εγκαταστήσουν τη δεύτερη μπαταρία στην πρώτη θέση . Στην περίπτωσή σας, όταν η μπαταρία είναι ήδη στη θέση της, μπορείτε είτε να την συνδέσετε στο ηλεκτρικό σας σύστημα είτε να την αφήσετε να αποσυνδεθεί και να συνδέσετε απευθείας μια υποδοχή 12 volt απευθείας σε αυτήν. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα λειτουργήσει, και είναι πραγματικά μόνο από εσάς ως προς το πόση δουλειά θέλετε να κάνετε και τι ψάχνετε σε ένα τελικό προϊόν.

Συνδέστε μια μπαταρία βαθέων κυκλωμάτων σε ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος

Πρώτα απ 'όλα, θα ήθελα να ξεκινήσω με μια σύντομη προσοχή για την πραγματική καλωδίωση της νέας σας μπαταρίας βαθιάς κυκλοφορίας στο ηλεκτρικό σύστημα. Υπάρχουν δύο βασικά ζητήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη: Οι μπαταρίες βαθιάς κυκλικής κυκλοφορίας δεν έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε "ρηχό κύκλο", όπως είναι οι μπαταρίες εκκίνησης, και τα ηλεκτρονικά σας δεν θα διαφοροποιούν μεταξύ του βαθμού κύκλου και των μπαταριών εκκίνησης εάν συνδέονται και οι δύο.

Με αυτό κατά νου, μπορεί να θέλετε να συνδέσετε και τις δύο μπαταρίες σας με διακόπτες διακοπής. Είναι εντάξει να έχετε και τις δύο μπαταρίες συνδεδεμένες στο ένα, εφ 'όσον είναι ενσύρματες παράλληλα, αλλά με δύο διακόπτες αποκοπής θα σας δώσει περισσότερο έλεγχο. Ο λόγος που χρειάζεται να είναι ενσύρματοι παράλληλα οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο η τάση και το ρεύμα δουλεύουν παράλληλα με τα κυκλώματα σειράς. Αν συστοιχίσετε τις μπαταρίες σε σειρά, θα καταλήξετε με συνολικά 24 βολτ DC και το ηλεκτρικό σύστημα έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε 12-14 βολτ ή εκεί, έτσι είναι εύκολο να δούμε πώς αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ένα πρόβλημα. Με τις μπαταρίες ενσύρματες παράλληλα, οι τάσεις των μπαταριών δεν θα προστεθούν μαζί.

Εάν χρησιμοποιείτε διακόπτες αποκοπής, τότε μπορείτε να αποσυνδέσετε την μπαταρία εκκίνησης όταν κάνατε κάμπινγκ και το ηλεκτρικό σύστημα θα τραβήξει μόνο την μπαταρία βαθιάς κυκλοφορίας. Στη συνέχεια, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον διακόπτη αποκοπής βαθμού κύκλου όταν ξεκινάτε και οδηγείτε κανονικά το όχημα, καθώς η μπαταρία βαθιάς κυκλοφορίας δεν έχει σχεδιαστεί για τέτοιου είδους αβαθή λειτουργία κύκλου. Εάν επιλέξετε να πάτε με αυτό τον τρόπο, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά μια επέκταση υποδοχής 12 βολτ για να πάρετε τη δύναμη όποτε τη χρειάζεστε στο κάμπινγκ σας.

Καλωδίωση ενός αναπτήρα τσιγάρων σε μια μπαταρία

Εάν θέλετε να αποφύγετε την καλωδίωση της νέας μπαταρίας βαθιάς κυκλοφορίας στο ηλεκτρικό σύστημα του οχήματός σας, αυτό είναι επίσης καλό. Η καλωδίωση ενός αναπτήρα σε μια μπαταρία είναι πραγματικά εξαιρετικά απλή και μπορείτε είτε να πάτε σε μια διαδρομή DIY είτε να αγοράσετε ένα προϊόν που έχει σχεδιαστεί για αυτόν τον συγκεκριμένο σκοπό.

Δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα ιδιαίτερο ή δύσκολο για την καλωδίωση ενός αναπτήρα σε μια μπαταρία, στην πραγματικότητα. Εάν αποφασίσετε να πάτε στη διαδρομή DIY, μπορείτε απλά να επιλέξετε οποιαδήποτε υποδοχή αναπτήρα τσιγάρου που θέλετε, να συνδέσετε καλώδια ή κατάλληλο μετρητή και στη συνέχεια να συνδέσετε τα καλώδια στην μπαταρία (αρνητική προς αρνητική και θετική προς θετική.) Για εύκολη σύνδεση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σφιγκτήρες αλιγάτορα. Για πιο μόνιμη σύνδεση, μπορείτε πραγματικά να παραλάβετε ορισμένους ακροδέκτες τερματισμού μπαταρίας αντικατάστασης και να τους συνδέσετε στον αναπτήρα ή την υποδοχή αξεσουάρ 12 βολτ .

Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι είναι πολύ πιο ασφαλές αν σύρετε μια ασφάλεια στο κύκλωμα που έχετε δημιουργήσει. Με αυτόν τον τρόπο, αν κάτι πάει στραβά, η ασφάλεια θα πνίξει, κάτι που είναι πολύ πιο εύκολο να το αντιμετωπίσεις απ 'ό, τι ένα κάμπινγκ που έχει ξαφνικά πιάσει φωτιά εξαιτίας ενός βραχυκυκλωμένου αναπτήρα τσιγάρων και ενός εκρηγνυόμενου αναπτήρα μπαταρίας και μιας μπαταρίας που εκρήγνυται.

Εμπορικά προϊόντα υπάρχουν επίσης που μπορούν να εκτελέσουν αυτή την ακριβή λειτουργία, αν δεν έχετε το χρόνο ή την ιδιοσυγκρασία για αυτό το είδος DIY έργου. Αυτά συνήθως αναφέρονται ως "κλιπ για προσαρμογείς αναπτήρα τσιγάρων", και απλά αποτελούνται από μια υποδοχή αναπτήρα τσιγάρων που είναι ενσύρματο σε ένα ζευγάρι clips αλιγάτορα.

Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί ότι αν το endgame σας είναι να συνδέσετε έναν μετατροπέα , πιθανότατα θα είναι καλύτερα να συνδέσετε τον αντιστροφέα κατευθείαν στην μπαταρία, αντί να αναποδογυρίζετε με μια υποδοχή αναπτήρα τσιγάρων ως μεσάζων. Εάν θέλετε να συνδέσετε μόνο ένα φορτιστή κινητού τηλεφώνου ή άλλα παρόμοια παρελκόμενα 12 βολτ, τότε θα χρειαστείτε μια υποδοχή αναπτήρα τσιγάρων. Αν ένας μετατροπέας είναι αυτό που ψάχνετε, συνδέστε το απευθείας με την μπαταρία θα είναι το καλύτερο στοίχημά σας.