Τι είναι το PlayStation Vue;

Αν είστε σαν εμένα, όλο και περισσότεροι από τους φίλους σας απομακρύνονται από καλές υπηρεσίες καλωδιακής και δορυφορικής πλοήγησης για αυτό που συνήθως ονομάζεται "a la carte προβολή". Σκέψου το. Προσθέστε το κόστος των Netlflix , Hulu , της αγαπημένης σας υπηρεσίας On Demand όπως Vudu ή Amazon, και μπορείτε ακόμη να προσθέσετε HBO Τον Απρίλιο και δεν θα πλησιάσετε τον καλωδιακό λογαριασμό στις περισσότερες μεγάλες πόλεις αυτής της χώρας. Αισθάνεται ότι εταιρείες όπως η Comcast και η DirecTV, οι οποίες έχουν χρεώσει πάρα πολύ τις υπερβολικές τιμές για να αντισταθμίσουν τα κανάλια που δεν έχουν τόσο πολλούς θεατές, πηγαίνουν στον τρόπο του δεινόσαυρου. Τι θα είναι το σημείο ανατροπής; Το μόνο που λείπει από την τρέχουσα δυναμική της προβολής a la carte είναι η δυνατότητα παρακολούθησης ζωντανής τηλεόρασης. Δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε το March Madness στο Netflix. Αλλά τι εάν θα μπορούσατε να παρακολουθήσετε ζωντανή τηλεόραση στο PS4 ή το PS3 σας; Θα αποκόψετε τους λογαριασμούς καλωδίων και θα κάνετε το άλμα; Η Sony σίγουρα ελπίζει έτσι, καθώς εκτοξεύουν το PlayStation Vue σε επιλεγμένες αγορές αυτόν τον μήνα, προσφέροντας μια υπηρεσία τηλεόρασης βασισμένη σε σύννεφο, η οποία είναι σαφώς σχεδιασμένη για να αντικαταστήσει το καλώδιο και το DVR.

Θα λειτουργήσει; Όπως συμβαίνει με όλες τις τεχνολογίες, θα υπάρξουν αυξανόμενοι πόνοι, αλλά η τεχνολογία εδώ είναι ενδιαφέρουσα και έχει έναν τόνο δυνατοτήτων.

Η βασική ρύθμιση του Vue είναι απλή. Κατεβάστε την εφαρμογή από το PS Store και τώρα μπορείτε να έχετε πρόσβαση από το έξυπνο τμήμα του XMB στο οποίο έχετε πρόσβαση στο Netflix, Hulu, Amazon Prime, κλπ. Το βασικό χαρακτηριστικό, τουλάχιστον για το παρόν, είναι ο ζωντανός προγραμματισμός, ο οποίος είναι ο ίδιος ζωντανό προγραμματισμό θα πάρετε με ένα κιβώτιο καλωδίων. Με άλλα λόγια, θα παρακολουθήσετε την τοπική ροή του CBS, κατευθείαν στις τοπικές σας ειδήσεις και στις τοπικές διαφημίσεις. Μπορείτε να κάνετε παύση ζωντανής τηλεόρασης και φαίνεται ότι η ζωντανή τηλεόραση ήταν μερικά δευτερόλεπτα πίσω από το DirecTV μετά από μια γρήγορη δοκιμασία που παρακολουθούσε την Mad Madness και στις δύο συσκευές και συγκρίνοντας τον τρόπο με τον οποίο ήταν συγχρονισμένοι.

