Τι είναι ένα αρχείο DCR;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία DCR

Ένα αρκτικόλεξο για το Digital Camera Raw, ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου DCR είναι πιθανότατα στη μορφή Kodak Raw Image. Πρόκειται για μη συμπιεσμένα και μη επεξεργασμένα αρχεία εικόνων που έχουν αποθηκευτεί από μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Kodak.

Ορισμένα αρχεία με επέκταση DCR ενδέχεται να είναι αντίγραφα Shockwave Media που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση παιχνιδιών ιστού. Αυτά είναι παρόμοια με τη μορφή SWF του Adobe Flash, αλλά αντί να γίνονται με Flash, παράγονται από τον Adobe Director.

Άλλες λιγότερο συνηθισμένες μορφές που χρησιμοποιούν την επέκταση DCR περιλαμβάνουν τα αρχεία καταγραφής δεδομένων AstroVIEW X, δυαδικές πηγές στοιχείων Delphi, ψηφιακά βίντεο εγγραφής δικαστηρίου και εγγραφές ελευθερίας βίντεο.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο DCR

Τα αρχεία DCR που είναι αρχεία εικόνας Kodak Raw μπορούν να ανοίξουν με το Able RAWer, το GIMP, το Adobe Photoshop και πιθανώς με άλλα δημοφιλή εργαλεία φωτογραφίας και γραφικών.

Εάν είστε βέβαιοι ότι το αρχείο DCR που διαθέτετε δεν είναι αρχείο Kodak Raw Image, θα μπορούσε να είναι ένα αρχείο Shockwave Media, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Adobe Shockwave Player ή τον πλέον διακεκομμένο Adobe Director για να το ανοίξετε. iSwiff για MacOS μπορεί να λειτουργήσει πάρα πολύ.

Ακολουθούν ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ανοίγματος των λιγότερο κοινών μορφών που ανέφερα παραπάνω:

Αν γνωρίζετε κάτι άλλο χρήσιμο για τα αρχεία DCR, ενημερώστε με για να μπορώ να ενημερώσω αυτήν τη σελίδα.

Λαμβάνοντας υπόψη το πλήθος των μορφών που μπορεί να χρησιμοποιήσουν την επέκταση DCR, καθώς και τον αριθμό των προγραμμάτων υποστήριξης για DCR, ακόμα και μόνο τα αρχεία DCR Raw Image της Kodak, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ένα πρόγραμμα που έχετε εγκαταστήσει έχει ρυθμιστεί ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα ανοίγματος για αρχεία DCR . Για να αλλάξετε αυτό το πρόγραμμα, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε τις συσχετίσεις αρχείων στον οδηγό των Windows .

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο DCR

Δεδομένου ότι δεν δημιουργούνται όλα τα αρχεία DCR από το ίδιο πρόγραμμα, είναι καλύτερο να μετατρέψετε ένα αρχείο DCR χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο λογισμικό που το δημιούργησε.

Για παράδειγμα, ένα DCR που είναι ένα αρχείο εικόνας μπορεί να ανοίξει στο Photoshop ή με έναν δωρεάν μετατροπέα εικόνων και στη συνέχεια να αποθηκευτεί σε μια νέα μορφή όπως JPG , PNG , κλπ.

Λύσεις εγγραφής ελευθερίας Τα αρχεία DCR μπορούν να μετατραπούν σε WAV ή WMA χρησιμοποιώντας το Recorder του Liberty Court. Μπορείτε επίσης να εξαγάγετε το αρχείο .DCR σε PDF με ενσωματωμένο αρχείο WMV. Το προκύπτον αρχείο WAV ή WMA μπορεί στη συνέχεια να μετατραπεί σε MP3 ή κάποια άλλη μορφή ήχου χρησιμοποιώντας έναν δωρεάν μετατροπέα ήχου .

Αν έχετε ένα αρχείο DCR που είναι αρχείο βίντεο ή είναι σε διαφορετική μορφή, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα που το δημιούργησε για να εξαγάγετε τα δεδομένα σε μια νέα μορφή που είναι πιο δημοφιλής, όπως MP4 ή SWF .

Περισσότερες Βοήθεια με τα αρχεία DCR

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου DCR και σε ποια μορφή πιστεύετε ότι είναι μέσα και τότε θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.