Κοινές συντομογραφίες SMS

Δισεκατομμύρια από αυτούς στέλνονται κάθε μέρα, σε εκατοντάδες διαφορετικές γλώσσες, αλλά τα μηνύματα SMS μπορούν ακόμα να φαίνονται ανυπέρβλητα σε μερικούς ανθρώπους. Ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι γράφουν SMS ή μηνύματα κειμένου έχει αναπτυχθεί και εξελίχθηκε με την πάροδο των χρόνων για να γίνει σχεδόν διαφορετική γλώσσα και, όπως και οποιαδήποτε γλώσσα, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβουμε αν είστε νέοι σε αυτήν.

Τα τυπικά μηνύματα SMS είχαν αρχικά ένα όριο 160 χαρακτήρων και, πράγματι, πολλά ακόμα κάνουν. Πληκτρολογήστε περισσότερους από 160 χαρακτήρες σε ένα μήνυμα SMS και το τηλέφωνό σας θα ξεκινήσει αυτόματα ένα δεύτερο μήνυμα. Αυτό θα σας κοστίσει προφανώς περισσότερα χρήματα ή θα χρησιμοποιήσετε περισσότερα από τα SMS σας. Για να αντισταθμιστεί αυτό, αλλά και για να αυξηθεί η ταχύτητα πληκτρολόγησης, η γλώσσα κειμένου έχει εξελιχθεί για να μειώσει τις λέξεις στο μικρότερο δυνατό αριθμό γραμμάτων. Αυτή η μείωση μπορεί να έχει τη μορφή μιας λέξης με αποκοπέντα γράμματα (συνήθως τα φωνήεντα), μερικές λέξεις μετατρέπονται σε ένα ακρωνύμιο ή ακόμα και σε αριθμούς που υποκαθιστούν τις λέξεις.

Κατανόηση της γλώσσας SMS

Για χρήστες κινητών τηλεφώνων οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν το συγγραφικό αυτόγραφο, διαβάζουν ένα μήνυμα κειμένου από κάποιον που χρησιμοποιεί συντομογραφίες και ακρωνύμια μπορεί να είναι δύσκολο έργο. Ακόμα κι αν δεν νομίζετε ότι θα γράψετε ποτέ τέτοια μηνύματα, η κατανόηση του τι μπορούν να σας στείλουν οι άλλοι είναι προφανώς χρήσιμος.

Εδώ είναι 35 από τις πιο συνηθισμένες συντομεύσεις SMS και ακρωνύμια που βοηθούν στην απομυθοποίηση του κειμένου.

Παρά το πώς έχουν γραφτεί εδώ, οι συντομογραφίες και τα ακρωνύμια στα μηνύματα SMS συνήθως πληκτρολογούνται με μικρά γράμματα. Ανώτατα γράμματα, όπως η βασική στίξη, συχνά αγνοούνται συνολικά σε μηνύματα SMS. Η εξαίρεση σε αυτό είναι όταν φωνάζετε σε ένα μήνυμα. Η πληκτρολόγηση ενός μηνύματος όλα με κεφαλαία ή με συγκεκριμένες λέξεις με κεφαλαία συνήθως σημαίνει ότι φωνάζετε το μήνυμα.

Αυτή δεν είναι καθόλου ολοκληρωμένη λίστα με όλα τα ακρωνύμια και τις συντομογραφίες που χρησιμοποιούνται κατά την αποστολή μηνυμάτων SMS. Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες άλλα που πρέπει να ανακαλυφθούν, αν και μερικά είναι λιγότερο χρήσιμα από άλλα και πολλοί δεν θα χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιηθούν σε κανονικές συνομιλίες κειμένου. Ακόμα και μερικές από τις πιο γνωστές συντομογραφίες SMS μπορούν να κάνουν την αποστολή γραπτών μηνυμάτων γρηγορότερα και ευκολότερα, αλλά δεν υπάρχει τίποτα κακό με τη χρήση ορθής ορθογραφίας και γραμματικής κατά την αποστολή μηνυμάτων.

Γελώντας έξω δυνατά

Το LOL , το ακρωνύμιο για το Laughing Out Load, είναι πιθανώς ένας από τους πιο συνηθισμένους όρους αργυρότητας στο Διαδίκτυο και SMS. Αρχικά, στο Internet Relay Chat και σε άλλες υπηρεσίες άμεσων μηνυμάτων, το LOL σήμαινε πολλές ερωτικές ή πολλές τύχες, καθώς και το Laughing Out Loud. Σήμερα, τουλάχιστον στα μηνύματα SMS, σχεδόν πάντα σημαίνει αυτά τα τελευταία και όχι από τις προηγούμενες φράσεις. Ο όρος είναι τόσο ένα μέρος του σύγχρονου πολιτισμού που εμφανίζεται τώρα στο Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης, καθώς και πολλά άλλα λεξικά, τόσο σε απευθείας σύνδεση όσο και σε έντυπη μορφή. Εκπληκτικά, μπορεί να ακούσετε ακόμη και τους ανθρώπους να λένε "lol" στις συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο.