Τι είναι το αρχείο CPGZ;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία CPGZ

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου CPGZ είναι ένα αρχείο αρχειοθέτησης Compressed UNIX CPIO. Είναι το αποτέλεσμα ενός αρχείου CPIO συμπιεσμένου με GZIP (Copy In, Copy Out).

Το CPIO είναι μια μη συμπιεσμένη μορφή αρχειοθέτησης, γι 'αυτό και το GZIP εφαρμόζεται στο αρχείο - έτσι ώστε το αρχείο να μπορεί να συμπιεστεί για να αποθηκευτεί στο χώρο του δίσκου. Σε αυτά τα αρχεία ενδέχεται να υπάρχουν προγράμματα λογισμικού, έγγραφα, ταινίες και άλλοι τύποι αρχείων.

Το TGZ είναι μια παρόμοια μορφή που συμπιέζει ένα αρχείο TAR (το οποίο είναι επίσης ένα μη συμπιεσμένο δοχείο αρχείου) με συμπίεση GZIP.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο CPGZ

Τα αρχεία CPGZ εμφανίζονται συνήθως στα λειτουργικά συστήματα macOS και Linux. Το εργαλείο γραμμής εντολών ditto είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ανοίξετε αρχεία CPGZ σε αυτά τα συστήματα.

Ωστόσο, εάν εκτελείτε Windows και πρέπει να αποσυμπιέσετε ένα αρχείο CPGZ, προτείνω να δοκιμάσετε PeaZip, 7-Zip ή κάποιο άλλο πρόγραμμα συμπίεσης / αποσυμπίεσης αρχείων που υποστηρίζει τη συμπίεση GZ.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο .ZIP.CPGZ

Ένα περίεργο σενάριο όπου μπορεί να βρείτε απροσδόκητα ένα αρχείο CPGZ είναι όταν προσπαθείτε να ανοίξετε ένα αρχείο ZIP στο macOS.

Το λειτουργικό σύστημα μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο αρχείο με την επέκταση .ZIP.CPGZ αντί να σας δώσει πραγματικά το περιεχόμενο του αρχείου ZIP. Όταν ανοίγετε αυτό το αρχείο CPGZ, βρίσκετε ξανά το αρχείο ZIP. Η αποσυμπίεση σας δίνει πίσω ένα αρχείο με την επέκταση .ZIP.CPGZ ... και αυτός ο βρόχος συνεχίζει, ωστόσο, πολλές φορές προσπαθείτε να το ανοίξετε.

Ένας λόγος για τον οποίο αυτό μπορεί να συμβεί είναι επειδή το macOS δεν καταλαβαίνει τι τύπο συμπίεσης ZIP χρησιμοποιείται στο αρχείο, οπότε πιστεύει ότι θέλετε να συμπιέσετε το αρχείο αντί να το αποσυμπιέσετε . Επειδή το CPGZ είναι η προεπιλεγμένη μορφή που χρησιμοποιείται για τη συμπίεση, το αρχείο απλώς συμπιέζεται και αποσυμπιέζεται ξανά και ξανά.

Ένα πράγμα που μπορεί να διορθώσει αυτό είναι να κατεβάσετε ξανά το αρχείο ZIP. Μπορεί να μην ανοίγει σωστά εάν η λήψη κατέστη κατεστραμμένη. Σας προτείνω να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης τη δεύτερη φορά, όπως το Firefox, Chrome, Opera ή Safari.

Μερικοί άνθρωποι είχαν επιτυχία ανοίγοντας το αρχείο ZIP με το The Unarchiver.

Μια άλλη επιλογή είναι να εκτελέσετε αυτήν την εντολή unzip σε ένα τερματικό:

αποσυμπιέστε την τοποθεσία / του / zipfile.zip

Σημείωση: Εάν μεταβείτε στη διαδρομή αυτή, βεβαιωθείτε ότι έχετε αλλάξει το κείμενο "location / of / zipfile.zip" στη διαδρομή του αρχείου ZIP. Θα μπορούσατε να πληκτρολογήσετε "unzip" χωρίς τη διαδρομή και, στη συνέχεια, σύρετε το αρχείο στο παράθυρο του τερματικού για να γράψετε αυτόματα τη θέση του.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο CPGZ

Ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε τα αρχεία μέσα σε ένα αρχείο CPGZ είναι να εξάγετε πρώτα τα αρχεία από αυτό χρησιμοποιώντας έναν από τους αποσυμπιεστές αρχείων από τα παραπάνω. Μόλις έχετε τα περιεχόμενα του αρχείου CPGZ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων σε αυτά για να μετατρέψετε τα αρχεία σε διαφορετική μορφή.

Το λέω αυτό επειδή το CPGZ είναι απλώς μια μορφή κοντέινερ, που σημαίνει ότι περιέχει άλλα αρχεία μέσα σε αυτό - δεν πρόκειται να μετατραπεί άμεσα σε μορφή όπως XLS , PPT , MP3 κ.λπ.

Για παράδειγμα, εάν προσπαθείτε να "μετατρέψετε" το CPGZ σε PDF , πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο αποσυμπίεσης αρχείων όπως αυτό που ήδη ανέφερα. Αυτό θα σας επιτρέψει να εξαγάγετε το PDF από το αρχείο CPGZ. Αφού απομακρύνετε το αρχείο PDF από το αρχείο, μπορείτε να το επεξεργαστείτε όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο αρχείο PDF και να το μετατρέψετε χρησιμοποιώντας μετατροπέα εγγράφων .

Το ίδιο ισχύει και αν θέλετε να μετατρέψετε αρχεία CPGZ σε SRT , IMG (Macintosh Disk Image), IPSW ή σε οποιοδήποτε άλλο τύπο αρχείου. Αυτό που πραγματικά πρέπει να κάνετε, αντί να μετατρέψετε το αρχείο CPGZ σε αυτές τις μορφές, αποσυμπιέζει το αρχείο έτσι ώστε να μπορείτε να ανοίξετε αυτά τα αρχεία κανονικά. Τα ίδια βοηθητικά προγράμματα αποσυμπίεσης αρχείων που ήδη ανέφερα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ανοίξουν αυτά τα αρχεία CPGZ επίσης.

Δεν είναι απαραίτητο να μετατρέψετε ένα αρχείο CPGZ σε άλλες μορφές αρχειοθέτησης, όπως ZIP, 7Z ή RAR, δεδομένου ότι χρησιμοποιούνται όλοι για σχεδόν τον ίδιο σκοπό - για την αποθήκευση αρχείων. Ωστόσο, αν θέλετε, μπορείτε να το κάνετε αυτόματα απλά αφαιρώντας τα αρχεία από το αρχείο CPGZ και στη συνέχεια τα συμπιέζετε σε ZIP (ή σε άλλη μορφή αρχειοθέτησης) με ένα πρόγραμμα όπως το 7-Zip.

Περισσότερες Βοήθεια με τα αρχεία CPGZ

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου CPGZ και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.