Συμβουλές για την αποτελεσματική αναζήτηση με το Google

01 από 09

Κόλπα για τις μεγάλες αναζητήσεις της Google

Αποτύπωση οθόνης

Εντάξει, προσπαθείτε να σχεδιάσετε τις επόμενες διακοπές σας και θέλετε να πάτε σε κάποιο σημείο όπου μπορείτε να οδηγήσετε άλογα. Πληκτρολογείτε "άλογα" στην Google και αμέσως θα επιστρέψετε αποτελέσματα. 1-10 περίπου 61.900.000! Αυτό είναι πάρα πολλά. Οι διακοπές σας θα τελειώσουν πριν τελειώσετε την αναζήτηση στον ιστό. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι υπάρχουν προτάσεις χάρτη για άλογα, αλλά αυτές ισχύουν μόνο για τοποθεσίες με άλογα κοντά σας.

02 του 09

Προσθέστε τους όρους αναζήτησης

Αποτύπωση οθόνης

Το πρώτο βήμα είναι να περιορίσετε την αναζήτησή σας προσθέτοντας λέξεις αναζήτησης. Τι γίνεται με ιππασία; Αυτό περιορίζει την έρευνα σε 35.500.000. Τα αποτελέσματα της Google δείχνουν τώρα όλες τις σελίδες που περιέχουν τους όρους αναζήτησης "άλογο" και "ιππασία". Αυτό σημαίνει ότι τα αποτελέσματά σας θα περιλαμβάνουν και σελίδες με ιππασία και άλογο ιππασίας. Δεν χρειάζεται να πληκτρολογείτε τη λέξη "και."

Όπως και με την αναζήτηση για το "άλογο", η Google μπορεί να υποθέσει ότι θέλετε να βρείτε μια θέση για να κάνετε ιππασία κοντά σας και να δείτε ένα χάρτη κοντινών στάβλων.

Λεηλασία λέξεων

Η Google αναζητά αυτόματα παραλλαγές των λέξεων που χρησιμοποιείτε, οπότε όταν ψάχνετε για ιππασία, ψάχνετε επίσης για βόλτα και άλογα.

03 του 09

Τιμές και άλλες στίξεις

Αποτύπωση οθόνης

Ας το περιορίσουμε μόνο σε σελίδες με την ακριβή φράση "ιππασία" σε αυτές. Κάνετε αυτό κάνοντας εισαγωγικά γύρω από τη φράση που θέλετε να αναζητήσετε. Αυτό το περιορίζει σε 10.600.000. Ας προσθέσουμε διακοπές στους όρους αναζήτησης. Δεδομένου ότι δεν χρειαζόμαστε την ακριβή φράση "διακοπές ιππασίας", πληκτρολογήστε την ως "ιππασία" διακοπές. Αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο. Έχουμε φτάσει στα 1,420,000 και η πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων φαίνεται να είναι περίπου διακοπές ιππασίας.

Παρομοίως, εάν είχατε αποτελέσματα που θέλετε να εξαιρέσετε, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα αρνητικό σύμβολο, έτσι ώστε η ιπποδρομία θα αποδώσει αποτελέσματα αλόγου χωρίς τη λέξη αναπαραγωγής στη σελίδα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει ένα κενό διάστημα πριν από το σύμβολο μείον και δεν υπάρχει κενό μεταξύ του σημείου μείον και της λέξης ή φράσης που θέλετε να εξαιρέσετε.

04 του 09

Σκεφτείτε άλλους τρόπους να το πείτε

Αποτύπωση οθόνης

Δεν είναι άλλη μια λέξη για ένα μέρος που φιλοξενεί διακοπές ιππασίας ένα "αγρόκτημα επισκεπτών"; Τι λέτε για το "dude ranch." Μπορείτε να αναζητήσετε συνώνυμα με την Google, αλλά εάν είστε κολλημένοι σε κάτι εξαιρετικά σημαντικό, μπορείτε επίσης να βρείτε όρους αναζήτησης χρησιμοποιώντας το Google Insights for Search .

05 του 09

Ειτε ή

Αποτύπωση οθόνης

Οποιοσδήποτε από τους όρους αυτούς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, έτσι τι γίνεται με την αναζήτηση και των δύο ταυτόχρονα; Για να βρείτε αποτελέσματα που περιλαμβάνουν έναν ή άλλο όρο, πληκτρολογήστε κεφαλαία OR μεταξύ των δύο όρων που θέλετε να βρείτε, οπότε πληκτρολογήστε "dude ranch" ή "guest ranch". «Αυτό είναι ακόμα πολλά αποτελέσματα, αλλά θα το περιορίσουμε και θα βρούμε ένα σε απόσταση οδήγησης.

