Τι κάνει έναν κωδικό αδύναμο ή ισχυρό

Συμβουλές για τον τέλειο κωδικό πρόσβασης

Κωδικοί πρόσβασης. Τους χρησιμοποιούμε καθημερινά. Μερικοί είναι καλύτεροι από άλλους. Τι κάνει καλό κωδικό και καλό κακό κωδικό πρόσβασης; Είναι το μήκος του κωδικού πρόσβασης; Είναι αριθμοί; Τι γίνεται με τους αριθμούς; Χρειάζεστε πραγματικά όλους αυτούς τους φανταχτερούς ειδικούς χαρακτήρες; Υπάρχει ένα τέλειο κωδικό πρόσβασης ;

Ας ρίξουμε μια ματιά στους διάφορους παράγοντες που καθιστούν έναν κωδικό πρόσβασης αδύνατο ή ισχυρό και να μάθετε τι μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τους κωδικούς πρόσβασής σας καλύτερο.

Ένας καλός κωδικός πρόσβασης είναι τυχαίος, ένας κακός κωδικός πρόσβασης είναι προβλέψιμος

Όσο πιο τυχαίο είναι ο κωδικός σας τόσο καλύτερα. Γιατί; Επειδή εάν ο κωδικός σας αποτελείται από μοτίβα αριθμών ή μοτίβα πληκτρολόγησης, τότε πιθανότατα θα είναι εύκολα κατεστραμμένο από τους χάκερ που χρησιμοποιούν εργαλεία κλοπισμού με βάση λεξικό.

Ένας καλός κωδικός πρόσβασης είναι πολύπλοκος, ένας κακός κωδικός είναι απλός

Εάν χρησιμοποιείτε μόνο αριθμούς στον κωδικό πρόσβασής σας, τότε πιθανότατα θα είναι ραγισμένο σε λίγα δευτερόλεπτα από ένα εργαλείο σπάσιμο κωδικού πρόσβασης. Η δημιουργία αλφαριθμητικών κωδικών πρόσβασης αυξάνει τον συνολικό αριθμό των πιθανών συνδυασμών, ο οποίος αυξάνει επίσης το χρόνο και την προσπάθεια που απαιτούνται για την κατάρρευση του κωδικού πρόσβασης. Η προσθήκη ειδικών χαρακτήρων στο μείγμα βοηθά επίσης.

Ένας καλός κωδικός πρόσβασης είναι μεγάλος, ένας κακός κωδικός είναι Shor t (duh)

Το μήκος ενός κωδικού πρόσβασης είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες στο πόσο γρήγορα μπορεί να ραγισθεί από τα εργαλεία διάσπασης κωδικού πρόσβασης. Όσο μεγαλύτερος είναι ο κωδικός τόσο το καλύτερο. Κάντε τον κωδικό σας όσο μπορείτε να σταθείτε.

Παραδοσιακά, τα εργαλεία σκασίματος με κωδικό πρόσβασης θα απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο και υπολογιστική ισχύ για την αντιμετώπιση παλαιότερων κωδικών πρόσβασης, όπως οι 15 ή περισσότεροι χαρακτήρες, ωστόσο, οι μελλοντικές εξελίξεις στη δύναμη επεξεργασίας ενδέχεται να αλλάξουν τα ισχύοντα πρότυπα ορίων κωδικού πρόσβασης.

Δημιουργία κωδικών πρόσβασης Cheats πρέπει να αποφύγετε :

Επαναχρησιμοποίηση παλιών κωδικών πρόσβασης

Ενώ η επαναχρησιμοποίηση παλαιών κωδικών πρόσβασης φαίνεται σαν εξοικονόμηση εγκεφάλου, αυξάνει την πιθανότητα ότι ο λογαριασμός σας ενδέχεται να παραβιαστεί, επειδή αν κάποιος είχε κάποιον από τους παλιούς κωδικούς πρόσβασης σας και έχετε επιστρέψει στη χρήση αυτού του κωδικού πρόσβασης, τότε ο λογαριασμός σας μπορεί να παραβιαστεί.

