Γιατί η μπαταρία του αυτοκινήτου μου πεθαίνει;

Όταν η μπαταρία του αυτοκινήτου σας πεθαίνει μία φορά, μπορεί να είναι δελεαστικό να το γράφετε απλώς ως τσουγκράνα. Οι μπαταρίες μπορούν να πεθάνουν για ένα τεράστιο φάσμα διαφορετικών λόγων και υπάρχει πάντα η πιθανότητα ότι οτιδήποτε δεν πήγε στραβά, δεν θα πάει πάλι στραβά. Αλλά όταν η μπαταρία του αυτοκινήτου σας συνεχίζει να πεθαίνει ξανά και ξανά, είναι ένα αρκετά ασφαλές στοίχημα ότι υπάρχει ένα υποκείμενο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί πριν καταλήξετε έσπασε κάπου.

Γιατί πεθαίνουν οι μπαταρίες αυτοκινήτου;

Ο κατάλογος των ζητημάτων που μπορούν να προκαλέσουν τη ζωή μιας μπαταρίας αυτοκινήτων είναι τόσο μακριά όσο πλησιάζει η ατέλειωτη, αλλά σχεδόν κάθε φορητός φορητός υπολογιστής έξω μπορεί να βρεθεί σε τρεις βασικές κατηγορίες προβλημάτων μπαταρίας, προβλήματα ηλεκτρικού συστήματος και απλό σφάλμα χρήστη. Κάποια από αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σπίτι, ενώ άλλα πιθανόν να απαιτούν επίσκεψη στον μηχανικό σας, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζετε σιγά σιγά μέχρι να ανεβάσετε τα μανίκια σας και να σκάψετε.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι όταν οι περισσότεροι άνθρωποι μιλούν για μια μπαταρία που πεθαίνει επανειλημμένα, μιλούν για μια κατάσταση όπου το όχημα δεν θα ξεκινήσει αφού έχει σταθμευθεί για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα. Εάν η μπαταρία σας φαίνεται να πεθαίνει ενώ οδηγείτε κάτω από το δρόμο, είναι πιθανότερο να έχετε κάποιο πρόβλημα με το σύστημα χρέωσης (θα καλύψουμε και αυτή την κατάσταση).

Τι προκαλεί τη θανάτωση μιας μπαταρίας αυτοκινήτου;

Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λόγους για να πεθάνουν επανειλημμένα μια μπαταρία αυτοκινήτων περιλαμβάνουν χαλαρές ή διαβρωμένες συνδέσεις μπαταριών, επίμονες ηλεκτρικές αποχετεύσεις, προβλήματα φόρτισης, απαιτώντας συνεχώς περισσότερη ισχύ από τον εναλλάκτη , ακόμη και ακραίες καιρικές συνθήκες. Μερικά από αυτά τα προβλήματα είναι αρκετά για να σκοτώσουν μια μπαταρία από μόνα τους, ενώ άλλοι είναι συνήθως σε συνδυασμό με μια μπαταρία που είναι ήδη αδύναμη ή στα τελευταία πόδια της.

