Πώς να εγκαταστήσετε Δωρεάν Προεπιλογές Photoshop

Βρείτε και χρησιμοποιήστε δωρεάν πινέλα, στυλ στρώσεων, σχήματα και άλλες προεπιλογές

Υπάρχουν εκατοντάδες τοποθεσίες Web (συμπεριλαμβανομένων αυτών) που προσφέρουν δωρεάν πινέλα Photoshop, εφέ στυλ στρώματος, δράσεις, σχήματα, μοτίβα, κλίσεις και σύνολα χρωμάτων. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε με αυτά τα αρχεία για να τους δουλέψει στο Photoshop, μαζί με συνδέσμους όπου μπορείτε να βρείτε αυτά τα δωρεάν καλούδια.

Λήψη των προεπιλογών

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι σύνδεσμοι μου πηγαίνουν απευθείας σε ένα προκαθορισμένο αρχείο αντί για ένα αρχείο zip. Αυτό σας εξοικονομεί το επιπλέον βήμα της "αποσυμπίεσης" του αρχείου, αλλά ορισμένα προγράμματα περιήγησης δεν γνωρίζουν πώς να χειριστούν αυτές τις επεκτάσεις αρχείων (abr για βούρτσες, csh για σχήματα, ASL για στυλ επιπέδων κ.ο.κ.). ανοίξτε το αρχείο στο πρόγραμμα περιήγησης. Όταν συμβεί αυτό, βλέπετε μια σελίδα γεμάτη από κείμενα ή κωδικούς. Η λύση για αυτό είναι απλή: αντί να κάνετε αριστερό κλικ στο σύνδεσμο λήψης, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε να αποθηκεύσετε το συνδεδεμένο αρχείο. Ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησής σας, η επιλογή μενού δεξιού κλικ θα είναι "Αποθήκευση συνδέσμου ως ...", "Λήψη συνδεδεμένου αρχείου ως ...", "Αποθήκευση στόχου ως ..." ή κάτι παρόμοιο.

Εύκολη εγκατάσταση

Στις πρόσφατες εκδόσεις του Photoshop, ο Preset Manager είναι ο καλύτερος τρόπος για να εγκαταστήσετε τις προεπιλογές. Οι παρακάτω οδηγίες αφορούν τις παλαιότερες εκδόσεις του Photoshop (που κυκλοφόρησαν πριν από το 2009) που δεν διέθεταν το Preset Manager . Οι περισσότερες προεπιλογές μπορούν επίσης να κάνουν διπλό κλικ για να τις φορτώσετε στην έκδοση του Photoshop ή εάν έχετε εγκαταστήσει πολλά συμβατά προγράμματα (όπως Photoshop και Photoshop Elements) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή "open with" για να επιλέξετε το πρόγραμμα στο οποίο θέλετε φορτώστε τις προεπιλογές.

Συνιστώ επίσης το TumaSoft Preset Viewer ή το PresetViewerBreeze εάν διαθέτετε πολλές προεπιλογές που θέλετε να κάνετε προεπισκόπηση και να οργανώσετε.

Βούρτσες

Τοποθετήστε τα αρχεία * .abr σε:
Αρχεία προγράμματος \ Adobe \ Adobe Photoshop X \ Προεπιλογές \ Βούρτσες όπου X είναι ο αριθμός έκδοσης για την έκδοση του Photoshop.

Οι βούρτσες που δημιουργούνται στο Photoshop 7 ή αργότερα δεν θα λειτουργούν σε προηγούμενες εκδόσεις του Photoshop. Οποιαδήποτε βούρτσα του Photoshop πρέπει να λειτουργεί στο Photoshop 7 και αργότερα.

Από την παλέτα βούρτσα στο Photoshop , κάντε κλικ στο μικρό βέλος στην επάνω δεξιά γωνία της παλέτας και επιλέξτε βούρτσες φόρτωσης. Οι βούρτσες θα προστεθούν στις τρέχουσες βούρτσες.

Δωρεάν πινέλα

Στυλ στιβάδας

Τοποθετήστε τα αρχεία * .asl σε:
Αρχεία προγράμματος \ Adobe \ Adobe Photoshop X \ Προεπιλογές \ Στυλ, όπου X είναι ο αριθμός έκδοσης για την έκδοση του Photoshop.

Δωρεάν επίπεδα στυλ

Σχήματα

Τοποθετήστε το *. αρχεία csh σε:
Αρχεία προγράμματος \ Adobe \ Adobe Photoshop X \ Προεπιλογές \ Προσαρμοσμένα σχήματα όπου X είναι ο αριθμός έκδοσης για την έκδοση του Photoshop.

