Τι είναι ένα αρχείο PCX;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία PCX

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου PCX είναι ένα αρχείο εικόνας bitmap Paintbrush που αντιπροσωπεύει το Picture Exchange . Τα αρχεία PCX πολλών σελίδων αποθηκεύονται με την επέκταση αρχείου .DCX.

Το PCX ήταν μία από τις πρώτες μορφές εικόνας bitmap που χρησιμοποιήθηκαν στο λειτουργικό σύστημα των Windows, αλλά οι νεότερες μορφές εικόνας όπως το PNG έχουν αντικαταστήσει ουσιαστικά τη μορφή συνολικά.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο PCX

Το αρχείο PCX είναι η εγγενής μορφή που χρησιμοποιείται από το PC Paintbrush του προγράμματος MS-DOS από το ZSoft, αλλά άλλο λογισμικό υποστηρίζει τη μορφή, όπως το GIMP, το ImageMagick, το IrfanView, το Adobe Photoshop, το PaintShop Pro και το XnView.

Το προεπιλεγμένο πρόγραμμα προβολής εικόνων στα Windows ενδέχεται να μπορεί επίσης να ανοίγει αρχεία PCX.

Σημείωση: Μη συγχέετε τη μορφή PXC με αυτή τη μορφή εικόνας bitmap PCX. Τα αρχεία PXC είναι αρχεία προσωρινής αποθήκευσης φωτοδεικτών που δημιουργούνται και ανοίγουν με το Photodex ProShow. Μια άλλη επέκταση αρχείου που λέγεται PCX είναι PCK, αλλά αυτά είναι είτε τα αρχεία Perfect World Data που χρησιμοποιούνται με το video game Perfect World είτε τα αρχεία του Microsoft System Center Configuration Manager που χρησιμοποιούνται με αυτό το πρόγραμμα MS.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο PCX αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα με ανοικτά αρχεία PCX, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο PCX

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να μετατρέψετε ένα αρχείο PCX σε μια νεότερη μορφή εικόνας όπως JPG , BMP , GIF , PNG, PDF , ICO, TGA , TIF ή DPX, είναι να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων . Δύο παραδείγματα περιλαμβάνουν το Zamzar και το FileZigZag , και τα δύο από τα οποία είναι online μετατροπείς PCX που δεν σας κάνουν να κατεβάσετε τον μετατροπέα για να το χρησιμοποιήσετε.

Άλλοι μετατροπείς εικόνων που μπορούν να μεταφορτωθούν και να μεταφορτωθούν και οι οποίοι υποστηρίζουν αρχεία PCX μπορούν να βρεθούν σε αυτή τη λίστα με προγράμματα λογισμικού Free Image Converter . Οι περισσότεροι μετατροπείς PCX που πρέπει να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας είναι ευεργετικοί επειδή μπορείτε να κάνετε μετατροπές PCX παρτίδας, όπως κατά τη μετατροπή PCX σε JPG, ώστε να μπορείτε να μετατρέψετε πολλά αρχεία PCX ταυτόχρονα.

Μια άλλη επιλογή είναι να ανοίξετε το αρχείο PCX σε ένα από τα προγράμματα προβολής εικόνων ή τους συντάκτες παραπάνω. ορισμένοι από αυτούς υποστηρίζουν τη μετατροπή του PCX σε άλλες μορφές.

Το εργαλείο γραμμής εντολών Ztools Zimaglit είναι ένας μετατροπέας PCX που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εάν θέλετε να στείλετε ένα αρχείο PCX απευθείας σε εκτυπωτή Zebra.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία PCX

Τα αρχεία PCX ονομάζονται μερικές φορές αρχεία ZSoft Paintbrush από τη στιγμή που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε πρόγραμμα πινέλου που δημιουργήθηκε από μια εταιρεία που ονομάζεται ZSoft.

Δομικά, μετά από τις πληροφορίες κεφαλίδας των 128 byte, είναι τα δεδομένα εικόνας που ακολουθείται από την προαιρετική παλέτα 256 χρωμάτων.

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως ένα μη συμπιεσμένο αρχείο PCX επειδή όλοι τους χρησιμοποιούν το ίδιο σχήμα απώλειας συμπίεσης (κωδικοποίηση κατά μήκος χρόνου εκτέλεσης ή RLE).

Περισσότερα βοήθεια με τα αρχεία PCX

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου PCX και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.