Το εξελιγμένο ηχείο του MartinLogan Motion AFX Dolby Atmos

01 από 02

Παρουσιάζοντας τα Ηχεία MartinLogan Motion AFX Dolby Atmos Ενεργοποιημένα

Martin Logan Motion AFX Ηχεία με δυνατότητα Dolby Atmos. Εικόνες που παρέχονται από τον Martin Logan

Η εισαγωγή του Dolby Atmos στο τοπίο του οικιακού θεάτρου όχι μόνο ενίσχυσε την εμπειρία ήχου του home theater, αλλά προκαλεί και πονοκεφάλους για πολλούς καταναλωτές, καθώς απαιτεί και την προσθήκη ενός δέκτη Home Cinema Dolby Atmos, καθώς και περισσότερων ομιλητών .

Όταν προσθέτετε ηχεία, είναι συνήθως καλύτερο να αναζητήσετε τα ίδια ηχεία για όλα τα κανάλια σας (συμπεριλαμβανομένου του υπογούφερ), καθώς έχουν τις ίδιες ακουστικές ιδιότητες που καθιστούν ευκολότερη την ισορροπία ολόκληρου του συστήματος.

Εντούτοις, όταν πρόκειται για το Dolby Atmos, δεν είναι όλοι οι κατασκευαστές ομιλητές που θα ήταν κατάλληλες προσθήκες, αλλά υπάρχουν κάποιες καλές επιλογές που μπορούν να χωρέσουν, όπως το MartinLogan Motion AFX.

Τι είναι το ηχείο Dolby Atmos;

Όταν προσθέτετε Dolby Atmos στην εμπειρία οικιακού κινηματογράφου, έχετε δύο επιλογές προσθήκης ηχείων, εγκαθιστώντας δύο (ή τέσσερα) ηχεία στο ανώτατο όριο ή μπορείτε να προσθέσετε τη λεγόμενη μονάδα ηχείου Dolby Atmos που στέλνει τον ήχο κάθετα έτσι ώστε αντανακλάται από το ανώτατο όριο. Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι υπάρχουν ορισμένα διαθέσιμα ηχεία βιβλιοθηκών και δαπέδου τα οποία διαθέτουν ενσωματωμένες μονάδες καύσης κάθετα.

Στην ιδανική περίπτωση, η χρήση οθονών οροφής είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς οι ηχητικοί ήχοι προέρχονται από απλά γενικά έξοδα. Ωστόσο, η τοποθέτηση ηχείων σε μια οροφή μπορεί να είναι μια ταλαιπωρία, καθώς όχι μόνο έχετε κόψει τις κατάλληλες τρύπες μεγέθους, αλλά πρέπει επίσης να εκτελέσετε καλώδιο ηχείου μέσα στους τοίχους σας και επάνω στο εσωτερικό της οροφής.

Το Dolby, γνωρίζοντας ότι η επιλογή της οροφής που τοποθετείται σε οροφή είναι ένας τερματισμός για πολλούς καταναλωτές, ο Dolby ανέπτυξε πρότυπα για την κατασκευή μονάδων ηχείων που τοποθετούνται πάνω από τα υπάρχοντα ηχεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τεχνικές αντανάκλασης ήχου για να επιτύχουν παρόμοιο αποτέλεσμα. Για να γίνει αυτό, οι οδηγοί ηχείων τοποθετούνται μέσα σε ένα περίβλημα, ώστε να πυροδοτούν τον ήχο κάθετα προς το ανώτατο όριο και όχι οριζόντια κατευθείαν προς τη θέση ακρόασης.

Φυσικά, η αποτελεσματικότητα αυτής της λύσης εξαρτάται στην πραγματικότητα από τον τρόπο κατασκευής των ηχείων, την απόσταση από το ηχείο μέχρι την οροφή και την πραγματική θέση καθισμάτων σε σχέση με τον ήχο που αντικατοπτρίζεται προς τα κάτω αφού αναπηδήσει από την οροφή. Με άλλα λόγια, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που καθορίζουν πόσο καλά θα δουλεύει ο ηχείο Dolby Atmos σε ένα δεδομένο περιβάλλον δωματίου, αλλά αν υπάρχουν όλα τα άλλα στοιχεία, μια επιλογή ομιλητών που μπορεί να προσφέρει ένα καλό αποτέλεσμα Dolby Atmos που μπορεί να είναι σωστό είναι το Martin Logan Motion AFX.

