Ανασυγκρότηση του υπολογιστή σας Windows 7

01 από 05

Βρείτε την ανασυγκρότηση των Windows 7

Πληκτρολογήστε "ανασυγκρότηση δίσκου" στο παράθυρο αναζήτησης για να βρείτε το πρόγραμμα.

Ο ανασυγκρότημα του σκληρού σας δίσκου είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επιταχύνετε τον υπολογιστή σας των Windows. Σκεφτείτε το σκληρό σας δίσκο σαν ντουλάπι αρχείων. Εάν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, έχετε τα έγγραφά σας αποθηκευμένα σε αλφαβητικούς φακέλους ώστε να μπορείτε εύκολα να βρείτε τα πράγματα.

Φανταστείτε, όμως, αν κάποιος έβγαλε τις ετικέτες από τους φακέλους, άλλαξε τις θέσεις όλων των φακέλων, μετέφερε τυχαία τα έγγραφα μέσα και έξω από τους φακέλους. Θα χρειαζόσαστε πολύ περισσότερο χρόνο για να βρείτε κάτι, δεδομένου ότι δεν θα ξέρατε πού βρίσκονται τα έγγραφά σας. Αυτό είναι αυτό που συμβαίνει όταν ο σκληρός σας δίσκος κατακερματίζεται : παίρνει τον υπολογιστή πολύ περισσότερο χρόνο για να βρει αρχεία που είναι διάσπαρτα εδώ, εκεί και παντού. Ο ανασυγκρότημα του δίσκου σας αποκαθιστά τη σειρά του χάους και επιταχύνει τον υπολογιστή σας - μερικές φορές πολύ.

Ο ανασυγκρότηση είναι διαθέσιμος στα Windows XP και Windows Vista, αν και υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ των δύο. Η πιο σημαντική διαφορά είναι ότι το Vista επέτρεψε τον προγραμματισμό της ανασυγκρότησης: θα μπορούσατε να το ρυθμίσετε για να αποπρογραμματίσετε το σκληρό σας δίσκο κάθε Τρίτη στις 3 π.μ. αν το θέλατε - αν και αυτό είναι πιθανώς υπερβολικό και θα μπορούσε να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Σε XP, θα έπρεπε να κάνετε defrag μη αυτόματα.

Είναι εξίσου σημαντικό να αποπρογραμματίσετε έναν υπολογιστή Windows 7 σε τακτική βάση, αλλά υπάρχουν κάποιες νέες επιλογές και μια νέα εμφάνιση. Για να μεταβείτε στο defragger, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και πληκτρολογήστε "ανασυγκρότηση δίσκου" στο παράθυρο αναζήτησης στο κάτω μέρος. Η "Ανασυγκρότηση Δίσκων" θα πρέπει να εμφανίζεται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης, όπως φαίνεται παραπάνω.

Ενημερώθηκε από τον Ian Paul.

02 του 05

Η οθόνη κύριου εκσυγχρονισμού

Το κύριο παράθυρο ανασυγκρότησης. Εδώ μπορείτε να διαχειριστείτε τις επιλογές defrag.

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει το defragger στα Vista και XP, το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι ότι το Graphical User Interface, ή το GUI, έχει επανασχεδιαστεί πλήρως. Αυτή είναι η κύρια οθόνη όπου διαχειρίζεστε όλες τις εργασίες ανασυγκρότησης. Στη μέση του γραφικού περιβάλλοντος είναι μια οθόνη που περιλαμβάνει όλους τους σκληρούς δίσκους που είναι προσαρτημένοι στο σύστημά σας, οι οποίοι μπορούν να ανασυγκροτηθούν.

Αυτό είναι επίσης το σημείο όπου μπορείτε να προγραμματίσετε μια αυτόματη ανασυγκρότηση ή να ξεκινήσετε τη διαδικασία χειροκίνητα.

03 του 05

Προγραμματισμός ανασυγκρότησης

Από προεπιλογή, η ανασυγκρότηση πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στις 1 π.μ. Αλλά μπορείτε να αλλάξετε αυτό το πρόγραμμα εδώ.

