Τι είναι ένα αρχείο M4P;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία M4P

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου M4P είναι ένα αρχείο iTunes Audio ή μερικές φορές ονομάζεται αρχείο iTunes Music Store Audio. Είναι πραγματικά μόνο ένα αρχείο AAC που προστατεύεται με αντιγραφή χρησιμοποιώντας μια ιδιόκτητη τεχνολογία DRM που δημιουργήθηκε από την Apple.

Τα αρχεία M4P εμφανίζονται κατά τη λήψη μουσικής από το iTunes Store. Παρόμοια με αυτή τη μορφή είναι το M4A , το οποίο είναι επίσης ένα αρχείο iTunes Audio, αλλά αυτό που δεν προστατεύεται από την αντιγραφή.

Σημείωση: Τα αρχεία M4P διατηρούν δεδομένα ήχου, οπότε μην τα συγχέετε με τη μορφή βίντεο MP4 . Ορισμένες άλλες επεκτάσεις αρχείων παρόμοιου μεγέθους περιλαμβάνουν το M4U, το οποίο είναι για αρχεία αναπαραγωγής MPEG-4 και αρχεία κειμένου M4, τα οποία είναι αρχεία βιβλιοθήκης Macro Processor.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο M4P

Τα αρχεία M4P μπορούν να ανοίξουν με το iTunes της Apple. Ωστόσο, ο υπολογιστής στον οποίο χρησιμοποιείτε το iTunes πρέπει να είναι εξουσιοδοτημένος για την αναπαραγωγή του αρχείου M4P, πράγμα που γίνεται με τη σύνδεση στο iTunes κάτω από τον ίδιο λογαριασμό που χρησιμοποιήθηκε για τη λήψη του αρχείου ήχου. Δείτε τις οδηγίες της Apple σχετικά με την έγκριση του υπολογιστή σας στο iTunes εάν χρειάζεστε βοήθεια.

Το QuickTime της Apple ενδέχεται να μπορεί να αναπαράγει και αρχεία M4P. Μια άλλη επιλογή είναι το δωρεάν PotPlayer.

Συμβουλή: Μια συνδρομή iTunes Match μπορεί να σας επιτρέψει να κατεβάσετε εκδόσεις DRM χωρίς τραγούδια που έχετε ήδη κατεβάσει μέσω του iTunes Store. Μπορείτε να διαβάσετε λίγο περισσότερο σχετικά με αυτό στο άρθρο "Σχετικά με το iTunes Plus" της Apple.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο M4P, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία M4P, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής του προεπιλεγμένου προγράμματος για μια συγκεκριμένη επέκταση αρχείου για οδηγίες σχετικά με κάνοντας αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο M4P

Το FileZigZag είναι ένας δωρεάν μετατροπέας αρχείων που μετατρέπει τα αρχεία M4P σε MP3 online, που σημαίνει ότι απλά πρέπει να μεταφορτώσετε το αρχείο M4P σε αυτόν τον ιστότοπο για να το μετατρέψετε σε μορφή MP3, M4A, M4R , WAV και άλλες μορφές ήχου.

Το TuneClone M4P Converter είναι ένας άλλος τρόπος για να μετατρέψετε αρχεία M4P σε MP3 και είναι πιο χρήσιμο από το FileZigZag, καθώς δεν χρειάζεται να μεταφορτώσετε τα αρχεία για να τα μετατρέψετε - το πρόγραμμα λειτουργεί από τον υπολογιστή σας αντί μέσω του προγράμματος περιήγησης. Ωστόσο, η δοκιμαστική έκδοση υποστηρίζει μόνο τη μετατροπή των τριών πρώτων λεπτών κάθε αρχείου M4P.

Περισσότερα βοήθεια με αρχεία M4P

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου M4P και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.