Το βότσαλο είναι ένα Φορητό Μεγεθυντικό Σύστημα & Βοήθεια ανάγνωσης με Χαμηλή Όραση

Λειτουργία παγώματος εικόνας Αυτό το Handheld αποτελεί απαραίτητη βοήθεια ανάγνωσης χαμηλού όρου

Το βότσαλο Enhanced Vision's Handbell είναι ένας φορητός ηλεκτρονικός μεγεθυντικός φακός που οι χρήστες κρατούν πάνω από τα πράγματα που επιθυμούν να μεγεθυνθούν με τον ίδιο τρόπο όπως και ο μεγεθυντικός φακός.

Το Pebble, ωστόσο, είναι στην πραγματικότητα μια φορητή έκδοση ενός μεγεθυντικού φακού για επιτραπέζιους υπολογιστές . Διαθέτει δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας για τη μεγέθυνση και την ενίσχυση των εικόνων. Αυτά περιλαμβάνουν μια λυχνία LCD, μια ενσωματωμένη κάμερα και μια λειτουργία "εικόνας κατάψυξης" για τη λήψη μεγεθυμένου κειμένου και γραφικών.

Αυτή η απόδοση υψηλής ανάλυσης σε μια συσκευή τόσο απλή στη χρήση καθιστά το Pebble και παρόμοια φορητά χειροσυσκευάσματα εξαιρετικά δημοφιλές μεταξύ των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Η φορητότητα Pebble προσθέτει άμεση αξία σε χρήστες με χαμηλό όραμα

Δοκίμασα πρόσφατα το Βότσαλο σε ένα τοπικό γραφείο επαγγελματικής αποκατάστασης. Ενεργοποίησα το, πιέζοντας ένα κουμπί για να μεγεθύνετε τον αύξοντα αριθμό στο κουτί και κάνατε κλικ στο κουμπί "παγώστε την εικόνα" για να το τραβήξετε. Η διευρυμένη εικόνα - τόσο χρήσιμη για τη λήψη στον υπολογιστή κάποιου για την εγγραφή του προϊόντος στο διαδίκτυο - επιμένει μέχρι να κάνω κλικ ξανά.

Έτσι, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, η αποτελεσματική απλότητα του Pebble προείπε χιλιάδες χρήσεις. Σκέφτηκα αμέσως προϊόντα όπως το Victor Reader Stream - συσκευές που γρήγορα αποφοιτούν από την κατάσταση gadget σε ένα μέρος του σώματος για εκείνους με εμάς με χαμηλή όραση.

Κύρια Χαρακτηριστικά του Βότσαλου

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δευτερόλεπτα Pebble μετά το ξετύλιγμα και να συνδέσετε τη χορδή τροφοδοσίας. Για να την ενεργοποιήσετε, πατήστε το κουμπί λειτουργίας που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Ένα φως θα πρέπει να είναι σαφώς ορατό.

Ξεδιπλώστε τη λαβή του Pebble από κάτω από την οθόνη για να την κρατήσετε σαν μεγεθυντικό φακό.

Μου άρεσε ότι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Βότσαλο με τη λαβή διπλωμένη ενάντια στην οθόνη. Αυτή η επιλογή προσθέτει ένα μικρό ύψος και μια ευρύτερη ακτίνα προβολής που μπορεί να διευκολύνει κάποιες φορές την αναζήτηση στο κείμενο.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του Pebble περιλαμβάνουν:

Χρησιμοποιώντας το Βότσαλο

Το Βότσαλο έχει σχεδιαστεί για να εστιάζει αυτόματα όταν τοποθετείται πάνω από το αντικείμενο που θέλετε να μεγεθύνετε.

Μαζί με τον διακόπτη ενεργοποίησης / απενεργοποίησης, το Pebble διαθέτει τρία στοιχεία ελέγχου για επιλογές μεγέθυνσης, χρώματος και αντίθεσης και τη λειτουργία "πάγωμα εικόνας". Το φως μπορεί επίσης να απενεργοποιηθεί για να μειώσει την αντανάκλαση.

Το κουμπί μεγέθυνσης στην επάνω δεξιά γωνία σάς επιτρέπει να μεγεθύνετε τις εικόνες από 2x σε 10x. Οι τέσσερις ρυθμίσεις είναι 2x, 4x, 6x και 10x.