  1. Φωτισμοί προβολέων ή θόλων παραμένουν αναμμένοι.
    • Οι προβολείς, ή ακόμα και ένα πολύ αχνό φως θόλου, θα αποβάλουν μια μπαταρία νεκρή κατά τη διάρκεια της νύχτας.
    • Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει για ενδεχόμενες εσωτερικές λυχνίες όταν είναι σκοτεινό έξω.
    • Ορισμένοι προβολείς έχουν σχεδιαστεί για να παραμένουν αναμμένοι για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά ένα δυσλειτουργικό σύστημα μπορεί να τους αφήσει μόνιμα.
  2. Μπαταρία σε αδύναμη ή κακή κατάσταση.
    • Μια ανεπαρκώς συντηρημένη ή αδύναμη μπαταρία μπορεί να μην έχει πολύ καλή φόρτιση.
    • Ακόμη και μικρές αποστράγγες, όπως η λειτουργία μνήμης στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου σας, μπορεί να σκοτώσουν μια πολύ αδύναμη μπαταρία.
  3. Διαβρωμένες ή χαλαρές συνδέσεις μπαταριών.
    • Οι διαβρωμένες συνδέσεις μπαταριών μπορούν να εμποδίσουν το σύστημα φόρτισης να καλύψει την μπαταρία σας όταν οδηγείτε.
    • Οι χαλαρές συνδέσεις μπαταριών μπορεί επίσης να προκαλέσουν προβλήματα.
  4. Άλλες παρασιτικές αποχετεύσεις στο ηλεκτρικό σύστημα.
    • Παρασιτικές αποχετεύσεις μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθούν, αλλά είναι πλήρως ικανές να σκοτώσουν τις μπαταρίες νεκρές.
    • Οι κοινές αποχετεύσεις περιλαμβάνουν τα φώτα του ντουλαπιού και τα φώτα του κορμού που ανάβουν ή παραμένουν, όταν δεν πρέπει.
  5. Εξαιρετικά ζεστές ή χαμηλές θερμοκρασίες.
    • Ο ζεστός και κρύος καιρός δεν θα σκοτώσει μια μπαταρία που είναι καινούργια ή σε καλή κατάσταση, αλλά μια αδύναμη ή παλιά μπαταρία μπορεί να αποτύχει σε ακραίες συνθήκες.
    • Εξαιρετικά ζεστό ή κρύο μπορεί επίσης να μεγεθύνει άλλα υποκείμενα ζητήματα.
  1. Προβλήματα συστήματος φόρτισης.
    • Εάν μια μπαταρία φαίνεται να πεθαίνει όταν οδηγείτε, το σύστημα φόρτισης μπορεί να είναι σφάλμα.
    • Οι ελεύθεροι ή τεντωμένοι ιμάντες και οι φθαρμένοι εντατήρες μπορούν να αποτρέψουν την λειτουργία ενός εναλλάκτη.

Ελέγξτε τους προβολείς, τα φώτα θόλου και άλλα εξαρτήματα

Οι μπαταρίες αυτοκινήτου έχουν σχεδιαστεί για την τροφοδοσία προβολέων, φώτων θόλου και διάφορα άλλα αξεσουάρ κάθε φορά που ο κινητήρας είναι απενεργοποιημένος, αλλά έχουν πολύ περιορισμένη χωρητικότητα. Αυτό σημαίνει ότι αν παραμείνει τίποτα μετά την απενεργοποίηση του κινητήρα, η μπαταρία σχεδόν σίγουρα θα πεθάνει.

Εάν αφήσετε τους προβολείς, μπορεί να σκοτώσει μια αδύναμη μπαταρία για το χρονικό διάστημα που χρειάζεται να εκτελέσετε ένα σύντομο εμπόριο όπως ψώνια για παντοπωλεία, αλλά ακόμη και ένα μικρό εσωτερικό φως θόλου μπορεί να αποβάλει μια μπαταρία νεκρή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έτσι εάν ασχολείστε με μια μπαταρία που πηγαίνει νεκρό ξανά και ξανά, αξίζει τον έλεγχο το βράδυ όταν είναι σκοτεινό, όταν ένα αχνό ή αχνό φωτισμό θόλου θα είναι πιο εύκολο να δει.

Ορισμένα νεότερα οχήματα έχουν επίσης σχεδιαστεί για να αφήνουν τους προβολείς, τα φώτα θόλων ή ακόμα και το ραδιόφωνο για λίγο, αφού κλείσετε τον κινητήρα και αφαιρέσετε τα πλήκτρα. Όταν όλα λειτουργούν σωστά, μπορείτε να περπατήσετε μακριά από ένα όχημα όπως αυτό και όλα θα κλείσουν σε ένα χρονόμετρο. Εάν επιστρέψετε μισή ώρα ή μία ώρα αργότερα, και άλλα πράγματα όπως οι προβολείς είναι ακόμα ανοικτά, πιθανότατα η μπαταρία σας πεθαίνει.