Motion AFX Περιγραφή και προδιαγραφές

Το MartinLogan Motion AFX είναι ένα οριζόντιο ηχείο με σχήμα κύβου που μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από υπάρχοντα ηχεία βιβλιοθήκης ή δαπέδου. Ακολουθεί μια περιγραφή των χαρακτηριστικών και των προδιαγραφών της.

02 του 02

Martin Logan Motion AFX Ρύθμιση και χρήση

Ηχεία Logax Motion AFX - Γραφήματα διόρθωσης αίθουσας εντέρου. Robert Silva

Κατά την αξιολόγηση των ηχείων Motion AFX, επέλεξα μια εγκατάσταση καναλιού 5.1.2, τοποθετώντας τα πάνω από τα ηχεία του αριστερού και δεξιού καναλιού Klipsch B-3 σε ένα υπάρχον σύστημα, το οποίο περιλάμβανε και άλλα δύο Klipsch B-3 για τα αριστερά και δεξιά κανάλια surround, κεντρικό κανάλι Klipsch C-2 και υπογούφερ Klipsch Synergy Sub10 .

Ο δέκτης οικιακού κινηματογράφου που χρησιμοποιήθηκε ήταν ο Anthem MRX 720 (λειτουργία λειτουργίας 5.1.2 καναλιού Dolby Atmos).

Ο Δίσκος αναπαραγωγής Blu-ray ήταν ένα OPPO BDP-103 . Ο φορέας αναπαραγωγής Blu-ray Ultra HD που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα Samsung UBD-K8500 . Για να εξισορροπήσω το σύστημα, χρησιμοποίησα το σύστημα διόρθωσης αίθουσας Anthem που συνοδεύει το Anthem MRX 720. Τα αποτελέσματα της απόκρισης συχνότητας σε σχέση με το δωμάτιο για τα ηχεία Motion AFX φαίνονται στο παραπάνω γράφημα.

Η εμπειρία ακρόασης Dolby Atmos

Δεν είχα προκαταλήψεις για την αναθεώρηση των ομιλητών Motion AFX - αλλά ευχάριστα έκπληκτος το πόσο καλά εκτελούσαν.

Για το Dolby Atmos, τα ηχεία Motion AFX έκαναν μια αποτελεσματική δουλειά να παρέχουν τόσο ένα πληρέστερο μπροστινό και εναέρια ηχητικό πεδίο όταν καλούνται να το κάνουν.

Μια θετική ανεπιθύμητη ενέργεια είναι ότι το πληρέστερο μπροστινό και εναέρια ηχητικό πεδίο χρησιμεύει για να παρέχει ένα πιο εμβληματικό ηχητικό πεδίο που αναμένεται από μια εμπειρία Dolby Atmos.

Επίσης, όταν τρέχετε το Dolby Surround Upmixer, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αναδημιουργήσει ένα ηχογραφημένο με Dolby Atmos περιεχόμενο για περιεχόμενο που δεν είναι Dolby Atmos - παρόλο που δεν είναι τόσο ακριβές, έδωσε ένα πιο εντυπωσιακό ηχητικό πεδίο surround από μια παραδοσιακή ρύθμιση ηχείων 5.1 ή 7.1 καναλιών θα παρέχει. Ήταν ενδιαφέρον να ακούσουμε την πολυκαναλική έκδοση SACD της Dark Side of the Moon από την Pink Floyd και την έκδοση DVD-Audio της Bohemian Rhapsody της Βασίλισσας που βελτιώθηκε χρησιμοποιώντας το Dolby Surround Upmixer με τα ηχεία Motion AFX.