Για να αυτοματοποιήσετε την ανασυγκρότηση, κάντε αριστερό κλικ στο κουμπί "Ρύθμιση προγράμματος". Αυτό θα φέρει το παράθυρο που φαίνεται παραπάνω. Από εδώ, μπορείτε να προγραμματίσετε πόσο συχνά να ανασυγκροτήσετε την ώρα της ημέρας για ανασυγκρότηση (η νύχτα είναι καλύτερη, καθώς η ανασυγκρότηση μιας μονάδας δίσκου μπορεί να απορροφήσει πολλούς πόρους που μπορεί να επιβραδύνει τον υπολογιστή σας) και ποιοι δίσκοι να ανασυγκροτήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Σας συνιστώ να ρυθμίσετε αυτές τις επιλογές και να κάνετε ανασυγκρότηση αυτόματα. είναι εύκολο να ξεχάσετε να το κάνετε με το χέρι, και τότε θα καταλήξετε να ξοδεύετε ώρες να ανατραπεί όταν πρέπει να κάνετε κάτι άλλο.

04 του 05

Αναλύστε τους σκληρούς δίσκους

Μια νέα δυνατότητα των Windows 7 είναι η δυνατότητα ταυτόχρονης ανασυγκρότησης περισσότερων από έναν συνδεδεμένους σκληρούς δίσκους.

Το μεσαίο παράθυρο, που φαίνεται παραπάνω, παραθέτει όλους τους σκληρούς δίσκους σας που είναι κατάλληλοι για ανασυγκρότηση. Κάντε αριστερό κλικ σε οποιαδήποτε μονάδα στη λίστα για να την επισημάνετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή "Αναλύστε το δίσκο" στο κάτω μέρος για να προσδιορίσετε εάν πρέπει να γίνει ανασυγκρότηση (ο κατακερματισμός εμφανίζεται στη στήλη "Τελευταία εκτέλεση"). Η Microsoft συνιστά την ανασυγκρότηση κάθε δίσκου με κατάτμηση άνω του 10%.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της ανασυγκρότησης των Windows 7 είναι ότι μπορεί να ανασυγκροτήσει πολλούς σκληρούς δίσκους ταυτόχρονα. Σε προηγούμενες εκδόσεις, μια μονάδα δίσκου έπρεπε να ανασυγκροτηθεί πριν από ένα άλλο. Τώρα, οι δίσκοι μπορούν να παραμορφωθούν παράλληλα (δηλαδή ταυτόχρονα). Αυτό μπορεί να είναι μια μεγάλη εξοικονόμηση χρόνου, αν έχετε, για παράδειγμα, ένα εσωτερικό σκληρό δίσκο, μια εξωτερική μονάδα δίσκου, μια μονάδα USB και όλοι πρέπει να είναι defragged.

05 του 05

Παρακολουθήστε την πρόοδό σας

Τα Windows 7 ενημερώνουν τη διαδικασία ανασυγκρότησης - σε λεπτομερείς λεπτομέρειες.

Εάν σας αρέσει να βαρεθείτε ή είστε απλώς ένας geek από τη φύση, μπορείτε να παρακολουθήσετε την κατάσταση του defrag session σας. Αφού κάνετε κλικ στο "Defragment disk" (υποθέτοντας ότι κάνετε μια μη αυτόματη εκτροπή, την οποία ενδεχομένως θέλετε να κάνετε όταν ξεπεράσετε την πρώτη φορά κάτω από τα Windows 7), θα εμφανιστούν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εκτέλεσης του defrag, την παραπάνω εικόνα.

Μια άλλη διαφορά μεταξύ του defrag στα Windows 7 και Vista είναι το ποσό των πληροφοριών που παρέχονται κατά τη διάρκεια μιας περιόδου defrag. Τα Windows 7 είναι πολύ πιο λεπτομερή σε αυτό που σας λέει για την πρόοδό του. Αυτό θα μπορούσε να σας βοηθήσει να δείτε αν έχετε αϋπνία.

Στα Windows 7, μπορείτε να σταματήσετε την defrag οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς να καταστρέψετε τους δίσκους σας με οποιοδήποτε τρόπο, κάνοντας κλικ στο κουμπί "Διακοπή λειτουργίας".