Τι είναι το Anime;

Τι είναι το anime, από πού προέρχεται, από τη συνιστώμενη σειρά και πώς να το προφέρετε

Το Anime είναι μια λέξη που χρησιμοποιείται από ανθρώπους που ζουν εκτός της Ιαπωνίας για να περιγράψει κινούμενα σχέδια ή κινούμενα σχέδια που παράγονται στην Ιαπωνία. Η χρήση της λέξης στην αγγλική συνομιλία είναι ουσιαστικά η ίδια με την περιγραφή μιας σειράς ιαπωνικών κινούμενων σχεδίων ή μιας κινούμενης ταινίας ή εκπομπής από την Ιαπωνία.

Η ίδια η λέξη είναι απλά η ιαπωνική λέξη για κινούμενα σχέδια ή κινούμενα σχέδια και στην Ιαπωνία χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους για να περιγράψει όλα τα κινούμενα σχέδια ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης. Για παράδειγμα, ένας Ιάπωνας θα σκεφτόταν το Sailor Moon και το Frozen της Disney ως και οι δύο που είναι anime, όχι ως δύο διαφορετικά πράγματα από ξεχωριστά είδη.

Πώς προφέρετε το Anime;

Η σωστή ιαπωνική προφορά του anime είναι a-ni-me με το a που ακούγεται σαν το a στην τέχνη (αν και ελαφρώς μικρότερο), που ακούγεται σαν το ni στο Nick , και μου λέω σαν να συναντήθηκα .

Ο τρόπος με τον οποίο λέγεται η anime από τους εγγενείς αγγλικούς ομιλητές είναι ελαφρώς διαφορετικός από τον ήχο που μοιάζει με το a στο μυρμήγκι , που ηχητικά μοιάζει με το ni στο Nick (όπως και οι Ιάπωνες) και με τον εαυτό μου λέγεται σαν τον μήνα Μάιο .

Ενώ οι περισσότεροι δυτικοί ανεμιστήρες anime γνωρίζουν την εσφαλμένη προφορά τους, οι περισσότεροι επιλέγουν να κολλήσουν με αυτό επειδή είναι ευκολότερο να το πούμε και εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη προφορά (έξω από την Ιαπωνία). Είναι παρόμοιο με το πώς όλοι γνωρίζουν τον σωστό τρόπο να πουν το Παρίσι (με σιωπηλή), αλλά επιλέγουν να παραμείνουν στην παραδοσιακή αγγλική προφορά (ισχυρή s ).

Υπάρχουν βιβλία Anime Comic;

Το Anime αναφέρεται αποκλειστικά σε κινούμενα σχέδια. Δεν υπάρχει τέτοιου είδους κόμικ anime. Τα ιαπωνικά κόμικ που εμπνέουν πολλές σειρές anime και ταινίες υπάρχουν όμως και αυτά αναφέρονται από τους μη Ιαπωνικούς οπαδούς από την ιαπωνική λέξη manga (που σημαίνει κόμικς).

Παρόμοια με τη λέξη anime, το manga χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία για να περιγράψει όλα τα κόμικς, όχι μόνο τα κόμικς από την Ιαπωνία. Είναι ενδιαφέρον ότι η αγγλική λέξη κόμικς χρησιμοποιείται επίσης στην Ιαπωνία για να περιγράψει ιαπωνικά και ξένα κόμικς.

Είναι Anime Εντάξει για τα παιδιά;

Δεν είναι όλα τα anime κατάλληλα για παιδιά, αλλά κάποια από αυτά είναι. Υπάρχουν σειρές anime και ταινίες για όλα τα δημογραφικά στοιχεία ηλικίας με σειρές όπως το Doraemon, το Glitter Force και το Pokemon που στοχεύουν στην ηλικία κάτω των επτά ετών και άλλοι όπως το Attack on Titan, Fairy Tail και Naruto Shippuden που γίνονται για να απευθύνονται σε εφήβους και ηλικιωμένους .

