Τα τέρατα του Minecraft

Τα πλάσματα της νύχτας

Ο τρόπος επιβίωσης του single-player της Minecraft περιλαμβάνει την προστασία του από μια ποικιλία από πλάσματα που είτε βγαίνουν τη νύχτα είτε ζουν βαθιά κάτω από το έδαφος. Στην έκδοση beta της Minecraft , υπάρχουν οκτώ είδη τέρας που πρέπει να ανησυχούν.

Ενώ κάθε πλάσμα έχει τη δική του εμφάνιση και το ηχητικό του αποτέλεσμα, τα τέρατα έχουν συνήθως έναν κοινό σκοπό: να βρουν πού βρίσκεστε και να σας επιτεθούν μέχρι ο χαρακτήρας σας να χάσει την υγεία του και να μην συνεχίσει πλέον. Έτσι, η οικοδόμηση ενός καταφυγίου και στη συνέχεια η κατασκευή αντικειμένων για τον εξοπλισμό του χαρακτήρα σας είναι σημαντική αν θέλετε να κρατήσετε τους εχθρούς στον κόλπο.

Αναρριχητικό φυτό

Mojang AB

Είναι άπαχο, πράσινο και πολύ σίγουρα σημαίνει. Ενώ τα αναρριχητικά έχουν τέσσερα μικρά πόδια, δεν έχουν όπλα, έτσι μοιάζουν με τα φίδια στην εμφάνιση. Αντί να γλιστρήσουν ή να σέρνουν, τείνουν να «αναπηδήσουν» στον αέρα.

Είναι επίσης μάλλον απρόσεκτοι στην κίνησή τους, καθώς συχνά περιμένουν κοντά στον χαρακτήρα σας αντί να κάνουν μια ευθεία γραμμή προς εσάς. Όταν είναι κοντά, προσέξτε: αυτομάτως θα καούν μετά από λίγο περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο. Μπορείτε να ξεφύγετε από την έκρηξη απλά μετακινώντας από το εύρος της.

Μέτρηση ζωής : 10 καρδιές. Τύπος επίθεσης : έκρηξη. Τοποθεσία : σε εξωτερικούς χώρους. Σπανιότητα : κοινή.

Σκελετός

Mojang AB

Ένα βασικό σε παιχνίδια ρόλων , οι σκελετοί στο Minecraft έχουν τη δυνατότητα να πυροβολούν βέλη. Αυτός είναι ένας καλός λόγος να τοποθετήσετε γυαλί στα παράθυρα του σπιτιού σας, καθώς το γυαλί δεν μπορεί να σπάσει από τα βλήματα. Οι δολοφόνοι σκελετοί βάζουν τα βέλη και τα οστά που μπορούν να ληφθούν και να προστεθούν στο απόθεμά σας.

Τα οστά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη χειροτεχνία για να δημιουργήσουν οστεάλευρα για καλλιέργεια, ενώ τα βέλη μπορούν να εκτοξευθούν ως βλήματα μόλις δημιουργήσετε ένα τόξο. Ένα από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα για τους σκελετούς είναι ότι μπορούν να θυμούνται άλλους εχθρούς αν τους χτυπήσουν με τα βέλη τους, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς όφελός σας αν βρεθείτε συγκλονισμένοι.

Μέτρηση ζωής : 10 καρδιές. Τύπος επίθεσης : κυμαίνεται. Τοποθεσία : σε εξωτερικούς χώρους. σπηλιές. Σπανιότητα : κοινή.

Αράχνη

Mojang AB

Όπως και οι σκελετοί, οι αράχνες είναι ένα βασικό στοιχείο στα περισσότερα παιχνίδια ρόλων επειδή ας το αντιμετωπίσουμε, είναι ανατριχιαστικό όταν είναι το μέγεθος ενός μεγάλου σκύλου. Οι αράχνες στο Minecraft κάνουν έναν μάλλον ενοχλητικό ήχο που ακούγεται σαν σκασίματα, σαν να περπατούσαμε σε ένα σωρό αποξηραμένων φύλλων. Μπορούν επίσης να ανέβουν βουνά και άλλες ψηλές δομές και η ικανότητά τους να πηδούν ψηλά στον αέρα τους καθιστά δύσκολο να στοχεύσουν.

Οι αράχνες θα εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς και τη νύχτα, αλλά οι αράχνες της ημέρας είναι αβλαβείς για όσο διάστημα δεν τις προκαλείτε. Η εξολόθρευση μιας αράχνης θα δώσει τη συμβολοσειρά χαρακτήρων σας, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει τόξα και πόλους αλιείας.