06 του 09

Ελέγξτε τον ορθόγραφό σας

Αποτύπωση οθόνης

Ας βρούμε ένα αγρόκτημα στο Misurri. Drat, αυτή η λέξη είναι ορθογραφημένη. Η Google αναζητά με ευκολία τη λέξη (477 άλλοι άνθρωποι δεν μπορούν να εξηγήσουν το Μισσούρι). Αλλά στην κορυφή της περιοχής αποτελεσμάτων, ζητάει επίσης : «εννοούσατε:" dude ranch "ή" guest ranch " Missouri" Κάντε κλικ στο ο σύνδεσμος και θα ξαναζήσει αυτή τη φορά με τη σωστή ορθογραφία Η Google θα προτείνει επίσης αυτόματα τη σωστή ορθογραφία καθώς πληκτρολογείτε Απλά κάντε κλικ στην πρόταση για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την αναζήτηση.

07 του 09

Κοιτάξτε την Ομαδοποίηση

Αποτύπωση οθόνης

Η Google συχνά δημιουργεί ένα πλαίσιο πληροφοριών για τους όρους αναζήτησης. Σε αυτήν την περίπτωση, το πλαίσιο πληροφοριών είναι μια σελίδα τοποθεσίας με τοποθεσία, αριθμό τηλεφώνου και κριτικές. Οι σελίδες τοποθεσίας περιλαμβάνουν συχνά έναν σύνδεσμο σε έναν επίσημο ιστότοπο, τις ώρες λειτουργίας και τις ώρες που η επιχείρηση είναι πιο πολυσύχναστη.

08 από 09

Αποθήκευση μίας προσωρινής μνήμης

Αποτύπωση οθόνης

Αν ψάχνετε για μια συγκεκριμένη πληροφορία, μερικές φορές μπορεί να ταφεί σε μια αργή ιστοσελίδα. Κάντε κλικ στο δεσμευμένο σύνδεσμο και η Google θα σας δείξει το στιγμιότυπο της ιστοσελίδας που είναι αποθηκευμένη στον διακομιστή της. Μπορείτε να το δείτε με αποθηκευμένες εικόνες (αν υπάρχουν) ή απλά με το κείμενο. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να σαρώσετε γρήγορα μια ιστοσελίδα για να διαπιστώσετε εάν είναι αυτό που χρειάζεστε. Λάβετε υπόψη ότι πρόκειται για παλιές πληροφορίες και ότι δεν υπάρχουν όλες οι ιστοσελίδες με μνήμη cache.

Ένας άλλος τρόπος γρήγορης ανάλυσης των αποτελεσμάτων που χρειάζεστε σε μια σελίδα με πολλές πληροφορίες είναι να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Control-F του προγράμματος περιήγησης (ή σε μια λειτουργία Mac Command-F ) για να βρείτε μια λέξη στη σελίδα. Πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ότι αυτή είναι μια επιλογή και καταλήγουν σπατάλη χρόνου περιτριγυρίζοντας άσκοπα μέσα από ένα σωρό λέξεις σε μια μακρά σελίδα.

09 του 09

Άλλοι τύποι αναζητήσεων

Αποτύπωση οθόνης

Η Google μπορεί να σας βοηθήσει με κάθε είδους προηγμένες αναζητήσεις, όπως βίντεο, διπλώματα ευρεσιτεχνίας, ιστολόγια, ειδήσεις και ακόμη και συνταγές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τους συνδέσμους στο επάνω μέρος της σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης Google, για να δείτε αν υπάρχει μια αναζήτηση που θα μπορούσε να είναι πιο χρήσιμη. Υπάρχει επίσης ένα κουμπί Περισσότερα για περισσότερες επιλογές, σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε τον τύπο των αποτελεσμάτων που χρειάζεστε. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε στη Google τη διεύθυνση μιας μηχανής αναζήτησης Google που δεν μπορείτε να θυμάστε, όπως το Google Scholar.

Στο παράδειγμα των επισκεπτών μας, αντί να ψάχνετε στην κύρια μηχανή αναζήτησης της Google, ίσως είναι πιο χρήσιμο να ψάξετε για ένα dude ranch στο Μιζούρι, ενώ κοιτάζετε έναν χάρτη. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στον σύνδεσμο Χάρτες στο πάνω μέρος της οθόνης για να μεταβείτε στους Χάρτες Google. Ωστόσο, μπορεί να παρατηρήσετε ότι αυτό το βήμα δεν είναι πάντα απαραίτητο. Υπάρχουν αποτελέσματα χαρτών που έχουν ήδη ενσωματωθεί στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Αν ενδιαφέρεστε για το αγρόκτημα του Bucks and Spurs , μπορείτε να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο οδηγιών που βρίσκεται κάτω από τη διεύθυνση στα αποτελέσματα αναζήτησης. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στον χάρτη στο πλάι της οθόνης. Λάβετε υπόψη ότι όχι κάθε τοποθεσία θα έχει έναν ιστότοπο, έτσι μερικές φορές είναι χρήσιμο να αναζητήσετε στους Χάρτες Google αντί να παραμείνετε στην κύρια μηχανή αναζήτησης Google.