Γνωρίστε τον Jeff Bezos, τον Ιδρυτή του Αμαζονίου

Ποιος είναι ο Jeff Bezos;

Περισσότεροι όλοι έχουν ακούσει για Amazon, ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής στο Amazon με κυριολεκτικά εκατομμύρια προϊόντα και πελάτες. Ωστόσο, δεν είναι πολλοί άνθρωποι εξοικειωμένοι με τον Jeff Bezos, τον άνθρωπο που πραγματικά ήρθε με την ιδέα του Αμαζονίου, επανάσταση στον τρόπο που βλέπουμε το εμπόριο στο Διαδίκτυο και πώς ψωνίζουμε για αυτό που χρειαζόμαστε. Ο Jeff Bezos είναι ο ιδρυτής του Amazon, του μεγαλύτερου λιανοπωλητή στο διαδίκτυο, που δημιουργήθηκε το 1994.

Ο Bezos αποφοίτησε από το Princeton με πτυχίο στον τομέα της ηλεκτρολογίας και της επιστήμης των υπολογιστών. Μετά την αποφοίτησή του από το Princeton, ο Bezos άρχισε να εργάζεται στη Wall Street στον επιλεγμένο τομέα της πληροφορικής. Στις αρχές της ιστορίας του Web, αναγνώρισε την ευκαιρία για online αγορές και δημιούργησε το Amazon.com ως ένα απλό ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο, το οποίο στη συνέχεια αυξήθηκε με άνοδο και φτάνει σε μια παρουσία στο Web με πολλές κατηγορίες λιανικής πώλησης.

Πώς ξεκίνησε το Amazon;

Το Amazon ιδρύθηκε επίσημα το 1994, ξεκινώντας ως βιβλιοπωλείο , αλλά γρήγορα επεκτείνοντας για να προσφέρει πολλά διαφορετικά προϊόντα. Amazon - ναι, το όνομά του από το ποτάμι - αρχικά ξεκίνησε ως ένα απλό ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο, αυξανόμενο γρήγορα μέσα στα πρώτα δύο χρόνια, που πωλούν παγκοσμίως μέσα σε λίγους μήνες. Η Amazon πήγε επίσημα δημόσια το 1997 και στη συνέχεια ξεκίνησε να κυκλοφορεί τόσο αξιόλογα προϊόντα όπως το Amazon Video, το Amazon Kindle, μια ηλεκτρονική συσκευή που οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να διαβάσουν τα ebooks και άλλο αναγνωστικό υλικό και το Kindle Fire, μια ηλεκτρονική κινητή συσκευή μπορούν να χρησιμοποιήσουν όχι μόνο για να διαβάσουν βιβλία, αλλά και να δουν τις αγαπημένες τους τηλεοπτικές εκπομπές , ταινίες και παιχνίδια. Το Amazon Prime προσφέρθηκε το 2013, παρέχοντας στους υπάρχοντες πελάτες της Amazon την ευκαιρία να αγοράσουν αντικείμενα με δωρεάν αποστολή με ένα νέο μοντέλο συνδρομής. αυτή η πολύ δημοφιλής προσφορά πακέτο πρόσβασης συνδρομής σε μουσική και βίντεο, καθώς και όλα στην πλατφόρμα καταστημάτων Amazon.

Το Amazon είναι κάτι περισσότερο από ένα κατάστημα & # 34;

Καθ 'όλη τη διάρκεια των ετών, η Amazon έχει αποκτήσει αρκετούς διαφορετικούς διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής πώλησης και πρόσθεσε το δικό τους διακριτικό χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης της βάσης δεδομένων ταινιών Internet και του Zappos. Εκτός από την προσφορά κυριολεκτικά εκατομμυρίων ειδών λιανικής πώλησης από όλο τον κόσμο, η Amazon έχει επίσης αναπτύξει εσωτερικά προϊόντα όπως το Kindle (αναγνώστη ηλεκτρονικών βιβλίων), το AmazonFresh (online shopping grocery) και το Amazon Prime (δωρεάν αποστολή). Ένα άλλο προϊόν στο σπίτι, το Amazon Studios, παράγει αυθεντικά περιεχόμενο στο φόρουμ σύντομων βίντεο, δραματικών σειρών και άλλων πολυμέσων.

Εκτός από το ότι είναι περισσότερο γνωστός για την ίδρυση του μεγαλύτερου διαδικτυακού λιανεμπορίου στον κόσμο, ο Jeff Bezos έχει λάβει πολλές διακρίσεις για τα επιτεύγματά του στο ηλεκτρονικό εμπόριο στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένου του 1999 ως Πρόσωπο της Χρονιάς, του Βραβείου Επιχειρηματίας της Χρονιάς και των Καλύτερων Αρχηγών της Αμερικής από τις ΗΠΑ Νέα και Παγκόσμια Έκθεση. Η Amazon συνεχίζει να είναι ένα από τα πιο καινοτόμα καταστήματα λιανικής πώλησης στον κόσμο, με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να παραγγέλνουν κάτι από τα εικονικά ράφια τους κάθε μέρα.