Η ζωντανή τηλεόραση είναι καθαρή και έρχεται με μια εξαιρετική, φιλική προς το χρήστη διεπαφή, αλλά οι σύγχρονοι θεατές χρειάζονται καμπάνες και σφυρίχτρες, και η Sony έχει μερικά. Μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες στις αγαπημένες σας εκπομπές ενώ τις παρακολουθείτε και το σύστημα θα "Καταγράψει" τις για σας τις επόμενες 28 ημέρες. Η Sony ισχυρίζεται επίσης ότι οι τελευταίες τρεις ημέρες του δημοφιλούς προγραμματισμού είναι διαθέσιμες χωρίς την ανάγκη προγραμματισμού. Έτσι ξεχάσατε να προγραμματίσετε τη "Ημερήσια Εμφάνιση" χθες το βράδυ; Θα είναι ακόμα εκεί την επόμενη μέρα. Η διεπαφή λειτουργεί επίσης όπως τα κοινωνικά μέσα με τον τρόπο που σας ωθεί σε άλλο περιεχόμενο που σας αρέσει. Ενώ βλέπετε το "Dateline NBC", μπορείτε να περιηγηθείτε σε άλλες πρόσφατες αληθινές εμφανίσεις εγκλημάτων που έχουν καταγραφεί ψηφιακά ή θα είναι σύντομα.

Εδώ είναι το πρώτο μεγάλο πρόβλημα: Όλοι δεν είναι ακόμα στο σκάφος. Έτσι, για παράδειγμα, δεν υπάρχει WGN με βάση το ABC ή το Σικάγο. Αλλά η σειρά είναι αρκετά ισχυρή για μια υπηρεσία εκκίνησης, συμπεριλαμβανομένων των FX, AMC, Sundance, Comedy Central, και των δικτύων Turner (TBS, TNT, κλπ.). Τα προβλήματα έρχονται κάτω σε αυτό που βλέπετε και τι μπορεί να σας λείπει. Εάν παρακολουθήσετε το "Σκάνδαλο", και πρέπει να το δείτε ζωντανά, ο Vue δεν είναι έτοιμος ακόμα για εσάς, αλλά κάποιος φαντάζει ότι θα είναι σύντομα. Και θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το Vue ως ένα μέρος μόνο που βλέπετε a la carte και πιάνετε "Σκάνδαλο" στον Hulu, για παράδειγμα.

Πόσο? $ 50, που μπορεί να μοιάζουν πολύ με τους ανθρώπους στις μικρότερες αγορές, όπου οι λογαριασμοί καλωδίων είναι ακόμα προσιτοί, αλλά μπορεί να φαίνονται σαν πολύ λίγοι σε μεγάλες αγορές όπως το Σικάγο, όπου είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθούν κάτω από τρεις τιμές μηνιαίως μόνο για να παρακολουθήσουν τηλεόραση.

Τέλος, υπάρχει κάτι μοντέρνο κοινό που δεν ενδιαφέρεται σχεδόν για αρκετά, αλλά είναι μια ανησυχία για μένα και έτσι μπορεί να είναι για σας. Παρακολούθησα αρκετές εμφανίσεις στο Vue και κανένας από αυτούς δεν φαινόταν πάνω από 420p. Η ποιότητα streaming HD δεν είναι συγκρίσιμη με την Hulu. Είναι πιθανό κάτι που θα βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου (είμαι αρκετά μεγάλος για να θυμάμαι πότε η Netflix έμοιαζε με ταινίες VHS όταν άρχισε να ρέει), αλλά θα μπορούσε να είναι ένας αυξανόμενος πόνος.

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να δούμε το Vue συνολικά. Είναι απλώς ξεκίνησε. Είναι κάτι που θα μπορούσα να δω τους ιδιοκτήτες των PS4 που χρησιμοποιούν τακτικά στο μέλλον; Απολύτως. Η διασύνδεση είναι πανέμορφη - είναι διαισθητικά σχεδιασμένη και εύκολη στη χρήση. Και τα περισσότερα από τα προβλήματα που βλέπω με την υπηρεσία τώρα είναι το είδος που μπορεί να είναι σταθερό - περισσότερα δίκτυα, καλύτερη ποιότητα streaming κλπ. Καλωδιακές εταιρείες, λάβετε υπόψη.