Συντήρηση και δοκιμή μιας μπαταρίας αυτοκινήτου

Εάν δεν βλέπετε κάτι προφανές, όπως προβολείς ή ένα φως θόλου, τότε το επόμενο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι η ίδια η μπαταρία. Πολλά προβλήματα μπαταρίας μπορούν να τεθούν εκτός λειτουργίας με βασική συντήρηση και μια κακή συντήρηση της μπαταρίας δεν θα κρατήσει μια φόρτιση σαν να έγινε όταν ήταν καινούργια.

Εάν η μπαταρία σας δεν είναι σφραγισμένη, τότε είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι κάθε κελί είναι σωστά γεμάτο με ηλεκτρολύτη . Αν κοιτάξετε μέσα στα κελιά και δείτε ότι το επίπεδο ηλεκτρολύτη έχει πέσει κάτω από τις κορυφές των πλακών μολύβδου , αυτό είναι ένα πρόβλημα.

Τα κυψέλες μπαταρίας θα πρέπει να απομακρύνονται με απεσταγμένο νερό, αλλά η μετάβαση απευθείας στη βρύση είναι συνήθως καλή, ανάλογα με την ποιότητα του νερού στο οποίο ζείτε. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την μπαταρία σας με ένα φθηνό εργαλείο που ονομάζεται υδρομετρητή, το οποίο σας επιτρέπει να ελέγξετε τη συγκεκριμένη βαρύτητα του ηλεκτρολύτη σε κάθε κυψέλη. Αν ένα ή περισσότερα κελιά είναι πολύ χαμηλά μετά την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας, αυτό είναι ένα σημάδι ότι η μπαταρία πρέπει να αντικατασταθεί.

Ένας άλλος τρόπος για να ελέγξετε την μπαταρία σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πιο ακριβό εργαλείο που ονομάζεται δοκιμαστής φορτίου. Αυτό το εργαλείο βάζει φορτίο στη μπαταρία που προσομοιώνει την έλξη ενός μοτέρ εκκίνησης και σας επιτρέπει να βλέπετε τόσο την φορτισμένη όσο και την εκφόρτωση της τάσης της μπαταρίας. Ορισμένα καταστήματα και καταστήματα ανταλλακτικών θα φορτώσουν δοκιμάστε την μπαταρία σας δωρεάν αν δεν έχετε έναν ελεγκτή φορτίου, ενώ άλλοι θα χρεώνουν μια ονομαστική χρέωση.

Αν αποφασίσετε να παραλάβετε τον δικό σας ελεγκτή φορτίου, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι μπαταρίες που είναι βραχυκυκλωμένες εσωτερικά μπορούν να εκραγούν υπό τις κατάλληλες συνθήκες . Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να φοράτε προστατευτικό εργαλείο κατά την εργασία γύρω από μια μπαταρία.

Έλεγχος για συνδέσεις μπαταρίας χαλαρών ή διαβρωμένων αυτοκινήτων

Όταν κάνετε μια οπτική επιθεώρηση της μπαταρίας σας, μπορεί να παρατηρήσετε διάβρωση γύρω από τους ακροδέκτες της μπαταρίας, τα καλώδια ή τους συνδετήρες. Η διάβρωση μπορεί να μην παρατηρηθεί ακόμη σε ορισμένες περιπτώσεις, ή μπορεί να δείτε μεγάλες άσπρες, μπλε ή πράσινες ανθοί από διαβρωμένο υλικό.

Εάν υπάρχει διάβρωση μεταξύ των ακροδεκτών της μπαταρίας και των συνδέσεων καλωδίων, θα παρεμποδίσει την ικανότητα του κινητήρα εκκίνησης να αντλεί ρεύμα από την μπαταρία και την ικανότητα του συστήματος φόρτισης να ξεπερνά την μπαταρία.