Παρεμπιπτόντως, ο αναβαθμιστής Dolby Atmos λειτουργεί επίσης με πηγές στερεοφωνικής μουσικής όπως τα τυπικά CD.

Τελική λήψη

Το MartinLogan Motion AFX είναι σίγουρα ένα εξειδικευμένο ηχείο - χάρη στον κάθετο σχεδιασμό πυροδότησης δεν προορίζονται να χρησιμοποιηθούν για παραδοσιακή, εμπρός, κεντρική ή περιφερειακή χρήση καναλιών.

Στην ιδανική περίπτωση, τα ηχεία Motion AFX έχουν σχεδιαστεί για να τοποθετούνται πάνω από τα ηχεία MotionLine και τα ηχεία FloorRoll της MartinLogan, τα οποία πιθανότατα θα παρέχουν την καλύτερη συμβατότητα με το ηχοσύστημα, αλλά μπορούν να τοποθετηθούν επάνω σε οποιεσδήποτε ηχεία που έχουν αρκετά μεγάλο εμβαδόν επιφάνειας.

Όταν χρησιμοποιείτε επίσης δέκτη οικιακού κινηματογράφου που διαθέτει καλό σύστημα αυτόματης ρύθμισης ηχείων Dolby Atmos (ή χειροκίνητα βαθμονομημένο με ιδιαίτερη φροντίδα), το Motion AFX μπορεί να προσφέρει θετικό αποτέλεσμα.

Εάν επιθυμείτε να προσθέσετε τον εντυπωσιακό ήχο surround Dolby Atmos στη ρύθμιση του home theatre και δεν σας αρέσει η ιδέα να τοποθετήσετε τα ηχεία στο ταβάνι σας, το MartinLogan Motion AFX είναι σίγουρα ένα add-on για ομιλητές.

Με βάση την εμπειρία ακρόασης μου, σε μια κλίμακα αστεριών από 1 έως 5, δίνω στα ηχεία Motion AFX 4 αστέρια.

Τα ηχεία του MartinLogan Motion AFX είναι διαθέσιμα στο Black, και διατίθενται σε $ 599,99 ανά ζευγάρι.

Περιεχόμενο Dolby Atmos που χρησιμοποιείται σε αυτήν την αναθεώρηση

Δίσκοι Blu-ray Ultra HD: Αναγέννηση της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, Star Trek Beyond, Warcraft

Blu-ray Discs: 10 Cloverfield Lane, Batman vs Superman: Αυγή της Δικαιοσύνης, Αμερικανός σκοπευτής , Βαρύτητα: Diamond Luxe Edition, Στην Καρδιά της Θάλασσας, Άνοδος του Δία, Mad Max: Fury Road και Unbroken

Περιεχόμενο εκτός του Dolby Atmos που χρησιμοποιείται με το Dolby Surround Upmixer

Πρότυπο DVD: Το σπήλαιο, το σπίτι των πετώντας μαχαίρια, John Wick, Kill Bill - τόμος 1/2, Βασίλειο του ουρανού (Cut Cut), Άρχοντας των Δαχτυλιδιών Trilogy, πλοίαρχος και διοικητής, Outlander, U571, και V Για Vendetta .

CDs: Al Stewart - Σπινθήρες του Αρχαίου Φωτός , Beatles - ΑΓΑΠΗ , Μπλε Μάντ Μαντ - Το συγκρότημα , Joshua Bell - Bernstein - West Side Story Σουίτα , Eric Kunzel - 1812 Overture , HEART - Dreamboat Annie , Nora Jones - Sade - Στρατιώτης της Αγάπης .

Δίσκοι DVD-Audio: Βασίλισσα - Νύχτα στην Όπερα / Το Παιχνίδι , Eagles - Ξενοδοχείο Καλιφόρνια , και Medeski, Martin, και Ξύλο - Ορατό , Sheila Nicholls - Wake .

Δίσκοι SACD: Pink Floyd - Σκοτεινή πλευρά της Σελήνης , Steely Dan - Gaucho , Ποιος - Tommy .