Πώς να φιλτράρετε αυτόματα τα μηνύματα Gmail

01 από 04

Οργανώστε το Gmail σας με αυτόματα φίλτρα

Αποτύπωση οθόνης

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν γρήγορα να ξεφύγουν από τον έλεγχο. Ένας τρόπος για να κάνετε τα εισερχόμενα του Gmail πιο οργανωμένα προσθέτοντας αυτόματα φίλτρα στα μηνύματά σας κατά την άφιξή τους. Εάν έχετε κάνει αυτό με ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιφάνειας εργασίας όπως το Outlook ή Apple Mail, τα βήματα για το Gmail θα είναι αρκετά παρόμοια. Μπορείτε να φιλτράρετε ανά αποστολέα, θέμα, ομάδα ή περιεχόμενο μηνυμάτων και χρησιμοποιείτε το φίλτρο σας για να κάνετε διάφορες ενέργειες, όπως την προσθήκη ετικετών ή την επισήμανση μηνυμάτων ως αναγνωσμένα.

Ξεκινήστε μεταβαίνοντας στο Gmail στον Ιστό στο mail.google.com.

Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα μήνυμα επιλέγοντας το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο θέμα μηνύματος. Μπορείτε να επιλέξετε περισσότερα από ένα μηνύματα, αλλά βεβαιωθείτε ότι όλα συμφωνούν με τα ίδια κριτήρια φιλτραρίσματος. Αυτό είναι χρήσιμο αν θέλετε να επιλέξετε μηνύματα από περισσότερους από έναν αποστολείς και να τα ομαδοποιήσετε ως συνεργάτες ή φίλους.

02 από 04

Επιλέξτε τα Κριτήρια σας

Αποτύπωση οθόνης

Έχετε επιλέξει παραδείγματα μηνυμάτων που θέλετε να φιλτράρετε. Στη συνέχεια πρέπει να προσδιορίσετε γιατί αυτά είναι παραδείγματα. Το Gmail θα σας μαντέψει και συνήθως είναι αρκετά ακριβές. Ωστόσο, ορισμένες φορές θα χρειαστεί να το αλλάξετε αυτό.

Το Gmail μπορεί να φιλτράρει μηνύματα με πεδία Από , προς ή Θέμα . Έτσι μηνύματα από την ομάδα πλέξιμο σας θα μπορούσαν πάντα να επισημαίνονται με "crafting" για παράδειγμα. Ή θα μπορούσατε να κάνετε αυτόματη αρχειοθέτηση αποδείξεων από το Amazon, ώστε να μην καταλαμβάνουν επιπλέον χώρο στα εισερχόμενά σας.

Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε μηνύματα που περιέχουν ή δεν περιέχουν συγκεκριμένες λέξεις. Μπορείτε να πάρετε πολύ συγκεκριμένα με αυτό. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να εφαρμόσετε ένα φίλτρο σε αναφορές "Java" που δεν περιέχουν επίσης τη λέξη "καφέ" ή "νησί".

Αφού ικανοποιήσετε τα κριτήρια φίλτρου σας, πατήστε το κουμπί Next Step .

03 του 04

Επιλέξτε μια ενέργεια

Αποτύπωση οθόνης

Τώρα που έχετε αποφασίσει ποια μηνύματα θα φιλτράρουν, θα πρέπει να αποφασίσετε ποια ενέργεια θα πρέπει να ακολουθήσει το Gmail. Μπορεί να θέλετε να βεβαιωθείτε ότι βλέπετε μερικά μηνύματα, επομένως θέλετε να εφαρμόσετε μια ετικέτα στο μήνυμα, να την επισημάνετε με ένα αστέρι ή να την προωθήσετε σε άλλη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Άλλα μηνύματα μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικά, ώστε να μπορείτε να τα χαρακτηρίσετε ως αναγνωσμένα ή να τα αρχειοθετήσετε χωρίς να τα διαβάσετε. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε ορισμένα μηνύματα χωρίς να χρειάζεται να τα διαβάσετε ή να βεβαιωθείτε ότι κάποια μηνύματα δεν αποστέλλονται τυχαία στο φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σας.

Υπόδειξη:

Αφού ολοκληρώσετε αυτό το βήμα, ελέγξτε το κουμπί Δημιουργία φίλτρου για να ολοκληρώσετε.

04 του 04

Επεξεργασία φίλτρων

Αποτύπωση οθόνης

Ta da! Το φίλτρο σας έχει τελειώσει και τα εισερχόμενα του Gmail σας έχουν διευκολυνθεί εύκολα.

Εάν θέλετε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ή να ελέγξετε για να δείτε ποια φίλτρα χρησιμοποιείτε, συνδεθείτε στο Gmail και μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις: Φίλτρα .

Μπορείτε να επεξεργαστείτε φίλτρα ή να τα διαγράψετε ανά πάσα στιγμή.

Τώρα που έχετε μάθει τα φίλτρα, μπορείτε να τα συνδυάσετε με αυτές τις αντιξοότητες Gmail για να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μπορείτε να φιλτράρετε αυτόματα.