Τι είναι ένα αρχείο DRF;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία DRF

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου DRF είναι ένα αρχείο VIZ Render, με το DRF να είναι διακριτικό . Αυτοί οι τύποι αρχείων DRF δημιουργούνται με την εφαρμογή rendering VIZ Render, η οποία συνοδεύεται από παλαιότερες εκδόσεις του λογισμικού AutoCAD Architectural.

Ορισμένα αρχεία DRF ενδέχεται να είναι αρχεία Dynojet Run, τα οποία αποθηκεύουν πληροφορίες σχετικά με ένα όχημα από μια δοκιμή διάγνωσης. Οι πληροφορίες σε αυτά τα αρχεία DRF μπορεί να περιλαμβάνουν θερμοκρασία, πίεση, δεδομένα μοντέλου κλπ.

Τα αρχεία πόρων Delphi χρησιμοποιούν επίσης την επέκταση αρχείου DRF. Πρόκειται για προσωρινά αρχεία που χρησιμοποιούνται κατά την κατασκευή προγραμμάτων λογισμικού στην εφαρμογή Delphi.

Άλλες χρήσεις για ένα αρχείο DRF μπορεί να είναι ένα αρχείο αναφοράς εγγράφων που χρησιμοποιείται με το λογισμικό Hummingbird DOCS Open ή πιθανώς ως αρχείο εικόνας Kodak Raw.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο DRF

Τα αρχεία DRF που είναι αρχεία VIZ Render μπορούν να ανοίξουν χρησιμοποιώντας το 3ds Max της Autodesk. Μόλις ανοίξετε, ωστόσο, είμαι σίγουρος ότι πρέπει να το αποθηκεύσετε σε διαφορετική μορφή (όπως το MAX) αντί να επιστρέψετε στο DRF.

Άλλα αρχεία DRF, όπως τα αρχεία Dynojet Run, μπορούν να ανοίξουν χρησιμοποιώντας το WinPEP της Dynojet (γνωστό στο παρελθόν ως Dyno Run Viewer ), ενώ τα αρχεία πόρων Delphi μπορούν να ανοίξουν με τους Delphi του Embarcadero.

Εάν το αρχείο DRF σας συσχετίζεται με το Hummingbird DOCS Open, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με προγράμματα που σχετίζονται με το OpenText, αλλά δεν είμαι σίγουρος για τις λεπτομέρειες σχετικά με τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν το αρχείο DRF.

Τα αρχεία εικόνας Kodak Raw που τελειώνουν στην επέκταση DRF πρέπει να υποστηρίζονται από τα ίδια προγράμματα που υποστηρίζουν την πιο κοινή επέκταση DCR. Δείτε τι είναι ένα αρχείο DCR; για περισσότερα σχετικά με αυτό.

Σημείωση: Εάν το αρχείο DRF δεν ανοίγει με αυτά τα προγράμματα, μπορεί να σημαίνει ότι έχετε ένα εντελώς διαφορετικό αρχείο που απαιτεί διαφορετικό πρόγραμμα για να ανοίξει. Μια πρόταση που συνήθως κάνω είναι να ανοίξετε αυτούς τους τύπους αρχείων σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου και να δείτε αν μπορείτε να βρείτε οποιοδήποτε είδος κειμένου μέσα στο αρχείο που μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία αυτού του αρχείου ή σε ποια μορφή είναι το αρχείο.

Συμβουλή: Μπορείτε να ελέγξετε ξανά ότι δεν συγχέετε το αρχείο DRF με ένα αρχείο που έχει παρόμοια επέκταση αρχείου. Τα αρχεία DWF και RFD (Recogniform Designer), για παράδειγμα, δεν έχουν καμία σχέση με τα αρχεία DRF παρόλο που οι επεκτάσεις αρχείων τους μοιράζονται μερικά από τα ίδια γράμματα.

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο DRF αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα με ανοικτά αρχεία DRF, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο DRF

Ένα αρχείο DRF μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες διαφορετικές συνθήκες, οπότε είναι καλύτερο να καταλάβετε πρώτα ποια μορφή έχει το αρχείο πριν αποφασίσετε πώς να το μετατρέψετε.

Εάν κάποιο από τα παραπάνω προγράμματα είναι σε θέση να μετατρέψει το αρχείο DRF, είναι πιθανό να γίνει μέσω του μενού File> Save As ή κάτι παρόμοιο, όπως ένα μενού Export .

Για παράδειγμα, το 3ds Max θα πρέπει να μπορεί να μετατρέπει μέσω αρχείων DRF εξαγωγής / αποθήκευσης σε DWG , DXF και άλλες μορφές εικόνας όπως JPG και PDF .

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια ειδικά εργαλεία για τη μετατροπή αρχείων DRF, αν είναι αρχεία εικόνας Kodak. Το OnlineConverer.com είναι ένας σε απευθείας σύνδεση μετατροπέας που θα πρέπει να λειτουργεί με αυτή τη μορφή εικόνας για να μετατρέψει το αρχείο DRF σε JPG.

Σημείωση: Αν και το DRF είναι μία εξαίρεση, οι περισσότεροι συνηθισμένοι τύποι αρχείων μπορούν να μετατραπούν σε άλλες μορφές χρησιμοποιώντας ένα δωρεάν εργαλείο μετατροπής αρχείων .

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία DRF

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου DRF και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.