Αφαίρεση της διάβρωσης από τις συνδέσεις μπαταριών και τα καλώδια

Η διάβρωση της μπαταρίας μπορεί να καθαριστεί με τη σόδα ψησίματος, το νερό και μια βούρτσα με σκληρή τρίχα. Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας να αποφύγετε τη λήψη σόδας ψησίματος μέσα στα κύτταρα της μπαταρίας. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι αν αφήσετε ένα μείγμα σόδα και διάβρωσης να παραμείνει στην επιφάνεια του δρόμου ή στο πάτωμα του γκαράζ σας, μπορεί να καταλήξετε με ένα λεκέ που είναι δύσκολο ή αδύνατο να αφαιρεθεί.

Η διάβρωση μπορεί επίσης να αφαιρεθεί από τους ακροδέκτες της μπαταρίας και τους συνδετήρες καλωδίων με γυαλόχαρτο ή ειδικά σχεδιασμένο εργαλείο. Αυτά τα εργαλεία συνήθως παίρνουν τη μορφή πινέλων σύρματος που είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Αφού χρησιμοποιήσετε ένα από αυτά τα εργαλεία, τα τερματικά της μπαταρίας θα φαίνονται φωτεινά και καθαρά και θα έχετε πολύ καλύτερη ηλεκτρική σύνδεση.

Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό οι συνδέσεις μπαταριών να είναι σφιχτές. Εάν διαπιστώσετε ότι τα καλώδια της μπαταρίας είναι χαλαρά, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να έχετε εντοπίσει ένα μεγάλο μέρος του προβλήματός σας.

Αν είστε σε θέση να εντοπίσετε τα καλώδια γείωσης και μπαταρίας στο πλαίσιο, το μίζα και το μπλοκ διακλάδωσης ή το κιβώτιο ασφαλειών, θα θελήσετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι αυτές οι συνδέσεις είναι σφιχτές και χωρίς διάβρωση.

Έλεγχος για παρασιτική αποστράγγιση

Εάν η μπαταρία του αυτοκινήτου σας συνεχίζει να πεθαίνει ξανά και ξανά, μία από τις πιο απλές εξηγήσεις είναι ότι υπάρχει κάποιο είδος αποστράγγισης στο σύστημα που συνεχίζεται αφού αφαιρέσετε τα κλειδιά και κλειδώσετε τις πόρτες. Ακόμα κι αν έχετε ήδη αποκλείσει προφανή πράγματα όπως τους προβολείς και το φως θόλου, μπορεί να υπάρχει ακόμα μια αποστράγγιση στο σύστημά σας.

Ο ευκολότερος τρόπος για να ελέγξετε για μια αποστράγγιση είναι να αποσυνδέσετε ένα καλώδιο της μπαταρίας και να ελέγξετε για τη ροή ρεύματος. Αν χρησιμοποιείτε ένα πολύμετρο για αυτό το σκοπό, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε τη μέγιστη δυνατή ένταση. Διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος να φυσάει μια ακριβή ασφάλεια μέσα στο μετρητή. Ορισμένοι μετρητές περιλαμβάνουν επίσης ένα επαγωγικό σφιγκτήρα που μπορεί να ελέγξει για ροή ρεύματος χωρίς να αποσυνδέσει οτιδήποτε.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε για μια αποστράγγιση με μια δοκιμαστική λυχνία, η οποία είναι λιγότερο ακριβής. Αυτό γίνεται με τον ίδιο τρόπο, αποσυνδέοντας το αρνητικό καλώδιο της μπαταρίας και ολοκληρώνοντας ένα κύκλωμα μεταξύ του αρνητικού ακροδέκτη της μπαταρίας και της γείωσης. Αν η δοκιμαστική λυχνία ανάβει, τότε υπάρχει κάποιο είδος αποχέτευσης στο σύστημα.

Το πρόβλημα με τη χρήση ενός δοκιμαστικού φωτός είναι ότι μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να πούμε πόσο από μια αποχέτευση υπάρχει μόνο από τη φωτεινότητα του φωτός.

