Τι είναι η υπέρυθρη ή η ραδιοσυχνική ενεργοποίηση; (Ορισμός)

Μια από τις καλύτερες πτυχές της δημιουργίας ενός προσαρμοσμένου στερεοφωνικού συστήματος είναι ο πλήρης έλεγχος της επιλογής των εξαρτημάτων καθώς και η χαρά της καλωδίωσης όλοι μαζί . Αλλά ένα τυπικό, δευτερεύον μειονέκτημα για την κατοχή αρκετών τεμαχίων συνδεδεμένου εξοπλισμού είναι η μικρή συλλογή τηλεχειριστηρίων. Όχι μόνο μπορεί μια σειρά από ασύρματα τηλεχειριστήρια να φαίνεται εκφοβιστική σε οποιονδήποτε δεν είναι εξοικειωμένος με το συγκεκριμένο set up σας, αλλά η παραμικροποίηση μέσω του καθενός για να τροφοδοτήσει τα πάντα μπορεί να καταστρέψει τη μαγεία ενός μεγαλοπρεπούς συστήματος ήχου. Αν έχετε επιθυμεί ποτέ να παίξετε τη μουσική σας με ένα πάτημα ή δύο, μια σκανδάλη μπορεί να κάνει το τέχνασμα.

Ορισμός: Μια σκανδάλη είναι μια συσκευή που διευκολύνει την ταυτόχρονη ενεργοποίηση / απενεργοποίηση πολλαπλών στοιχείων μέσα σε ένα μεγαλύτερο σύστημα στερεοφωνικού ή οικιακού κινηματογράφου . Για παράδειγμα, μια σκανδάλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αυτόματη ενεργοποίηση ενός προβολέα, δέκτη / ενισχυτή, επεξεργαστή AV, ηχεία τηλεόρασης ή περισσότερων όταν έχει ενεργοποιηθεί μία μόνο συσκευή. Οι συνδέσεις ενεργοποίησης μεταξύ των εξαρτημάτων μπορούν να συνδεθούν με καλώδιο ή / και να λειτουργούν ασύρματα μέσω σημάτων IR (υπερύθρων) ή RF (ραδιοσυχνοτήτων) που εκπέμπονται από τα τηλεχειριστήρια.

Προφορά: trigger

Παράδειγμα: Με τη ρύθμιση μιας σύνδεσης ενεργοποίησης, θα μπορούσατε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τηλεόραση και καλωδιακό / δορυφορικό αποκωδικοποιητή όποτε ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται ο δέκτης.

Συζήτηση: Οι έξοδοι ενεργοποίησης μπορούν να βρεθούν ως ένα ενσωματωμένο χαρακτηριστικό σε ορισμένους δέκτες, προ-ενισχυτές και / ή επεξεργαστές AV. Οι είσοδοι ενεργοποίησης είναι συνήθως ενσωματωμένες σε στοιχεία πηγής (π.χ. CD / DVD / media player), οθόνες βίντεο, ενισχυτές και πολλά άλλα είδη προϊόντων σε ένα σύστημα. Η ιδέα είναι ότι όταν μια μονάδα έχει ενεργοποιηθεί, είτε χειροκίνητα είτε μέσω του δικού της τηλεχειριστηρίου, στέλνει ένα σήμα σε κάθε έξοδο σκανδαλισμού. Οι συσκευές που συνδέονται με αυτές τις εξόδους μετά "ξυπνούν" από το να βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής. Με αυτόν τον τρόπο, το μόνο που χρειάζεται είναι ένας ελεγκτής για να μετατρέψει ένα ολόκληρο σύστημα για να είναι έτοιμο να παίξει.

Εάν τα βασικά εξαρτήματα δεν διαθέτουν ενεργοποίηση εξόδου / εισόδου, υπάρχουν αρκετοί άλλοι τρόποι για την επίτευξη της προβλεπόμενης λειτουργικότητας (ειδικά εάν υπάρχει έλλειψη τεκμηρίωσης στα εγχειρίδια προϊόντων του κατασκευαστή στο πρώτο βήμα). Τα κουτιά ενεργοποίησης μπορούν να συνδέσουν πολλά εξαρτήματα και να είναι αρκετά απλά για να τα ρυθμίσετε. Μια απλούστερη επιλογή θα ήταν να χρησιμοποιήσετε μια έξυπνη πρίζα ή μια συσκευή προστασίας από υπερτάσεις η οποία διαθέτει τεχνολογία αυτόματης εναλλαγής. Αυτές οι συσκευές διαθέτουν διαφορετικούς τύπους υποδοχών: έλεγχος, πάντα ενεργοποιημένος και αυτόματα ενεργοποιημένος. Όταν ενεργοποιείται / απενεργοποιηθεί ο εξοπλισμός που είναι συνδεδεμένος στην υποδοχή ελέγχου, όλα τα συνδεδεμένα στις υποδοχές διακόπτη ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται.

Η τελευταία εναλλακτική λύση για τη χρήση ενός IR ή RF σκανδάλης μπορεί να είναι λίγο πιο περίπλοκη στη δημιουργία, αλλά πολύ πιο ολοκληρωμένη και ανταμείβοντας. Τα σύγχρονα τηλεχειριστήρια γενικής χρήσης, όπως το Logitech Harmony Elite και το Harmony Pro , έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν πλήρη έλεγχο σε σχεδόν οποιοδήποτε τύπο συσκευής με δυνατότητα IR. Αυτό σημαίνει τα πάντα από την αλλαγή σταθμών, καναλιών, όγκων, εισροών και πολλά άλλα. Όχι μόνο οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες εντολές που εκτελούνται με μία μόνο αφή, αλλά αυτά τα συστήματα έχουν συχνά μια εφαρμογή για κινητά που μετατρέπει τα smartphones / tablet σε εύχρηστα τηλεχειριστήρια γενικής χρήσης.