Για να φορτώσετε ένα αρχείο, μεταβείτε στην παλέτα Στυλ και στη συνέχεια κάντε κλικ στο μικρό βέλος στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε μία από τις συλλογές στυλ στρώματος από το μενού.

Δωρεάν σχήματα

Μοτίβα

Τοποθετήστε τα αρχεία * .pat σε:
Αρχεία προγράμματος \ Adobe \ Adobe Photoshop X \ Προεπιλογές \ Πρότυπα όπου το Χ είναι ο αριθμός έκδοσης για την έκδοση του Photoshop.

Για να φορτώσετε ένα σύνολο προτύπων, μεταβείτε στην παλέτα μοτίβα (στο εργαλείο πλήρωσης, στυλ επικάλυψης μοτίβου κλπ.) Και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο μικρό βέλος στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε μία από τις συλλογές προτύπων από το μενού ή επιλέξτε " Patterns "αν το σετ δεν εμφανίζεται στο μενού. Μπορείτε επίσης να φορτώσετε μοτίβα μέσω του Preset Manager στο Photoshop 6 και επάνω.

Δωρεάν μοτίβα

Διαβαθμίσεις

Τοποθετήστε τα αρχεία * .grd σε:
Αρχεία προγράμματος \ Adobe \ Adobe Photoshop X \ Προεπιλογές \ Διαβαθμίσεις όπου X είναι ο αριθμός έκδοσης για την έκδοση του Photoshop.

Για να φορτώσετε ένα αρχείο, μεταβείτε στην παλέτα Διαβαθμίσεις και στη συνέχεια κάντε κλικ στο μικρό βέλος στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε μία από τις συλλογές συνόλων κλίσης από το μενού.

Δωρεάν διαβαθμίσεις

Χρωματικά δείγματα

Τοποθετήστε τα αρχεία * .aco σε:
Αρχεία προγράμματος \ Adobe \ Adobe Photoshop X \ Προεπιλογές \ Χρωματικά δείγματα όπου το Χ είναι ο αριθμός έκδοσης για την έκδοση του Photoshop.

Για να φορτώσετε ένα αρχείο, μεταβείτε στην παλέτα Swatches, στη συνέχεια κάντε κλικ στο μικρό βέλος στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε μία από τις συλλογές swatch από το μενού.

Ενέργειες

Τοποθετήστε τα αρχεία * .atn σε:
Αρχεία προγράμματος \ Adobe \ Adobe Photoshop X \ Προεπιλογές \ Photoshop Ενέργειες όπου X είναι ο αριθμός έκδοσης για την έκδοση του Photoshop.

Για να φορτώσετε ένα σύνολο ενεργειών, μεταβείτε στην παλέτα Ενέργειες και στη συνέχεια κάντε κλικ στο μικρό βέλος στην επάνω δεξιά γωνία και μεταβείτε στη θέση όπου αποθηκεύσατε τη δράση. Επιλέξτε το αρχείο που θέλετε να φορτώσετε και θα προστεθεί στην παλέτα ενεργειών. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δημιουργία και τη χρήση ενεργειών από τους συνδέσμους μου με τις συμβουλές δράσης του Photoshop.

Δωρεάν Δράσεις

Αρχεία Zip

Το μεγαλύτερο μέρος του δωρεάν περιεχομένου του Photoshop σε αυτόν τον ιστότοπο διανέμεται ως αρχεία Zip για να μειωθεί ο χρόνος λήψης. Πριν να χρησιμοποιηθούν τα αρχεία, πρώτα πρέπει να εξαχθούν. Η εξαγωγή αρχείων Zip ενσωματώνεται στο λειτουργικό σύστημα στο Macintosh OS X και στα Windows XP και αργότερα. Συμβουλευτείτε τη βοήθεια του υπολογιστή σας εάν δεν είστε βέβαιοι για τον τρόπο εξαγωγής των αρχείων zip. Αφού εξαγάγετε τα αρχεία, τοποθετήστε τα στον κατάλληλο φάκελο όπως υποδεικνύεται παραπάνω.

Σημείωση: Τα περισσότερα από αυτά τα αρχεία μπορούν να αποθηκευτούν οπουδήποτε στον υπολογιστή σας, αλλά για να τα καταστήσετε διαθέσιμα από το μενού κάθε εργαλείου, θα πρέπει να βρίσκονται στον κατάλληλο φάκελο στο πλαίσιο Προεπιλογές. Εάν διατηρείτε τα αρχεία σε άλλη τοποθεσία, θα πρέπει να πλοηγηθείτε σε αυτήν τη θέση κάθε φορά που θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε.

Ερωτήσεις; Σχόλια? Δημοσίευση στο φόρουμ!