Ορισμένες από τις πιο συχνές αιτίες παρασιτικής αποστράγγισης περιλαμβάνουν τον κορμό, το ντουλαπάκι του νυχιού και άλλα φώτα που είναι αναμμένα λόγω κάποιας δυσλειτουργίας. Αυτά και άλλα εσωτερικά φώτα έχουν σχεδιαστεί για αυτόματη απενεργοποίηση και, εάν αποτύχουν, είναι πλήρως ικανά να αποστραγγίζουν μια μπαταρία νεκρή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο μόνος τρόπος για να εντοπίσετε μια παρασιτική αποστράγγιση είναι μέσω μιας διαδικασίας εξάλειψης. Ο ευκολότερος τρόπος για να προχωρήσετε σε αυτό το είδος διαγνωστικού ελέγχου είναι να αφήσετε το πολύμετρο ή το δοκιμαστικό φως συνδεδεμένο και να αφαιρέσετε μεμονωμένες ασφάλειες μέχρι να εξαφανιστεί η αποχέτευση. Στη συνέχεια, θα πρέπει να προσδιορίσετε το αντίστοιχο κύκλωμα, το οποίο θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε το συγκεκριμένο στοιχείο που προκαλεί κάποιο πρόβλημα.

Αντιμετώπιση ακραίων καιρικών συνθηκών, προβλημάτων συστήματος φόρτισης και αδύναμων μπαταριών

Εξαιρετικά ζεστό ή κρύο μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα για την μπαταρία σας , αλλά αυτό συνήθως θα είναι ένα ζήτημα μόνο εάν η μπαταρία είναι ήδη αδύναμη. Εάν δοκιμάζετε την μπαταρία και ελέγχετε καλά και οι συνδέσεις είναι σφιχτές και καθαρές, τότε ο καιρός δεν θα πρέπει να προκαλέσει να πεθάνει επανειλημμένα.

Τα προβλήματα του συστήματος φόρτισης μπορούν επίσης να προκαλέσουν την επανειλημμένη πεθαίνουν από την μπαταρία, παρόλο που συνήθως θα παρατηρήσετε κάποιο επίπεδο προβλημάτων οδηγικής συμπεριφοράς. Ένα εύκολο πράγμα που μπορείτε να ελέγξετε στο σπίτι είναι η ζώνη εναλλάκτη, η οποία πρέπει να είναι σχετικά τεντωμένη και χωρίς ρωγμές. Αν η ζώνη φαίνεται χαλαρή, μπορεί να εμποδίσει τον εναλλασσόμενο ηλεκτροκινητήρα να παράγει αρκετή ενέργεια για να φορτίσει την μπαταρία εκτός από την εκτέλεση όλων των άλλων.

Τι θα συμβεί εάν η μπαταρία σας παραμένει πεθαμένη κατά την οδήγηση;

Εάν φαίνεται ότι η μπαταρία σας συνεχίζει να πεθαίνει ενώ οδηγείτε πραγματικά το αυτοκίνητό σας, το πρόβλημα της ρίζας πιθανώς δεν είναι η μπαταρία. Ο σκοπός μιας μπαταρίας αυτοκινήτου είναι να τροφοδοτήσει τον κινητήρα εκκίνησης και να παράσχει ηλεκτρική ενέργεια για να τρέξει αξεσουάρ όπως τα φώτα και το ραδιόφωνο όταν ο κινητήρας είναι σβηστός. Μόλις ο κινητήρας λειτουργεί, το σύστημα φόρτισης αναλαμβάνει. Έτσι, αν φαίνεται ότι η μπαταρία πεθαίνει με τον κινητήρα σε λειτουργία, υπάρχει πιθανώς ένα πρόβλημα με το σύστημα φόρτισης.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το μόνο μέρος του συστήματος χρέωσης που μπορείτε πραγματικά να ελέγξετε ή να δοκιμάσετε χωρίς ειδικό εξοπλισμό είναι ο ιμάντας. Εάν ο ιμάντας του εναλλακτήρα είναι χαλαρός, ίσως μπορείτε να τον σφίξετε. Μπορεί επίσης να έχετε μια ζώνη που χρησιμοποιεί έναν αυτόματο εντατήρα, οπότε αυτό μπορεί επίσης να είναι το πρόβλημα. Οι ζώνες μπορούν επίσης να τεντωθούν με την ηλικία.

