Τι χρώμα είναι φούξια;

Η φούξια είναι ένα παιχνιδιάρικο χρώμα με μια ενδιαφέρουσα ιστορία

Οι γραφίστες που είναι εξοικειωμένοι με την εκτύπωση τετράχρωμων διαδικασιών ή τους χρήστες εκτυπωτών γραφείου που συχνά πρέπει να ξαναγεμίζουν κασέτες μελάνης θα αναγνωρίσουν τη φούξια ως πλησίον της ματζέντα, το M σε CMYK ή τη ροζ κασέτα μελάνης που μερικές φορές αναφέρεται ως κόκκινο μελάνι .

Η φούξια είναι στην πορφυρή πλευρά του ροζ και ονομάζεται για το ροζ-μωβ λουλούδι του φυτού φούξια. Περιγράφεται μερικές φορές ως ζεστό ροζ, κοκκινωπό-μοβ, ζωντανό ροζ και ανοιχτό μωβ. Η αντίκες φούξια είναι μια σκιά φούξιας που στρέφεται στη λεβάντα.

Η φούξια είναι ένα μικτό ζεστό / δροσερό χρώμα. Η φούξια, όπως το ροζ, είναι ένα παιχνιδιάρικο χρώμα που μπορεί να είναι εξελιγμένο όταν συνδυάζεται με δροσερά, σκούρα χρώματα. Πολύ μεγάλη φούξια μπορεί να είναι συντριπτική.

Ιστορία της Fuschia

Η φούξια παίρνει το όνομά της από τον Γερμανό βοτανολόγο Leonhard Fuchs του 16ου αιώνα. Το φυτό fuschia ονομάζεται προς τιμήν του, και το χρώμα εισήχθη για πρώτη φορά ως βακτηρίδα βαφής. Έγινε γνωστός ως ματζέντα το 1859, για να σηματοδοτήσει τη γαλλική νίκη στη μάχη της Magenta, μιας πόλης στην Ιταλία.

Χρησιμοποιώντας το χρώμα Fuchsia σε αρχεία σχεδίασης

Η Φούξια επικαλείται γυναικεία γοητεία και σχεδιάζει περιστασιακά, ελαφριά αγάπη. Χρησιμοποιήστε το σε αντίθεση με το μαύρο για να τραβήξετε την προσοχή σας ή με μια σκοτεινή ή ελαφριά απόχρωση ουδέτερου μαύρου ή γκρίζου για μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση. Συνδυάστε το με πράσινο ασβέστη για μια έκρηξη χρώματος.

Όταν σχεδιάζετε ένα σχέδιο σχεδιασμού που θα καταλήξει σε μια εμπορική εταιρεία εκτύπωσης, χρησιμοποιήστε συνθέσεις CMYK για φούξια στο λογισμικό διαμόρφωσης σελίδας ή επιλέξτε ένα spot spot Pantone. Για προβολή σε οθόνη υπολογιστή, χρησιμοποιήστε τιμές RGB . Χρησιμοποιήστε ονομασίες Hex όταν εργάζεστε με HTML, CSS και SVG.

Μερικές από τις δημοφιλείς αποχρώσεις της φούξιας και της ματζέντα:

Επιλέγοντας χρώματα Pantone πιο κοντά στη Fuchsia

Όταν εργάζεστε με τυπωμένα κομμάτια, μερικές φορές μια στερεή φούξια χρώματος, αντί για ένα μίγμα CMYK, είναι μια πιο οικονομική επιλογή. Το σύστημα αντιστοίχισης Pantone είναι το πιο ευρέως αναγνωρισμένο σύστημα spot χρωμάτων στον κόσμο και ένα πρότυπο που αναγνωρίζεται από όλες τις εμπορικές εταιρείες εκτύπωσης των ΗΠΑ. Εδώ είναι τα χρώματα Pantone που προτείνεται ως καλύτεροι αγώνες με τα χρώματα φούξια που αναφέρονται παραπάνω.

Επειδή το μάτι μπορεί να δει περισσότερα χρώματα σε μια οθόνη υπολογιστή από ό, τι μπορεί να αναμιχθεί με μελάνια CMYK, μερικές αποχρώσεις δεν αναπαράγονται ακριβώς στην εκτύπωση. Ορισμένες από τις αποχρώσεις που δεν μπορούν να αναμειχθούν ενδέχεται να υπάρχουν στη βιβλιοθήκη Pantone. Όταν η αντιστοίχιση χρώματος είναι κρίσιμη, ζητήστε να δείτε το βιβλίο για το δείγμα χρώματος Pantone του εμπορικού τυπογραφείου.