Οι γονείς θα πρέπει να προειδοποιούνται ότι υπάρχουν κάποιες ταινίες anime και σειρές που δημιουργήθηκαν ειδικά για ενήλικες και το anime porn είναι μια πάγια βιομηχανία. Οι γονείς και οι κηδεμόνες πρέπει πάντα να ελέγχουν τις βαθμολογίες μιας επίδειξης πριν αφήσουν το παιδί να το παρακολουθήσει.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να παρακολουθήσετε το Anime;

Οι σειρές anime και οι ταινίες εκπέμπονται συχνά σε πολλά τηλεοπτικά κανάλια σε όλο τον κόσμο και είναι επίσης διαθέσιμα για αγορά σε DVD και Blu-ray. Αρκετές υπηρεσίες ροής, όπως το Hulu και το Amazon Video, παρέχουν επίσης στους χρήστες ένα μεγάλο αριθμό franchises anime, ενώ η Netflix έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στο gen anime και έχει αποκλειστικά δικαιώματα σε ορισμένες σειρές όπως η Glitter Force. Η Netflix παράγει ακόμη αρκετές ταινίες και σειρές anime στην Ιαπωνία για παγκόσμιες κυκλοφορίες στην πλατφόρμα της.

Υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες ροής που εστιάζουν αποκλειστικά σε anime με το Crunchyroll , το FUNimation και το AnimeLab να είναι από τα πιο δημοφιλή. Ο καθένας έχει τη δική του επίσημη εφαρμογή για τη ροή του περιεχομένου του, το οποίο μπορεί να μεταφορτωθεί σε smartphones, κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών, tablet, υπολογιστές και έξυπνες τηλεοράσεις . Αυτές οι τρεις υπηρεσίες ροής anime προσφέρουν επίσης δωρεάν επιλογές προβολής που υποστηρίζονται από διαφημίσεις ή δωρεάν δοκιμές διάρκειας 30 ημερών.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο Subbed και το Dubbed Anime;

Το υποκείμενο είναι σύντομο για υπότιτλους, πράγμα που σημαίνει ότι το anime είναι πιθανό να είναι διαθέσιμο για παρακολούθηση με τον αρχικό ιαπωνικό ήχο και με αγγλικούς υπότιτλους τοποθετημένους πάνω από το footage.

Ο όρος "αντιγραφή" σημαίνει ότι το anime έχει μειωθεί με γλώσσα διαφορετική από αυτήν του αρχικού Ιαπωνικού. Τις περισσότερες φορές, αυτό σημαίνει ότι έχει έκδοση αγγλικής γλώσσας με αγγλόφωνους φωνητικούς ηθοποιούς. Περιστασιακά αυτό μπορεί επίσης να σημαίνει ότι τα τραγούδια έχουν επίσης αντικατασταθεί με αγγλικές εκδόσεις.

Οι δημοφιλέστερες σειρές anime και οι ταινίες θα έχουν διαθέσιμες και τις εκδόσεις subbed και μεταγλωττισμένες για να παρακολουθήσουν τις υπηρεσίες streaming όπως το Crunchyroll και τις επίσημες εκδόσεις DVD και Blu-ray . Οι θεατές μπορούν συνήθως να αλλάζουν μεταξύ των διαφορετικών εκδόσεων από την εφαρμογή ή τον ιστότοπο μιας υπηρεσίας ροής. Η γλώσσα μπορεί να αλλάξει σε DVD ή Blu-ray μέσω των επιλογών γλώσσας στο κύριο μενού του δίσκου.

Σημειώστε ότι ορισμένες σειρές μπορεί να είναι διαθέσιμες μόνο στα αγγλικά, εάν το βίντεο που θεωρήθηκε ακατάλληλο για τα δυτικά παιδιά (δηλαδή γυμνό ή βία) απομακρύνθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προσαρμογής. Pokemon είναι μία τέτοια σειρά anime όπου έγινε αυτό όπως είναι η Glitter Force της Netflix.