Μοντέλα πληκτρολογίου

Χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο πληκτρολογίου μπορεί να σας βοηθήσει να παρακάμψετε τον έλεγχο της πολυπλοκότητας του κωδικού πρόσβασης των συστημάτων σας, αλλά τα μοτίβα πληκτρολογίου αποτελούν μέρος κάθε καλού αρχείου λεξικού που σπάει ότι οι χάκερ χρησιμοποιούν για να σπάσουν τους κωδικούς πρόσβασης. Ακόμη και ένα αρκετά μακρύ και σύνθετο μοτίβο πληκτρολογίου είναι πιθανό να είναι ήδη μέρος του αρχείου του λεξικού hacking και πιθανότατα θα έχει ως αποτέλεσμα να σπάσει ο κωδικός σας σε μόλις δευτερόλεπτα.

Κωδικός πρόσβασης Διπλασιασμός

Απλά πληκτρολογώντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης δύο φορές για να ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις για το μήκος του κωδικού πρόσβασης δεν το καθιστά ισχυρότερο κωδικό πρόσβασης. Στην πραγματικότητα, μπορεί να το κάνει πολύ αδύναμο, επειδή έχετε εισάγει ένα πρότυπο στον κωδικό σας και τα πρότυπα είναι κακά.

Λεξικά λέξεις

Και πάλι, η χρήση ολόκληρων λέξεων σε έναν κωδικό πρόσβασης δεν είναι σκόπιμη επειδή τα εργαλεία hacking είναι κατασκευασμένα για να στοχεύουν κωδικούς πρόσβασης που περιέχουν ολόκληρες λέξεις ή μερικές λέξεις. Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε λέξεις λεξικού στις μεγαλύτερες φράσεις πρόσβασης, αλλά θα πρέπει να αποφύγετε αυτό, επειδή οι λέξεις του λεξικού, ως μέρος των φράσεων πρόσβασης, μπορεί να εξακολουθούν να είναι ελκυστικές.

Σημείωση στους διαχειριστές συστήματος:

Εναπόκειται σε εσάς να βεβαιωθείτε ότι δεν επιτρέπετε στους χρήστες σας να δημιουργούν αδύναμους κωδικούς πρόσβασης. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι σταθμοί εργασίας και οι διακομιστές που διαχειρίζεστε έχουν εφαρμόσει τον έλεγχο πολιτικής κωδικού πρόσβασης έτσι ώστε οι χρήστες να αναγκάζονται να βρουν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης. Για οδηγίες σχετικά με την εφαρμογή προτύπων πολιτικής για τον κωδικό πρόσβασης, ανατρέξτε στην σελίδα εξήγησης της σελίδας "Ρυθμίσεις πολιτικής κωδικών πρόσβασης" για λεπτομέρειες.

Η εξάλειψη του κωδικού πρόσβασης εξηγείται

Πολλοί χρήστες πιστεύουν ότι ο κωδικός πρόσβασής τους είναι ασφαλής, επειδή πιστεύουν ότι ένας χάκερ μπορεί να κάνει μόνο 3 προσπάθειες στον κωδικό πρόσβασης πριν κλείσει τον λογαριασμό. Αυτό που πολλοί χρήστες δεν καταλαβαίνουν είναι ότι οι κωδικοί πρόσβασης χάκερ κλέβουν το αρχείο κωδικού πρόσβασης και, στη συνέχεια, επιχειρούν να σπάσουν το αρχείο αυτό εκτός σύνδεσης. Θα συνδεθούν μόνο στο ζωντανό σύστημα αφού έχουν αποκτήσει έναν σπασμένο κωδικό πρόσβασης και γνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα που θα λειτουργήσει. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι χάκερ ρωγμού κωδικούς πρόσβασης. Ελέγξτε το άρθρο μας: Ο χειρότερος εφιάλτης του κωδικού σας