Πώς να βρείτε τις καλύτερες συχνότητες FM για το πομπό του αυτοκινήτου σας

Εκτός αν ζείτε σε μια αγροτική περιοχή, ίσως χρειαστεί βοήθεια για να βρείτε μια σαφή συχνότητα

Οι πομποί FM είναι ένας από τους ευκολότερους και πιο οικονομικούς τρόπους για να ακούσετε τη μουσική του iPhone σας στο στερεοφωνικό του αυτοκινήτου, αλλά έχουν ένα μεγάλο μειονέκτημα: παρεμβολές FM. Για να τα χρησιμοποιήσετε σωστά, θα πρέπει να βρείτε μια συχνότητα χωρίς παρεμβολές. Αυτό είναι απλό αν ζείτε σε μια αγροτική περιοχή όπου δεν υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για τις ραδιοσυχνότητες. Εάν ζείτε σε μια πόλη, η εύρεση μιας σαφούς συχνότητας είναι πιο δύσκολη, αλλά έχετε εργαλεία για την εύρεση σαφών συχνοτήτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Παρεμβολές και πώς λειτουργούν οι συντονιστές FM

Οι πομποί FM λειτουργούν σαν μικροσκοπικά ραδιόφωνα, μεταδίδουν ήχο από το iPhone ή το φορητό πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής μέσω μιας τυπικής συχνότητας FM που συντονίζετε στο στερεοφωνικό του αυτοκινήτου. Ρυθμίστε τον πομπό για μετάδοση στις 89.9, συντονίστε το ραδιόφωνο σε εκείνη τη συχνότητα και θα πρέπει να ακούσετε τη μουσική σας.

Οι πομποί είναι αδύναμοι και μπορούν να μεταδίδουν μόνο μερικά πόδια. Αυτή είναι μια καλή ιδέα επειδή ένας πομπός στο αυτοκίνητο δίπλα σας στην εθνική οδό θα μπορούσε να υπερισχύσει του σήματος σας. Επειδή είναι αδύναμοι, είναι ευάλωτοι στις παρεμβολές. Εάν υπάρχει ραδιοφωνικός σταθμός που εκπέμπει τη συχνότητα που επιλέγετε, πιθανότατα θα σας εμποδίσει να ακούσετε τη μουσική σας. Η παρεμβολή μπορεί να συμβεί ακόμη και σε κοντινές συχνότητες. Για παράδειγμα, ένας ραδιοφωνικός σταθμός στο 89,9 μπορεί να κάνει 89,7 και 90,1 άχρηστο και για τους σκοπούς σας.

Η εύρεση συχνοτήτων χωρίς παρεμβολές δεν είναι τόσο δύσκολη όταν βρίσκεστε σε στάση, αλλά σε ένα κινούμενο αυτοκίνητο, οι συχνότητες που λειτουργούν καλά με πομπούς FM αλλάζουν συνεχώς καθώς οδηγείτε. Η εύρεση αξιόπιστης συχνότητας μπορεί να αποτελέσει πρόκληση.

Εργαλεία για να βρείτε ανοιχτές συχνότητες FM

Τα τρία εργαλεία που αναφέρονται παρακάτω μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε ανοικτές συχνότητες για χρήση με τον πομπό σας FM όπου κι αν βρίσκεστε, με βάση την τοποθεσία σας και τις βάσεις δεδομένων των ανοιχτών καναλιών. Χρησιμοποιήστε τα όταν ταξιδεύετε για να βρείτε συχνότητα για τη μουσική σας.

SiriusXM Channel Finder

Το δορυφορικό ραδιόφωνο SiriusXM διατηρεί τον ιστότοπο του FM Channel Finder για τους κατόχους των φορητών ασύρματων ραδιοφωνικών σταθμών της εταιρείας. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να έχετε δορυφορικό ραδιόφωνο για να το χρησιμοποιήσετε. Απλά εισάγετε τον ταχυδρομικό σας κωδικό και ο ιστότοπος προσφέρει πέντε προτάσεις για σαφείς συχνότητες κοντά σας.