Το κουμπί χρώματος / αντίθεσης στην κάτω δεξιά γωνία σάς επιτρέπει να περιηγηθείτε σε επτά επιλογές για την εμφάνιση των χρωμάτων κειμένου και φόντου.

Ορισμένοι χρήστες θεωρούν ότι η υψηλή αντίθεση των λευκών γραμμάτων σε μαύρο είναι ευκολότερη στην ανάγνωση. κίτρινα γράμματα στο μπλε είναι μια άλλη επιλογή. Οι ρυθμίσεις που επιλέγετε μπορεί να εξαρτώνται από το βαθμό απώλειας όρασης και από αυτό που βλέπετε.

Το κουμπί κατάψυξης εικόνας βρίσκεται στο αριστερό μπροστινό μέρος της οθόνης. Πατώντας το πατάει μια εικόνα για ό, τι βρίσκεται κάτω από την κάμερα. Ένα δεύτερο κλικ διαγράφει την εικόνα που έχετε τραβήξει.

Η λειτουργία κατάψυξης είναι η "εφαρμογή δολοφόνων" του Pebble, η οποία σας επιτρέπει να αποκρύψετε πληροφορίες και να τις μεταφέρετε εκεί που τις χρειάζεστε. Για παράδειγμα, μπορείτε να καταγράψετε συνταγές ή ταξινομημένες διαφημίσεις και να μεταφέρετε το μεγεθυμένο κείμενο στον μετρητή τηλεφώνου ή κουζίνας.

Όταν χρησιμοποιείται, είναι φυσιολογικό να θερμαίνεται το Pebble, καθώς ενσωματώνει μια κάμερα, ένα φως LCD και έναν φορτιστή μπαταρίας σε μία συμπαγή μονάδα.

Χρησιμοποιήστε την παροχή ρεύματος όποτε είναι δυνατόν, καθώς φορτίζει την μπαταρία όταν είναι συνδεδεμένη. Όταν παραμείνει λιγότερη από τρία λεπτά από την ισχύ της μπαταρίας, το Pebble θα ακούσει ένα προειδοποιητικό σήμα κάθε 30 δευτερόλεπτα.

Με οποιοδήποτε χειροκίνητο μεγεθυντικό φακό, είναι σημαντικό να μην αγγίξετε το γυαλί ή το φακό της κάμερας. Αν κάποια από αυτές λερωθεί, καθαρίστε προσεκτικά την επιφάνεια χρησιμοποιώντας ένα πανί καθαρισμού φακών ή ένα βαμβάκι.

Οι περιορισμοί με βότσαλα περιλαμβάνουν κόστος και σύντομη διάρκεια ζωής μπαταρίας

Είδα δύο περιορισμούς με το Βότσαλο. Η τιμή τιμής 595 δολαρίων το καθιστά εφικτό για πολλούς ανθρώπους. Και ενώ η ειδική εκπαίδευση ή η επαγγελματική αποκατάσταση μπορεί να πληρώνουν, είναι απίθανο να αγοράσουν ένα φορητό εκτός από ένα επιτραπέζιο μοντέλο που προσφέρει μεγαλύτερη μεγέθυνση (μέχρι 72x) και προβολή επιλογών που συμβάλλουν στη συνεχή ανάγνωση.

Το άλλο μειονέκτημα είναι η συντομία της φόρτισης της μπαταρίας. Δύο ώρες είναι άφθονες για χρήση εδώ και εκεί, αλλά ένα πρωινό έρευνας στα στοίβα της βιβλιοθήκης θα απαιτήσει πιθανώς τη χρήση του καλωδίου ρεύματος, πράγμα που σημαίνει εύρεση μιας πρίζας.

Σε γενικές γραμμές, όμως, το Pebble κάνει αυτό που κάνει τόσο καλά και τόσο εύκολα, δεν μπορώ παρά να το συστήσω. Τα χαρακτηριστικά της υψηλής τεχνολογίας που εγχύονται σε μια παλιομοδίτικη συσκευή αποτελούν την κομψότητα.

Για ερωτήσεις ή τεχνικά θέματα, η υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών Enhanced Vision (800.440.9476 ή 714.465.3400) είναι διαθέσιμη από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8πμ έως τις 5μμ PST.