Δοκιμή οδήγησης ασφαλείας αυτοκινήτου

Η ασφάλεια των αυτοκινήτων είναι μια κάπως χαλαρή συλλογή ημι-σχετικών τεχνολογιών, μερικοί από τους οποίους-όπως οι απομακρυσμένοι εκκινητές- έχουν συγκεντρωθεί στη γενική κατηγορία παρά τις κάπως αδύναμες συνδέσεις τους με την έννοια της ασφάλειας στο σύνολό της. Ζωγραφική με ευρεία εγκεφαλικά επεισόδια, η ασφάλεια αυτοκινήτου μπορεί να χωριστεί σε τεχνολογίες που εκτελούν μία ή περισσότερες από αυτές τις βασικές λειτουργίες: την αποτροπή κλοπής, την πρόληψη κλοπής και την κλεμμένη ανάκτηση του οχήματος . Τα συστήματα που εκτελούν κάθε μία από αυτές τις λειτουργίες είναι διαθέσιμα τόσο από την αγορά ανταλλακτικών όσο και από τον αρχικό εξοπλισμό, παρόλο που έχουν εγκατασταθεί πολύ περισσότερα συστήματα ασφαλείας αυτοκινήτων μετά από το γεγονός από την εγκατάστασή τους από το εργοστάσιο.

Όταν δοκιμάζετε την τεχνολογία της ασφάλειας αυτοκινήτου, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι ένα αυτοκίνητο δεν έχει απαραιτήτως σύστημα ασφαλείας, μόνο και μόνο επειδή έχει κλειδί fob . Τα ζητήματα είναι πολύ πιο περίπλοκα από αυτό, γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να επαληθεύσετε ποια συγκεκριμένα συστήματα το όχημα που βλέπετε είναι έτοιμο και ποια συστήματα θα πρέπει να προσθέσετε αργότερα.

Προσδιορισμός στοιχείων συστήματος ασφαλείας αυτοκινήτου

Όταν ακούτε κάποιον να μιλάει για την ασφάλεια αυτοκινήτου, μάλλον σκεφτείτε το συναγερμό αυτοκινήτου του γείτονά σας να βγαίνει στη μέση της νύχτας επειδή μια γάτα το κοίταξε αστείο. Και ενώ είναι αλήθεια ότι οι συναγερμοί είναι οι πιο ορατοί ή ακουστικοί, εάν θέλετε να είστε τεχνικοί σε σχέση με αυτό, συνιστώσα οποιουδήποτε συστήματος ασφαλείας αυτοκινήτων, είναι μόνο μία από τις πολλές διαφορετικές αλληλένδετες τεχνολογίες. Όταν μιλάμε για ασφάλεια αυτοκινήτου, αυτές και άλλες τεχνολογίες περιλαμβάνονται συνήθως κάτω από την ομπρέλα:

Test Driving Συστήματα ασφαλείας αυτοκινήτου OEM

Αν και υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που προέρχονται από το εργοστάσιο με μία ή περισσότερες από τις παραπάνω τεχνολογίες, δεν υπάρχουν πολλά που περιλαμβάνουν αυτό που οι περισσότεροι βλέπουν ως καθοριστικό χαρακτηριστικό. Αυτός είναι, φυσικά, ο συναγερμός αυτοκινήτου, ο πιο αγαπημένος κρουστά της νύχτας. Στην πραγματικότητα, λόγω του τεράστιου ποσοστού ψευδών συναγερμών, οι ΚΑΕ έχουν τείνει μακριά από τους παραδοσιακούς συναγερμούς και προς συστήματα ασφαλείας που περιλαμβάνουν σύστημα ακινητοποίησης.

Όταν ξεκινάτε να ελέγχετε τα χαρακτηριστικά ασφαλείας οποιουδήποτε συγκεκριμένου οχήματος, μπορεί να είναι χρήσιμο να έχετε κατά νου ότι κάθε ΚΑΕ διαθέτει δικό του σύστημα, όπως το OnStar της GM , που θα περιλαμβάνει ένα κάπως διαφορετικό σύνολο χαρακτηριστικών ασφαλείας. Παρόλο που τα συστήματα αυτά συνήθως δεν περιλαμβάνουν ηχητικά σήματα συναγερμού, αυτά ενσωματώνουν ορισμένα άλλα χαρακτηριστικά που εμπίπτουν στις κατηγορίες αποτροπής κλοπής, πρόληψης και κλοπής οχημάτων. Μερικά από αυτά τα συστήματα περιλαμβάνουν:

Δοκιμή οδήγησης συστήματα ασφαλείας μετά την αγορά

Τα συστήματα ασφάλειας αυτοκινήτου μετά την αγορά απαιτούν διαφορετικές προσεγγίσεις, ανάλογα με το αν έχετε εγκαταστήσει τον εαυτό σας ή αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο όχημα που έχει ήδη ένα. Το ζήτημα είναι ότι ειδικά οι συναγερμοί αυτοκινήτων μετά την πώληση και τα συστήματα ασφαλείας γενικά, μπορούν να δημιουργήσουν τεράστιους πονοκεφάλους κάτω από το δρόμο εάν δεν έχουν εγκατασταθεί σωστά ή εάν χάνονται τα έγγραφα. Έτσι, αν κοιτάζετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και μπορείτε να πείτε ότι έχει εγκατασταθεί ένα σύστημα ασφαλείας, ίσως θελήσετε να ρωτήσετε αν ο πωλητής έχει οποιαδήποτε σχετική γραφική εργασία.

Εάν ο πωλητής μπορεί να σας παράσχει μια επαγγελματική εντολή από την εγκατάσταση και την τεκμηρίωση, όπως ένα εγχειρίδιο κατόχου και διαγράμματα καλωδίωσης, τότε πιθανότατα δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Εντούτοις, ίσως θελήσετε να ελέγξετε όλες τις λειτουργίες - όπως το απομακρυσμένο εκκινητή ή τις αυτόματες κλειδαριές θυρών - για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας και ζητήστε από τον πωλητή να οπλίσει και να αφοπλίσει το σύστημα, ώστε να μπορείτε να είστε απολύτως σίγουροι ότι δουλεύει.

Από την άλλη πλευρά, εάν ψάχνετε να δημιουργήσετε το δικό σας σύστημα ασφάλειας αυτοκινήτων μετά την αγορά, έχετε ένα τεράστιο αριθμό επιλογών που πρέπει να λάβετε υπόψη. Οι περισσότεροι συναγερμοί αυτοκινήτων μετά την πώληση προσφέρουν έναν βασικό "θορυβώδη" συναγερμό με ένα κλειδί FOB για να τον οπλίσουν και να τον αφοπλίσουν, αν και ίσως θελήσετε να εξετάσετε ένα που περιλαμβάνει ένα σύστημα ακινητοποίησης εκτός από, ή ακόμα και αντί, την παραδοσιακή σειρήνα. Ορισμένα κιτ ασφαλείας περιλαμβάνουν επίσης λειτουργίες όπως απομακρυσμένες κλειδαριές θυρών και εκκινητές, ενώ άλλες σας επιτρέπουν να προσθέσετε αυτά και άλλα χαρακτηριστικά σε μεταγενέστερη ημερομηνία μέσω ενός αρθρωτού συστήματος κατασκευής.