Τι είναι ένα αρχείο SD2F;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία SD2F

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου SD2F είναι ένα αρχείο ήχου που είναι στη μορφή Sound Designer II Audio. Η μορφή δημιουργήθηκε από το Digidesign, το οποίο τώρα ονομάζεται Avid , και χρησιμοποιείται με το λογισμικό Pro Tools.

Τα αρχεία SD2F περιέχουν δεδομένα ήχου και άλλες πληροφορίες σχετικές με την εφαρμογή Pro Tools. Χρησιμοποιείται επίσης για την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ προγραμμάτων ψηφιακής ηχητικής εργασίας (DAW).

Το λογισμικό Roxio Toast της Corel μπορεί να αρχειοθετήσει έναν δίσκο ήχου ως αρχείο εικόνας Roxio Jam Disc Image και χρησιμοποιεί τη μορφή Sound Designer II Audio για να το κάνει. Αυτός ο τύπος αρχείου SD2F είναι ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του δίσκου.

Ορισμένα αρχεία ήχου Sound Designer ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν την επέκταση αρχείου SD2, πιθανότατα όταν χρησιμοποιούνται στην έκδοση των Windows του λογισμικού. Ωστόσο, τα αρχεία SD2 ενδέχεται να είναι αρχεία Windows SAS 6.xx.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο SD2F

Τα αρχεία SD2F μπορούν να ανοίξουν με το Avid Pro Tools ή δωρεάν με το QuickTime της Apple. Οι χρήστες Mac μπορούν επίσης να ανοίξουν αρχεία SD2F με Roast Toast.

Συμβουλή: Κάθε αρχείο SD2F που συναντάτε πιθανότατα θα είναι ένα αρχείο ήχου Sound Designer II, αλλά αν όχι μπορείτε να δοκιμάσετε να το ανοίξετε με έναν επεξεργαστή ελεύθερου κειμένου για να δείτε το αρχείο SD2F ως αρχείο κειμένου . Μπορείτε μερικές φορές να κάνετε συγκεκριμένες λέξεις μέσα στο αρχείο όταν ανοίγει με αυτόν τον τρόπο, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βοηθήσετε στην έρευνα της εφαρμογής που την ανοίγει.

Η σουίτα λογισμικού SAS (Statistical Analysis Software) της SAS Institute μπορεί να χρησιμοποιήσει και αρχεία SD2, αλλά μόνο με v6 της έκδοσης των Windows. Οι νεώτερες εκδόσεις χρησιμοποιούν την επέκταση SAS7BDAT και η έκδοση Unix χρησιμοποιεί SSD01.

Συμβουλή: Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής του προεπιλεγμένου προγράμματος για μια συγκεκριμένη επέκταση αρχείου αν χρειάζεστε βοήθεια για την αλλαγή του προγράμματος που ανοίγει τα αρχεία SD2F από προεπιλογή στον υπολογιστή σας.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο SD2F

Είμαι βέβαιος ότι το Avid Pro Tools μπορεί να μετατρέψει ή να εξάγει ένα αρχείο SD2F σε διαφορετική μορφή αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ο ίδιος. Στα περισσότερα προγράμματα, αυτός ο τύπος λειτουργιών βρίσκεται στο μενού Αρχείο> Αποθήκευση ως ή Εξαγωγή .

Σημείωση: Δεν νομίζω ότι οι Pro Tools εκδόσεις 10.4.6 και νεότερη υποστηρίζουν τη μορφή SD2F, οπότε είναι πιθανό ότι το άνοιγμα του αρχείου σε μια νεότερη έκδοση του λογισμικού θα μετατρέψει αυτόματα σε μια άλλη, νεότερη μορφή αρχείου.

Το πρόγραμμα Tox Roxio που αναφέρεται παραπάνω υποστηρίζει την αποθήκευση των αρχείων SD2F ως αρχεία BIN / CUE. Στη συνέχεια, μπορείτε να μετατρέψετε τα αρχεία BIN ή CUE στην πιο κοινή μορφή ISO .

Κάτι άλλο που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι το δωρεάν εργαλείο SdTwoWav για να μετατρέψετε τα αρχεία SD2F σε αρχεία WAV , αλλά ίσως χρειαστεί να τα μετονομάσετε ώστε να έχουν την επέκταση αρχείου .SD2, καθώς αυτό αναγνωρίζει το πρόγραμμα.

Εάν βρίσκεστε σε Mac, μπορείτε να μετατρέψετε αρχεία SD2F στη μορφή ήχου AAC με το Finder. Κάντε δεξί κλικ σε ένα ή περισσότερα αρχεία SD2F και επιλέξτε Encode Selected Audio Files . Το TekRevue έχει κάποιες περισσότερες οδηγίες για να το κάνει αυτό.

Σημείωση: Μόλις λάβετε το αρχείο SD2F σας να υπάρχει σε διαφορετική μορφή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δωρεάν μετατροπέα αρχείων . Για παράδειγμα, εάν καταφέρετε να μετατρέψετε το SD2F σε WAV, ένας μετατροπέας αρχείων ήχου μπορεί να μετατρέψει αυτό το αρχείο WAV σε έναν αριθμό άλλων μορφών ήχου.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Ορισμένα αρχεία μοιράζονται μια παρόμοια επέκταση αναζήτησης και μπορούν εύκολα να συγχέονται για ένα αρχείο SD2F. Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας χρησιμοποιώντας τα προγράμματα που αναφέρονται παραπάνω, ελέγξτε ξανά την επέκταση αρχείου για να βεβαιωθείτε ότι τελειώνει με το .SD2F.

Το SDF είναι ένα παράδειγμα όπου η κατάληξη ανήκει στα αρχεία Compact Database του SQL Server και όχι σε μορφή ήχου. Δεν μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο SDF με τα προγράμματα που αναφέρονται σε αυτήν τη σελίδα και ούτε τα αρχεία SD2F συνεργάζονται με το πρόγραμμα Microsoft SQL Server που χρησιμοποιεί αρχεία SDF.

Το eD2k, το οποίο αντιπροσωπεύει το δίκτυο eDonkey2000 , είναι ένα άλλο παράδειγμα όπου μια παρόμοια συντομογραφία δεν έχει καμία σχέση με τα αρχεία SD2F.

Εάν διαπιστώσετε ότι το αρχείο σας δεν είναι πραγματικά στη μορφή του Sound Designer II ή οποιαδήποτε άλλη μορφή που χρησιμοποιεί την επέκταση .SD2F, λάβετε υπόψη την κατάληξη που χρησιμοποιεί το αρχείο σας. Χρησιμοποιήστε αυτήν την επέκταση αρχείου ως έναν τρόπο να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μορφή που βρίσκεται, η οποία θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε ποια προγράμματα μπορούν να ανοίξουν ή να τα μετατρέψουν.

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία SD2F

Εάν είστε βέβαιοι ότι το αρχείο σας τελειώνει με το .SD2F αλλά δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου στα κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.

Επιτρέψτε μου να ξέρω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το αρχείο SD2F, ποια προγράμματα ή μετατροπείς έχετε δοκιμάσει ήδη και τότε θα δούμε τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.