Τι είναι ένα αρχείο MP3;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία MP3

Ένα αρχείο με επέκταση αρχείου MP3 είναι ένα αρχείο MP3 ήχου που αναπτύχθηκε από την Ομάδα Εμπειρογνωμόνων Μετακίνησης Εικόνων (MPEG). Η συντομογραφία σημαίνει MPEG-1 ή MPEG-2 Audio Layer III .

Ένα αρχείο MP3 χρησιμοποιείται συνήθως για την αποθήκευση δεδομένων μουσικής, αλλά υπάρχουν πολλά δωρεάν βιβλία ήχου που έρχονται και σε μορφή MP3. Λόγω της δημοτικότητάς του, μια ποικιλία τηλεφώνων, δισκίων και ακόμη και οχημάτων παρέχει εγγενή υποστήριξη για την αναπαραγωγή MP3.

Αυτό που κάνει τα αρχεία MP3 διαφορετικά από κάποιες άλλες μορφές αρχείων ήχου είναι ότι τα ηχητικά τους δεδομένα είναι συμπιεσμένα για να μειώσουν το μέγεθος του αρχείου σε ελάχιστο ποσοστό από τις μορφές όπως η χρήση WAV . Αυτό τεχνικά σημαίνει ότι η ποιότητα του ήχου μειώνεται προκειμένου να επιτευχθεί ένα τόσο μικρό μέγεθος, αλλά το εμπόριο είναι συνήθως αποδεκτό, γι 'αυτό και ο μορφότυπος χρησιμοποιείται τόσο ευρέως.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο MP3

Τα αρχεία MP3 μπορούν να αναπαραχθούν με πολλά διαφορετικά λογισμικά υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft Windows Music, του Windows Media Player, του VLC, του iTunes, του Winamp και των περισσότερων άλλων συσκευών αναπαραγωγής μουσικής.

Οι συσκευές Apple, όπως το iPhone, το iPad και το iPod touch, μπορούν να αναπαράγουν αρχεία MP3 χωρίς ειδική εφαρμογή, όπως ακριβώς από το πρόγραμμα περιήγησης στο Web ή την εφαρμογή Mail. Το ίδιο ισχύει και για το Amazon Kindle, το Microsoft Zune, τα tablet και τα τηλέφωνα Android και πολλές άλλες συσκευές.

Σημείωση: Εάν προσπαθείτε να μάθετε πώς μπορείτε να προσθέσετε αρχεία MP3 (ή άλλες υποστηριζόμενες μορφές ήχου) στο iTunes, ώστε να μπορείτε να τα συγχρονίσετε με τη συσκευή σας iOS, η Apple έχει ένα σύντομο φροντιστήριο για την εισαγωγή μουσικής που είναι ήδη στον υπολογιστή σας, εύκολο όπως σύρετε το αρχείο στο iTunes ή χρησιμοποιώντας το μενού Αρχείο .

Συμβουλή: Χρειάζεται να κόψετε ή να συντομεύσετε ένα αρχείο MP3; Μεταβείτε στην ενότητα "Πώς να επεξεργαστείτε ένα αρχείο MP3" για τρόπους που μπορείτε να το κάνετε αυτό.

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο MP3, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία MP3, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο MP3

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποθηκεύσετε αρχεία MP3 σε άλλες μορφές ήχου. Το πρόγραμμα Freemake Audio Converter είναι ένα παράδειγμα του πώς μπορείτε να μετατρέψετε το MP3 σε WAV. Πολλές άλλες μετατροπείς MP3 μπορούν να μεταφορτωθούν μέσω της λίστας δωρεάν προγραμμάτων λογισμικού μετατροπέα ήχου .

Τα περισσότερα από τα προγράμματα που εμφανίζονται σε αυτή τη λίστα μπορούν επίσης να μετατρέψουν το MP3 σε M4R για έναν ήχο κλήσης iPhone, αλλά και σε M4A , MP4 (για δημιουργία βίντεο με απλό ήχο), WMA , OGG , FLAC , AAC , AIF / AIFF / AIFC , και πολλοί άλλοι.

Αν ψάχνετε για ένα online MP3 μετατροπέα που είναι εύκολο στη χρήση, σας συνιστώ Zamzar ή FileZigZag . Το μόνο που έχετε να κάνετε για να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους μετατροπείς MP3 είναι να μεταφορτώσετε το αρχείο MP3 στον ιστότοπο και, στη συνέχεια, να επιλέξετε τη μορφή που θέλετε να μετατρέψετε σε αυτόν. Στη συνέχεια θα πρέπει να κατεβάσετε το αρχείο που μετατράπηκε στον υπολογιστή σας για να το χρησιμοποιήσετε.

Το Bear File Converter είναι ένας online μετατροπέας που σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε το αρχείο MP3 σας στη μορφή MIDI ως αρχείο .MID. Μπορείτε να ανεβάσετε όχι μόνο αρχεία MP3, αλλά και αρχεία WAV, WMA, AAC και OGG. Μπορείτε να ανεβάσετε το αρχείο από τον υπολογιστή σας ή να εισάγετε τη διεύθυνση URL σε εκείνη που βρίσκεται ηλεκτρονικά.

Προσπαθώντας να μετατρέψετε ένα βίντεο YouTube σε MP3; Υπάρχουν πολλές επιλογές για αυτό το θέμα, το οποίο καλύψαμε στον οδηγό " Πώς να μετατρέψετε το YouTube σε MP3" .

Αν και αυτό τεχνικά δεν θεωρείται "μετατροπή", μπορείτε να μεταφορτώσετε ένα αρχείο MP3 απευθείας στο YouTube με υπηρεσίες ιστού όπως το TunesToTube και το TOVID.IO. Πρόκειται για μουσικούς που επιθυμούν να διαφημίσουν την αρχική τους μουσική και δεν χρειάζονται απαραιτήτως βίντεο για να τους συνοδεύσουν.

Πώς να επεξεργαστείτε ένα αρχείο MP3

Τα περισσότερα προγράμματα που μπορούν να ανοίξουν αρχεία MP3 μπορούν να τα αναπαραγάγουν, όχι να τα επεξεργαστούν. Αν θέλετε να επεξεργαστείτε ένα αρχείο MP3, όπως να κάνετε τακτοποίηση της έναρξης ή / και λήξης, δοκιμάστε το Online MP3 Cutter του MP3Cut.net. Μπορεί επίσης να προσθέσει μια εξασθένιση ή να εξασθενίσει το αποτέλεσμα.

Ένας άλλος ιστότοπος που μπορεί να αποκόψει γρήγορα ένα αρχείο MP3 για να το κάνει όχι μόνο μικρότερο σε μέγεθος αλλά και μικρότερο σε μήκος, είναι το MP3 Cutter.

Το Audacity είναι ένας δημοφιλής επεξεργαστής ήχου που έχει πολλά χαρακτηριστικά, οπότε δεν είναι τόσο εύκολο να το χρησιμοποιήσετε όσο αυτοί οι δύο μόλις ανέφερα. Ωστόσο, είναι υπέροχο αν χρειάζεται να επεξεργαστείτε το μέσο του αρχείου MP3 ή να προχωρήσετε σε προχωρημένους, όπως να προσθέσετε εφέ και να αναμίξετε πολλά αρχεία ήχου.

Η επεξεργασία MP3 μεταδεδομένων σε παρτίδες είναι δυνατή με το λογισμικό επεξεργασίας ετικετών όπως το Mp3tag.

Περισσότερα βοήθεια με τα αρχεία MP3

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Ενημερώστε με τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου MP3 και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.