Η ανατριχιαστική πλευρά της αναζήτησης γραφήματος του Facebook

Διαβάστε αυτό πριν σας "αρέσει" οτιδήποτε άλλο

Facebook Graph Search, είναι κάτι σαν το Google για το περιεχόμενο του Facebook, αλλά λίγο πιο προσωπικό και πολύ πιο ανατριχιαστικό.

Τι είναι το Ειδικό Σχετικά με την Αναζήτηση Γραφήματος του Facebook;

Γράφοντας το γράφημα του Facebook βασικά ας γίνεις ένας ερασιτέχνης ανθρακωρύχος δεδομένων. Μπορείτε να εξαργυρώσετε τα δεδομένα σας, όπως συμπαθήματα, ενδιαφέροντα, συνεργασίες και πολλά άλλα από τους φίλους σας και από τα προφίλ Facebook του ξένου (αν οι ρυθμίσεις απορρήτου είναι χαλαρές).

Οι διαφημιζόμενοι πιθανότατα θα αγαπήσουν το Graph Search για να τους βοηθήσουν να στοχεύσουν πιθανούς πελάτες. Οι Stalkers δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ευτυχισμένοι είτε επειδή η Graph Search θα τους βοηθήσει να βρουν singles στην περιοχή τους και θα τους βοηθήσουν επίσης να μάθουν ποια είναι τα δυνατά τους stalkees και πού βρίσκονται.

Ανησυχείτε ακόμα; Θα έπρεπε να είσαι. Αυτό το υλικό εξόρυξης προσωπικών δεδομένων μπορεί να πάρει πραγματικά τρομακτικό σε μια βιασύνη. Όλα αυτά τα πράγματα που σας αρέσει δημοσίως στο Facebook μπορούν τώρα να σας βάλουν σε μια λίστα αποτελεσμάτων αναζήτησης με άλλους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα. Τώρα που έχετε ταξινομηθεί και ταξινομηθεί σωστά, μπορείτε να διατεθεί στο εμπόριο ή να στοχεύσετε με άλλο τρόπο.

Γιατί οι απατεώνες θα αγαπήσουν το γράφημα Αναζήτηση:

Πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτό κακόβουλα; Εντάξει, θα πάμε λίγο κάτω από αυτόν τον δρόμο. Πείτε ότι είμαι απατεώνας που θέλει να δημιουργήσει μια απάτη phishing που στοχεύει τους ηλικιωμένους πολίτες στην πολιτεία της Γεωργίας. Ίσως θέλω να εξαπατήσω αυτούς τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις προσωπικές πληροφορίες λέγοντάς τους ότι έχουν κερδίσει ένα βραβείο.

Η αναζήτηση γραφήματος του Facebook θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να μου παράσχει μια προκαθορισμένη λίστα ανθρώπων που ενδέχεται να είναι επιρρεπείς σε αυτόν τον τύπο επίθεσης. Θα μπορούσα να πω Graph Search για να ψάξω ανθρώπους ηλικίας άνω των 70 ετών που ζουν στη Γεωργία και σαν κληρώσεις, το λαχείο ή κάποια ιδιαίτερη παράσταση παιχνιδιών όπως το Wheel Of Fortune. Θα μπορούσα τότε να δημιουργήσω το ηλεκτρονικό μου ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing) με περιεχόμενο που αποσκοπούσε στο να προκαλέσει το ενδιαφέρον του Προεπιλέγοντας τα θύματά μου με την Αναζήτηση γραφήματος, έχω βελτιώσει τις πιθανότητες επιτυχίας μου.

Ανάλογα με τη χαλάρωση των ρυθμίσεων απορρήτου ενός στόχου, το Facebook μπορεί να επιστρέψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα πιθανά θύματα. Αυτές οι λεπτομέρειες θα μπορούσαν να βοηθήσουν έναν απατεώνα με έναν τύπο επίθεσης τύπου Spear Phishing.

Γιατί οι Stalkers θα αγαπήσουν το γράφημα Αναζήτηση:

Πες ότι ένας στρατιώτης ψάχνει εκείνο τον ιδιαίτερο κάποιον. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν την αναζήτηση γραφήματος και να αναζητήσουν "ανύπαντρες γυναίκες ηλικίας 20-25 ετών που αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο Whatsamatta και όπως το Coffee Shop του Joe στο Main St."

Και πάλι, ανάλογα με τις ρυθμίσεις απορρήτου, θα μπορούσατε να καταλήξετε στα crosshairs αναζήτησης, μαζί με μια φωτογραφία σας, μια λίστα με πράγματα που σας αρέσουν, μέρη όπου μπορείτε να βρεθείτε και ενδεχομένως πολύ πιο χρήσιμες πληροφορίες.

Πώς μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την ύπαρξη δεδομένων που εξάγεται από την αναζήτηση γραφήματος;

Τώρα που εξετάσαμε μερικά σενάρια που δείχνουν πώς μπορεί να γίνει κατάχρηση του Facebook Graph Search, ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε να συμπεριληφθεί στα αποτελέσματα αναζήτησης:

Κλείδωμα των ρυθμίσεων απορρήτου

Πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τις ρυθμίσεις σας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και να περιορίσετε τα περισσότερα στοιχεία μόνο στους «φίλους» όσο το δυνατόν περισσότερο. Ανατρέξτε στο τμήμα ιδιωτικού απορρήτου του Facebook για συμβουλές σχετικά με τον τρόπο περιορισμού των πληροφοριών που μπορούν να δουν διαφορετικές ομάδες ατόμων.

Κάνετε τα αγαπημένα σας ιδιωτικά

Ένα από τα πράγματα που έχει σχεδιαστεί να κάνει η Αναζήτηση Γραφήματος του Facebook είναι τα δεδομένα "όπως" των ανθρώπων του ορυχείου. Μόλις σας άρεσε κάτι στο Facebook, έχετε βάλει τον εαυτό σας σε μια κατηγορία απλώς αρέσει ό, τι ήταν ότι σας άρεσε.

Μου άρεσε ακριβώς η τηλεοπτική εκπομπή The Walking Dead ; Μάντεψε? Τώρα μπορείτε να ομαδοποιήσετε σε αποτελέσματα αναζήτησης ατόμων που σας αρέσουν τα ίδια τηλεοπτικά προγράμματα. Έχετε βάλει στο προφίλ σας ότι ζείτε στο Timbuktu Maryland; Τώρα έχετε βάλει σε αυτό το κουτί των αποτελεσμάτων αναζήτησης των ανθρώπων επίσης.

Επιτρέποντας στο κοινό να αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τα προφίλ και τα "παρόμοια" δεδομένα, έχετε θέσει τον εαυτό σας στοχοθετημένο από τους ανθρακωρύχους δεδομένων που αναζητούν να ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντά σας και τα δημογραφικά σας με αυτά που αναζητούν. Ίσως είναι μόνο για σκοπούς μάρκετινγκ, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι για κακόβουλες χρήσεις όπως η απάτη και η παρακολούθηση.

Αν θέλετε να μειώσετε τον αριθμό των κουτιών αναζήτησης που καταλήγετε, μπορείτε να αποκρύψετε τις αρετές σας. Ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο απόκρυψης του Facebook που σας αρέσει για περισσότερες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι ακόμη και με εξαιρετικά αυστηρές ρυθμίσεις απορρήτου και ιδιωτικοποιημένες προτιμάτε ότι δεν θα εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης του γραφήματος, αλλά εάν ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα, θα καταλήξετε τουλάχιστον σε μερικά λιγότερα κουτάκια αναζήτησης.