Τι παίρνετε με το IMAP Gmail;

Η χρήση του IMAP με το Gmail σας προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με το POP

Όταν συνδέετε το λογαριασμό Gmail με τους διακομιστές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail IMAP , παρέχετε ο ίδιος πολλά πλεονεκτήματα. Μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα με το λογαριασμό σας από ό, τι μπορείτε όταν χρησιμοποιείτε τους διακομιστές POP Gmail .

Με λίγα λόγια, όταν το IMAP χρησιμοποιείται με το Gmail , ό, τι κάνετε, προκαλεί αλλαγή στον εξυπηρετητή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι αλλαγές αυτές αντικατοπτρίζονται στη συνέχεια σε όλες τις άλλες συσκευές σας, αν χρησιμοποιούν το Gmail με IMAP.

Για παράδειγμα, εάν επισημάνετε ένα μήνυμα ως μη αναγνωσμένο στο tablet σας, μπορείτε να ανοίξετε το Gmail στο τηλέφωνο ή στον υπολογιστή σας, για να δείτε το ίδιο μήνυμα που έχει επισημανθεί ως μη αναγνωσμένο. Το ίδιο ισχύει και για τη διαγραφή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη μετάβασή τους, την αποστολή μηνυμάτων, την εφαρμογή ετικετών, τη σήμανση μηνυμάτων ως ανεπιθύμητων μηνυμάτων κ.λπ.

Διαγραφή μηνυμάτων

Εάν διαγράψετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail, το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαγράφεται από το διακομιστή αλληλογραφίας. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να ανοίξετε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε οποιαδήποτε από τις άλλες σας συσκευές, επειδή κάθε συσκευή κοιτάζει στον διακομιστή για πληροφορίες σχετικά με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν διαγραφεί, είναι απρόσιτο παντού.

Αυτό διαφέρει από το POP στο ότι, ανάλογα με τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιείτε , τα μηνύματα που καταργείτε από τη συσκευή διαγράφονται μόνο εκεί, όχι και στον διακομιστή.

Μετακίνηση και αρχειοθέτηση μηνυμάτων

Το IMAP σας επιτρέπει επίσης να χειρίζεστε σε ποιο φάκελο θα πρέπει να βρίσκεται ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όταν μετακινείτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε έναν άλλο φάκελο, μεταφέρεται σε όλες τις συσκευές με δυνατότητα IMAP.

Σημειώστε τα μηνύματα ως ανεπιθύμητα

Η αναφορά ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως ανεπιθύμητου μηνύματος ή spam θα μεταφέρει το μήνυμα στο φάκελο Spam στο Gmail. Όπως και με τις άλλες λειτουργίες IMAP παραπάνω, η επισήμανση ενός μηνύματος ως ανεπιθύμητου μηνύματος θα αντικατοπτρίζεται σε όλες τις συσκευές που έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Gmail, είτε στον ιστότοπο του Gmail, είτε στην εφαρμογή για κινητά, είτε στον υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας κ.λπ.

Προσθήκη ετικετών

Η επισήμανση των μηνυμάτων Gmail διευκολύνει την παρακολούθηση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και την αναζήτηση συγκεκριμένων μηνυμάτων . Μπορείτε να επισημάνετε ένα μήνυμα από οποιοδήποτε από τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι συνδεδεμένα με το IMAP και η ίδια ετικέτα θα χρησιμοποιηθεί για αυτό το μήνυμα σε όλα τα προγράμματα και τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν το λογαριασμό σας στο Gmail.

Αστέρια μηνύματα

Το πρωτότυπο με μηνύματα Gmail είναι ένας άλλος τρόπος για να βρείτε γρήγορα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (π.χ. αναζήτηση έχει: κίτρινο αστέρι ). Επιπλέον, όλα τα μηνύματα με τα οποία ασχολείστε βρίσκονται στον ειδικό φάκελο με αστέρι .

Σημειώστε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως σημαντικά

Μπορείτε να επισημάνετε ότι ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail είναι σημαντικό για χρήση με τα Εισερχόμενα προτεραιότητας , τα οποία διαχωρίζουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε κατηγορίες για ευκολότερη προβολή.