Τι είναι ένα αρχείο IPSW;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία IPSW

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου IPSW είναι ένα αρχείο ενημέρωσης λογισμικού συσκευής της Apple που χρησιμοποιείται με συσκευές iPhone, iPod touch, iPad και Apple TV. Είναι μια μορφή αρχείου αρχείου που αποθηκεύει κρυπτογραφημένα αρχεία DMG και διάφορα άλλα, όπως PLISTs, BBFWs και IM4Ps.

Τα αρχεία IPSW κυκλοφορούν από την Apple και προορίζονται να προσθέσουν νέες λειτουργίες και να διορθώσουν τις ευπάθειες ασφαλείας σε συμβατές συσκευές. Ένα αρχείο IPSW μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την επαναφορά μιας συσκευής Apple στις εργοστασιακές της προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

Αν και η Apple κυκλοφορεί πάντα νέα αρχεία IPSW μέσω του iTunes, οι τρέχουσες και ξεπερασμένες εκδόσεις υλικολογισμικού μπορούν επίσης να μεταφορτωθούν μέσω ιστότοπων όπως οι λήψεις του IPSW.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο IPSW

Όταν μια συμβατή συσκευή που είναι συνδεδεμένη σε έναν υπολογιστή χρειάζεται μια ενημέρωση, ένα αρχείο IPSW μπορεί να μεταφορτωθεί αυτόματα μέσω του iTunes μετά την αποδοχή μιας προτροπής για την ενημέρωση της συσκευής. Το iTunes θα εφαρμόσει στη συνέχεια το αρχείο IPSW στη συσκευή.

Εάν έχετε αποκτήσει ένα αρχείο IPSW μέσω του iTunes στο παρελθόν ή έχετε κατεβάσει ένα από έναν ιστότοπο, μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ ή να πατήσετε δύο φορές το αρχείο IPSW για να το ανοίξετε στο iTunes.

Τα αρχεία IPSW που μεταφορτώνονται μέσω του iTunes αποθηκεύονται στις ακόλουθες τοποθεσίες:

Σημείωση: Οι ενότητες "[ username ]" στις διαδρομές των Windows θα πρέπει να αντικατασταθούν από το δικό σας όνομα λογαριασμού χρήστη. Δείτε πώς εμφανίζω κρυφά αρχεία και φακέλους στα Windows; αν δεν μπορείτε να βρείτε το φάκελο "AppData".

Windows 10/8/7 Τοποθεσία
iPhone: C: \ Χρήστες \ [ όνομα χρήστη ] \ AppData \ Περιαγωγή \ Apple Computer \ iTunes \ iPhone Ενημερώσεις λογισμικού
iPad: C: \ Χρήστες \ [ όνομα χρήστη ] \ AppData \ Περιαγωγή \ Apple Computer \ iTunes \ Ενημερώσεις λογισμικού iPad
iPod touch: C: \ Χρήστες \ [ όνομα χρήστη ] \ AppData \ Roaming \ Apple Computer \ iTunes \ Ενημερώσεις λογισμικού iPod
Windows XP
iPhone: C: \ Documents and Settings \ [ όνομα χρήστη ] \ Δεδομένα εφαρμογών \ Apple Computer \ iTunes \ iPhone Ενημερώσεις λογισμικού
iPad: C: \ Documents and Settings \ [ όνομα χρήστη ] \ Δεδομένα εφαρμογών \ Apple Computer \ iTunes \ iPad Ενημερώσεις λογισμικού
iPod touch: C: \ Documents and Settings \ [ όνομα χρήστη ] \ Δεδομένα εφαρμογών \ Apple Computer \ iTunes \ Ενημερώσεις λογισμικού iPod
macOS
iPhone: ~ / Βιβλιοθήκη / iTunes / iPhone Ενημερώσεις λογισμικού
iPad: ~ / Βιβλιοθήκη / iTunes / iPad Ενημερώσεις λογισμικού
iPod touch: ~ / Βιβλιοθήκη / iTunes / ενημερώσεις λογισμικού iPod

Εάν μια ενημερωμένη έκδοση δεν λειτουργεί σωστά ή το iTunes δεν αναγνωρίζει το αρχείο IPSW που κατέβαλε, μπορείτε να διαγράψετε ή να καταργήσετε το αρχείο από την παραπάνω τοποθεσία. Αυτό θα αναγκάσει το iTunes να κατεβάσει ένα νέο αρχείο IPSW την επόμενη φορά που θα προσπαθήσει να ενημερώσει τη συσκευή.