Το πρόβλημα με τον έλεγχο ενός συστήματος χρέωσης στο σπίτι

Εάν διαθέτετε ένα πολύμετρο με επαγωγικό σφιγκτήρα, μπορείτε να ελέγξετε τεχνικά την έξοδο του εναλλάκτη, αλλά αυτός ο τύπος διαγνωστικής είναι δύσκολος χωρίς πιο εξειδικευμένα εργαλεία και μια βάση γνώσεων σχετικά με τον συγκεκριμένο εναλλάκτη. Για παράδειγμα, η προσπάθεια δοκιμής ενός εναλλάκτη αποσυνδέοντας ένα καλώδιο της μπαταρίας ενώ λειτουργεί ο κινητήρας δεν είναι καλή ιδέα αν οδηγείτε ένα σύγχρονο όχημα.

Μερικά καταστήματα ανταλλακτικών και καταστήματα επισκευής θα δοκιμάσουν τον εναλλάκτη σας δωρεάν, ενώ άλλοι θα θέλουν να χρεώσουν μια διαγνωστική αμοιβή. Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ μιας απλής δοκιμής και ενός σε βάθος διαγνωστικού ελέγχου που πραγματικά φτάνει στη ρίζα του προβλήματος.

Στις περισσότερες περιπτώσεις όπου ένας εναλλάκτης δεν φορτίζει και ο κινητήρας πραγματικά πεθαίνει, είναι απλά μια περίπτωση ενός κακού εναλλάκτη που πρέπει να ξαναχτιστεί ή να αντικατασταθεί. Ωστόσο, υπάρχουν στην πραγματικότητα διάφοροι λόγοι που το ηλεκτρικό σύστημα ενός αυτοκινήτου μπορεί να αποκόψει όταν οδηγεί , και ακόμα περισσότεροι λόγοι για να πεθάνει ένας κινητήρας.

Πώς να κρατήσετε την μπαταρία σας από επανειλημμένα πεθαίνει

Ενώ είναι αλήθεια ότι κάθε μεμονωμένη μπαταρία πρέπει να πεθάνει τελικά, το κλειδί για την παράταση της ζωής μιας μπαταρίας μολύβδου οξέος όπως αυτή στο αυτοκίνητό σας είναι να τη διατηρείτε καλά συντηρημένη και σε καλή κατάσταση λειτουργίας. Αν αντιμετωπίζετε μια κατάσταση όπου η μπαταρία σας πάει νεκρή ξανά και ξανά, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι κάθε φορά που θα πεθάνει έτσι, η τελική διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα μειωθεί.

Κρατώντας πάνω από τη διάβρωση, βεβαιωθείτε ότι οι συνδέσεις της μπαταρίας είναι σφιχτές και ασφαλείς και μην αφήνετε να πέσει ο ηλεκτρολύτης σε μια μη σφραγισμένη μπαταρία, μπορείτε πραγματικά να βοηθήσετε την μπαταρία σας να διαρκέσει πολύ περισσότερο .

Μπορεί να μην υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε άλλα ζητήματα, όπως μια ξαφνική παρασιτική αποστράγγιση, αλλά η έγκαιρη αντιμετώπιση αυτού του είδους του προβλήματος μπορεί επίσης να βοηθήσει στην παράταση της ζωής της μπαταρίας σας. Μια προσφορά μπαταρίας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει το χειμώνα, εάν είναι ιδιαίτερα κρύο όταν ζείτε ή εάν δεν σχεδιάζετε να οδηγείτε το αυτοκίνητό σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.