Το Just Cause 3 είναι απλώς γελοίο και απλά διασκέδαση

Μερικές φορές, είναι δύσκολο να κάνεις μια υπεράσπιση για μια ενοχλητική απόλαυση. Το "Just Cause 3", τώρα διαθέσιμο για το PS4, είναι ένα γελοίο παιχνίδι. Είναι γεμισμένο και τεντωμένο αφηγηματικά με το πέρασμα του σημείου θραύσης. Θα κάνετε τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά για το χρόνο λειτουργίας πολλών ωρών. Θα σταματήσετε να φροντίζετε νωρίτερα την πλοκή. Θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν υπάρχουν χαρακτήρες σε όλα τα κινούμενα σχέδια. Και θα συνεχίσετε να περιμένετε το παιχνίδι να σπάσει και να σας δώσει κάτι νέο, πριν συνειδητοποιήσετε ότι δεν θα το κάνει ποτέ. Θα έχετε επίσης ένα ηλίθιο χαμόγελο στο πρόσωπό σας τις περισσότερες φορές, εθισμένοι σε ένα παιχνίδι που χτίστηκε γύρω από φυσάει τα ουράνια πράγματα ψηλά. Θα πηδήξετε από ένα ελικόπτερο προτού να εκραγεί σε ένα κτίριο, πυροβολώντας εχθρούς καθώς αλεξίπτωτα στο έδαφος. Θα ρίξεις χειροβομβίδες όπως ο Σάντα που ρίχνει καραμέλα από μια παρέλαση επιπλέει. Θα συνδέσετε μια γιγαντιαία δεξαμενή καυσίμων με μια άλλη γιγάντια δεξαμενή καυσίμων και θα τους πετάξετε ο ένας στον άλλο. Είναι ο ορισμός της ένοχης διασκέδασης, ένα παιχνίδι που δουλεύει για εκείνους που τους άρεσε η παραφροσύνη των " Bulletstorm " ή "Just Cause 2".

Δεν χρειαζόμαστε καθόλου βρωμιά.

Και όμως υπάρχει ένα, τόσο λεπτό όσο είναι. Παίζεις και πάλι τον Rico Rodriguez, ένα μηχάνημα θανάτου ενός ατόμου. Πόσο κακό είναι ο Rico Rodriguez; Ήξερα ότι ήμουν πολύ αγαπημένος "Just Cause 3" όταν φερμουάρ μου έβαζαν σε κινούμενο όχημα και όχι μόνο δεν είχα πεθάνει - το αυτοκίνητο εξερράγη. Τρέχει γύρω από τα νησιά του Medici με έναν εκτοξευτή πυραύλων που έχει κολλήσει στην πλάτη του, έχει απεριόριστη προσφορά εκρηκτικών και είναι διατεθειμένος να σκοτώσει κυριολεκτικά χιλιάδες για να απελευθερώσει τους ανθρώπους του. Βλέπετε, ο Medici έχει ξεπεραστεί από έναν αδίστακτο δικτάτορα που ονομάζεται Di Ravello. Για τη συντριπτική πλειοψηφία του "Just Cause 3", απλά προσπαθείτε να το πάρετε πίσω. Για να γίνει αυτό, πρέπει να απελευθερώσετε χωριά και στρατιωτικές βάσεις, καταστρέφοντάς τα. Κάθε τοποθεσία έχει μια λίστα με τα πράγματα να ανατινάξουν, είτε πρόκειται για αγάλματα του Di Ravello, για πινακίδες με την ομοιότητά του, είτε για δεξαμενές καυσίμων. Μπορείτε να τα καταστρέψετε με δύναμη πυρός ή να χρησιμοποιήσετε ένα πολύ δροσερό σύστημα πρόσδεσης στο οποίο συνδέετε ένα πράγμα με το άλλο και στη συνέχεια επιτρέπετε στη φυσική να κάνει τη δουλειά του.

Το να λέτε ότι θα κάνεις τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά "Just Cause 3" με διαφορετικά όπλα είναι μια τεράστια υποτίμηση. Κάθε χωριό, κάθε βάση, κάθε αποστολή μοιάζει ουσιαστικά όπως τα άλλα. Σίγουρα, υπάρχουν προσπάθειες ποικίλου χαρακτήρα στις "προκλήσεις" (οι οποίες χρησιμοποιούνται για να κερδίσουν mods για το οπλοστάσιο όπλων και οχημάτων σας) αλλά η καρδιά του παιχνιδιού είναι εκπληκτική, σχεδόν φανερά επαναλαμβανόμενη. Κι όμως δεν μου άρεσε τόσο πολύ. Βρήκα ένα κομμάτι της διασκέδασης Β-ταινιών στην 123η δεξαμενή καυσίμων που πυροδότησα υψηλό ουρανό ακόμα και καθώς ήξερα ότι οι προγραμματιστές έχασαν κάτι δίνοντας μεγαλύτερη ποικιλία στο gameplay και την αφήγηση. Τελικά, το "Just Cause 3" δεν ξεχωρίζει από ένα αθλητικό παιχνίδι. Όταν ολοκληρώσετε το 300ο σας πέρασμα στο " Madden NFL 16 ", είναι κάτι οικείο αλλά ακόμα απολαυστικό. Η διαρκής καταστροφή του "Just Cause 3" έχει παρόμοιο αποτέλεσμα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η φυσική του παιχνιδιού και το μέγεθος του κόσμου του είναι θεαματικές. Όταν συνδέετε δύο πράγματα μεταξύ τους ή στέλνετε ένα ελικόπτερο που τρέχει από τον ουρανό, αισθάνεται σαν να έχει τρισδιάστατο βάρος σε αυτό. Και ο κόσμος έχει φέτος 400 τετραγωνικά μίλια για να εξερευνήσει. Υπάρχουν στιγμές που είναι κυριολεκτικά πολύ μεγάλες για να κατανοήσουμε πραγματικά, ειδικά όταν θεωρείτε ότι τα 400 τετραγωνικά μίλια έχουν διακυμάνσεις σε υψόμετρο συμπεριλαμβανομένων των υποθαλάσσιων σπηλαίων και των βουνών να ανεβαίνουν. Το "Just Cause 3" είναι MASSIVE. Έτσι, ενώ κάνετε ουσιαστικά το ίδιο πράγμα σε όλη την έκταση του εδάφους, το απλό πεδίο του περιβάλλοντος του ανακουφίζει την επανάληψη.

Το "Just Cause 3" είναι ένα από τα παιχνίδια για τα οποία είναι δύσκολο να σχηματιστεί μια αποφασιστική γνώμη. Αν μου είπατε ότι το μισούσατε λόγω της λεπτότερης ιστορίας και της επανάληψης του χαρτιού, καταλαβαίνω πλήρως. Ωστόσο, αν μου είπατε ότι σας αγάπησα εξαιτίας της συναρπαστικής δράσης και της συγκίνησης της ταινίας Β, το καταφέρω και εγώ.