Δεδομένου ότι αυτά τα αρχεία αποθηκεύονται ως αρχεία ZIP , μπορείτε επίσης να ανοίξετε ένα αρχείο IPSW χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο zip / unzip αρχείου, όπου το ελεύθερο 7-Zip είναι ένα παράδειγμα.

Αυτό σας επιτρέπει να δείτε τα διαφορετικά αρχεία DMG που συνθέτουν το αρχείο IPSW, αλλά δεν μπορείτε να εφαρμόσετε την ενημερωμένη έκδοση λογισμικού στη συσκευή σας Apple με αυτόν τον τρόπο - το iTunes εξακολουθεί να χρειάζεται να χρησιμοποιεί το αρχείο .IPSW.

Σημείωση: Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο IPSW, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία IPSW, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείων για κάνοντας αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο IPSW

Δεν πρέπει να υπάρχει λόγος να μετατρέψετε ένα αρχείο IPSW σε άλλη μορφή. Ο τρόπος με τον οποίο υπάρχει είναι απαραίτητος για την επικοινωνία ενημερώσεων λογισμικού μέσω του iTunes και των συσκευών της Apple. η μετατροπή του θα σήμαινε την απώλεια της λειτουργικότητας του αρχείου συνολικά.

Εάν θέλετε να ανοίξετε ένα αρχείο ενημέρωσης λογισμικού συσκευών της Apple ως αρχείο αρχειοθέτησης, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη μετατροπή του IPSW σε ZIP, ISO , κ.λπ. - όπως σας διαβάσαμε παραπάνω, απλά χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο αποσυμπίεσης αρχείων για να ανοίξετε το αρχείο .

Δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας ακόμα;

Ορισμένες μορφές αρχείων χρησιμοποιούν παρόμοιες επεκτάσεις αρχείων, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά το άνοιγμα του αρχείου. Παρόλο που δύο επεκτάσεις αρχείων μπορεί να φαίνονται παρόμοιες, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι της ίδιας ή παρόμοιας μορφής, πράγμα που φυσικά σημαίνει ότι δεν μπορούν να ανοίξουν με το ίδιο λογισμικό.

Για παράδειγμα, τα αρχεία Patch System Internal Patching χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείων IPS, η οποία μοιάζει πολύ με το IPSW. Ωστόσο, αν και μοιράζονται τρία από τα ίδια γράμματα επέκτασης αρχείων, είναι πραγματικά τελείως διαφορετικές μορφές αρχείων. Τα αρχεία IPS ανοίγουν με το λογισμικό του συστήματος εσωτερικής αντιστοίχισης όπως το IPS Peek.

Τα αρχεία PSW μπορούν επίσης εύκολα να συγχέονται με τα αρχεία IPSW, αλλά είναι στην πραγματικότητα είτε αρχεία δισκέτας επαναφοράς κωδικού πρόσβασης των Windows, αρχεία καταγραφής κωδικού πρόσβασης 3-5 ή αρχεία εγγράφων Pocket Word. Καμία από αυτές τις μορφές δεν έχει καμία σχέση με τις συσκευές Apple ή το πρόγραμμα iTunes, οπότε αν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο IPSW, βεβαιωθείτε ότι η επέκταση αρχείου δεν διαβάζει "PSW".

Μια άλλη παρόμοια επέκταση είναι το IPSPOT, το οποίο χρησιμοποιείται για τα αρχεία iPhoto Spot στο Mac. Δεν χρησιμοποιούνται με το iTunes αλλά με την εφαρμογή Photos στο macOS.

Αν το αρχείο σας δεν τελειώνει με το .IPSW, ερευνήστε την επέκταση αρχείου που βλέπετε μετά το όνομα του αρχείου είτε μέσω του εργαλείου αναζήτησης στο πάνω μέρος αυτής της σελίδας είτε αλλού, όπως το Google, για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη μορφή και το πρόγραμμα μπορεί να το ανοίξει.