Τι είναι ένα αρχείο OXT;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία OXT

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου OXT είναι ένα αρχείο Apache OpenOffice Extension. Χρησιμοποιούνται για την προσθήκη περισσότερων λειτουργιών σε εφαρμογές του OpenOffice, όπως ο επεξεργαστής κειμένου Writer, το λογισμικό υπολογιστικών φύλλων Calc και το λογισμικό παρουσίασης Impress.

Μπορείτε να κάνετε λήψη αρχείων OXT από τη σελίδα Apache OpenOffice Extensions. Χρησιμοποιήστε το κουμπί Λήψη επέκτασης σε οποιαδήποτε σελίδα επέκτασης για να κάνετε λήψη της επέκτασης απευθείας από το OpenOffice ή να μεταβείτε σε μια σελίδα λήψης σε έναν άλλο ιστότοπο που φιλοξενεί το αρχείο.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο OXT

Το κύριο πρόγραμμα που χρησιμοποιείται για να ανοίξει αρχεία OXT είναι το OpenOffice, μέσω του ενσωματωμένου εργαλείου του Extension Manager. Για εκδόσεις του OpenOffice που είναι στο 2.2 και αργότερα, μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ ή να πατήσετε δύο φορές το αρχείο OXT για να το εγκαταστήσετε.

Διαφορετικά, εδώ μπορείτε να εγκαταστήσετε με μη αυτόματο τρόπο τα αρχεία OXT στο OpenOffice:

  1. Ανοίξτε είτε το κύριο πρόγραμμα OpenOffice είτε μία από τις εφαρμογές του OpenOffice (Calc, Writer, κ.λπ.).
  2. Χρησιμοποιήστε την επιλογή μενού Εργαλεία> Διαχειριστής επέκτασης ... για να ανοίξετε το παράθυρο του Διαχειριστή επέκτασης .
  3. Από εκεί, κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί Προσθήκη ... στο κάτω μέρος.
  4. Αναζητήστε το αρχείο OXT που θέλετε να εισαγάγετε στο OpenOffice.

Το OpenOffice μπορεί να ανοίξει απευθείας ένα αρχείο OXT, αλλά υποστηρίζει επίσης τη φόρτωση της επέκτασης από ένα αρχείο ZIP . Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα να εξαγάγετε το αρχείο OXT από ένα αρχείο ZIP, εάν έτσι κατεβάσατε. Το OpenOffice μπορεί επίσης να ανοίξει επεκτάσεις που τελειώνουν με την επέκταση αρχείου UNO.PKG.

Με αυτό λέγεται, ορισμένα αρχεία OXT μεταφορτώνονται μέσα σε ZIP ή άλλα αρχεία επειδή περιέχουν περισσότερες πληροφορίες ή άλλα αρχεία που πρέπει να κάνετε κάτι με. Για παράδειγμα, μερικά αρχεία ZIP έχουν ένα έγγραφο PDF "help me", γραμματοσειρές και άλλα σχετικά δεδομένα που συνοδεύουν την επέκταση.

Σημείωση: Ο Διαχειριστής επέκτασης είναι επίσης ο τρόπος με τον οποίο ενημερώνετε τις επεκτάσεις του OpenOffice. Για να το κάνετε αυτό, απλά επιστρέψτε στο Βήμα 2 παραπάνω και επιλέξτε Έλεγχος για ενημερώσεις .... Είναι επίσης ο τρόπος απενεργοποίησης ή κατάργησης επεκτάσεων - επιλέξτε μια εγκατεστημένη επέκταση και πατήστε / πατήστε Απενεργοποίηση ή Κατάργηση για να απενεργοποιήσετε την επέκταση ή να την καταργήσετε εντελώς.

Τα αρχεία OXT θα πρέπει επίσης να συνεργάζονται με το NeoOffice, μια παρόμοια σουίτα γραφείου για MacOS που βασίζεται στο OpenOffice.

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο OXT αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία OXT, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο OXT

Είναι απίθανο ότι υπάρχουν διαθέσιμοι μετατροπείς αρχείων που μπορούν να μετατρέψουν ένα αρχείο OXT σε διαφορετική μορφή αρχείου, επειδή προορίζονται κυρίως για σουίτες γραφείου όπως το OpenOffice. Άλλα προγράμματα χρησιμοποιούν τις δικές τους μορφές αρχείων για επεκτάσεις.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Η επέκταση αρχείου OXT γράφεται πολύ όπως κάποιες παρόμοιες μορφές αρχείων, επομένως μπορεί να είναι εύκολο να τις συγχέουμε μεταξύ τους. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο ένα αρχείο δεν θα ανοίξει με το εργαλείο του Extension Manager του OpenOffice, επειδή δεν είναι πραγματικά ένα αρχείο OpenOffice Extension.

Για παράδειγμα, αν ελέγξετε ξανά την επέκταση αρχείου του αρχείου σας και διαπιστώσετε ότι διαβάζει πραγματικά ως .ODT αντί για .OXT, αυτό που έχετε πραγματικά είναι ένα έγγραφο κειμένου που μπορεί να ανοίξει μόνο με επεξεργαστές κειμένου, δεν λειτουργεί ως αρχείο επέκτασης .

Το OTX είναι ένα άλλο που μοιάζει πολύ με το OXT, αλλά στην πραγματικότητα ανήκει σε μια μορφή αρχείου που ονομάζεται "theWord Encrypted Κείμενο Module της Παλαιάς Διαθήκης". Τα αρχεία OTX αποθηκεύουν ένα κρυπτογραφημένο αντίγραφο της Παλαιάς Διαθήκης της Βίβλου για χρήση με το πρόγραμμα theWord.

Αν δεν είναι ήδη σαφής, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την επέκταση αρχείου του αρχείου σας. Αν δεν είναι ένα αρχείο OXT, τότε ερευνήστε την επέκταση αρχείου ή το Google για να δείτε αν μπορείτε να μάθετε ποια προγράμματα μπορούν να ανοίξουν ή να τα μετατρέψουν.

Αν έχετε στην πραγματικότητα ένα αρχείο OXT αλλά δεν συνεργάζεται με τα προγράμματα που αναφέρονται σε αυτή τη σελίδα, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την ανάρτηση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου OXT και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.