Μέτρηση ζωής : 10 καρδιές. Τύπος επίθεσης : φυσικό. Τοποθεσία : σε εξωτερικούς χώρους. σπηλιές. Σπανιότητα : κοινή.

Γκαστ

Mojang AB

Εάν ένα φάντασμα και ένα χταπόδι θα μπορούσε να μοιραστεί, οι προκύπτοντες απογόνους θα ήταν πιθανώς μια καταιγίδα. Αυτός ο τύπος εχθρού μπορεί να αιωρείται και να πυροβολεί μπάλες με χαρακτήρες, αλλά εμφανίζεται μόνο στο αναπληρωματικό σύμπαν του Minecraft , γνωστό και ως "το Κάτω".

Μέτρηση ζωής : 10 καρδιές. Τύπος επίθεσης : κυμαίνεται. Τοποθεσία : η Κάτω. Σπανιότητα : κοινή.

Λάσπη

Τα Slimes στο Minecraft μοιάζουν με ζελατινώδεις κύβους στο κλασικό επιτραπέζιο παιχνίδι Dungeons & Dragons . Λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο: κάθε επίθεση στο διαφανές λάκκο / κύβο θα το κάνει να χωριστεί σε μικρότερους κύβους . Τα Slimes διαφέρουν επίσης σε μέγεθος, αλλά είναι αρκετά σπάνια στο Minecraft - και εμφανίζονται μόνο βαθιά υπόγεια.

Μέτρηση ζωής : 2-32 καρδιές. Τύπος επίθεσης : φυσικό. Τοποθεσία : σπήλαια. Σπανιότητα : σπάνια.

Spider Jockey

Αυτός ο τύπος εχθρού είναι στην πραγματικότητα ένας συνδυασμός δύο ξεχωριστών οντοτήτων: ενός σκελετού και μιας αράχνης. Ο σκελετός θα φαίνεται να "οδηγείται" στο πίσω μέρος της αράχνης, επιτρέποντάς του να βγάλει τα βέλη καθώς ο αράχνης ανεβαίνει στις δυσπρόσιτες περιοχές.

Μέτρηση ζωής : 10 καρδιές ανά πλάσμα. Τύπος επίθεσης : κυμαίνεται. Τοποθεσία : σε εξωτερικούς χώρους. Σπανιότητα : σπάνια.

Zombie Pig-Man

Μέρος ζόμπι, μέρος χοίρου, αυτός ο εχθρός μοιάζει με το αποτέλεσμα κάποιου πειραματικού πειράματος από τον Δρ Moreau. Το καλό είναι ότι συμπεριφέρεται περισσότερο σαν χοίρος στο Minecraft από ένα ζόμπι, οπότε δεν θα σας επιτεθεί αν δεν προκληθεί.

Εάν αποφασίσετε να την επιτεθείτε, να είστε έτοιμοι να πολεμήσετε άλλους κοντά σας - οι χομπίστες ζόμπι δεν λαμβάνουν ευγενικά τις εχθρικές ενέργειες εναντίον ενός από τους δικούς τους. Τα ηττημένα πλάσματα θα ρίξουν "μαγειρεμένα χοιρινά κρέατα", τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως γευστικά, αποκαταστατικά της υγείας τρόφιμα.

Μέτρηση ζωής : 10 καρδιές. Τύπος επίθεσης : φυσικό. Τοποθεσία : η Κάτω. Σπανιότητα : κοινή

Βρυκόλακας

Mojang AB

Δεν μπορείτε να έχετε ένα παιχνίδι με τέρατα και δεν διαθέτουν ζόμπι - αυτό θα ήταν απλά αδιανόητο. Η ανάληψη από τον Minecraft των νεκρών που ανακατεύονται είναι κάτι που θα περίμενε κανείς - ταξιδεύουν σε ομάδες και κάνουν γκρίνια ήχους - αν και τα ζόμπι στο παιχνίδι είναι πραγματικά αρκετά γρήγορα. Δεν είναι, ωστόσο, πολύ έξυπνοι.

Οι ζόμπι θα περπατούν πραγματικά μέσα σε νερό, από βράχους και σε άλλους κινδύνους ενώ προσπαθούν να φτάσουν σε εσάς, οπότε δεν είναι δύσκολο να τους εξαπατήσετε να κάνετε κάτι που δεν είναι προς το συμφέρον τους. Τα ηττημένα ζόμπι θα ρίξουν φτερά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν βέλη.

Μέτρηση ζωής : 10 καρδιές. Τύπος επίθεσης : φυσικό. Τοποθεσία : όλες τις περιοχές. Σπανιότητα : κοινή