Τι είναι ένα αρχείο IES;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία IES

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου IES είναι ένα αρχείο Photometric IES που αντιπροσωπεύει την Illuminating Engineering Society . Πρόκειται για αρχεία απλού κειμένου που περιέχουν δεδομένα σχετικά με το φως για αρχιτεκτονικά προγράμματα που μπορούν να προσομοιώσουν το φως.

Οι κατασκευαστές φωτισμού ενδέχεται να δημοσιεύσουν αρχεία IES για να περιγράψουν πώς επηρεάζονται διάφορες κατασκευές από το προϊόν τους. Το πρόγραμμα που χρησιμοποιεί το αρχείο IES μπορεί να το ερμηνεύσει για να κατανοήσει πώς να εμφανίζει τα σωστά πρότυπα φωτισμού σε πράγματα όπως δρόμους και κτίρια.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο IES

Τα αρχεία IES μπορούν να ανοίξουν με το φωτομετρικό εργαλείο αναλυτών φωτισμού, την αρχιτεκτονική της Autodesk και το λογισμικό Revit, το RenderZone από το AutoDesSys, το λογισμικό οπτικού φωτισμού του AcuityBrands και το LTI Optics Photopia.

Σημείωση: Εάν χρειάζεστε βοήθεια με τη χρήση του αρχείου IES στο Revit, ανατρέξτε στο σεμινάριο της Autodesk σχετικά με τον τρόπο καθορισμού ενός αρχείου IES για μια πηγή φωτός.

Ένα αρχείο IES μπορεί επίσης να ανοίξει δωρεάν με το IES Viewer, καθώς και online μέσω του Visual Photometric Tool του AcuityBrands.

Ένας απλός επεξεργαστής κειμένου, όπως το Notepad στα Windows ή ένας από τους καλύτερους καταλόγους του Free Text Editors , μπορεί επίσης να ανοίξει αρχεία IES επειδή τα αρχεία είναι σε απλό κείμενο. Κάνοντας αυτό δεν θα σας αφήσει να δείτε οποιαδήποτε οπτική αναπαράσταση των δεδομένων όμως, απλά το περιεχόμενο κειμένου.

Σημείωση: Τα αρχεία ISE μοιράζονται τα ίδια γράμματα με την επέκταση αρχείου .IES. Ωστόσο, τα αρχεία ISE είναι αρχεία Project InstallShield Express ή αρχεία Project Xilinx ISE. ανοίγουν με το InstallShield και το ISE Design Suite, αντίστοιχα. Η επέκταση του αρχείου EIP μοιάζει πολύ παρόμοια, αλλά τα αρχεία εικόνας δημιουργούνται από το Capture One.

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο IES, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία IES, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο IES

Ένα αρχείο IES μπορεί να μετατραπεί σε ένα αρχείο EULUMDAT (.LDT) χρησιμοποιώντας αυτόν τον online μετατροπέα. Μπορείτε επίσης να κάνετε το αντίθετο και να μετατρέψετε το LDT σε IES. Τα εργαλεία Eulumdat θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνουν το ίδιο πράγμα αλλά λειτουργεί από την επιφάνεια εργασίας σας αντί μέσω του προγράμματος περιήγησης ιστού.

Το PhotoView δεν είναι δωρεάν, αλλά μπορεί να μετατρέψει αρχεία IES σε μορφές όπως LDT, CIE και LTL.

Το δωρεάν IES Viewer που αναφέρεται παραπάνω μπορεί να αποθηκεύσει το αρχείο στη BMP.

Παρόλο που είναι πιθανόν να μην είναι χρήσιμη, μπορείτε να μετατρέψετε ένα αρχείο IES σε άλλη μορφή που βασίζεται σε κείμενο χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Notepad ++ που ανέφερα παραπάνω.

Το δωρεάν πρόγραμμα DIALux μπορεί να ανοίξει αρχεία ULD, τα οποία είναι αρχεία Unified Luminaire Data - παρόμοια με το IES. Ενδέχεται να μπορείτε να εισαγάγετε ένα αρχείο IES σε αυτό το πρόγραμμα και, στη συνέχεια, να το αποθηκεύσετε ως αρχείο ULD.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το IES

Η μορφή του αρχείου IES ονομάζεται τέτοια λόγω της εταιρείας Illuminating Engineering Society. Είναι μια κοινωνία που συγκεντρώνει εμπειρογνώμονες φωτισμού (π.χ. σχεδιαστές φωτισμού, συμβούλους, μηχανικούς, επαγγελματίες πωλήσεων, αρχιτέκτονες, ερευνητές, κατασκευαστές εξοπλισμού φωτισμού κλπ.) Για να σχεδιάσουν καλύτερα τις συνθήκες φωτισμού στον πραγματικό κόσμο.

Είναι το IES που έχει επηρεάσει τελικά τη δημιουργία διαφόρων προτύπων για κάποιες εφαρμογές φωτισμού, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, αθλητικά περιβάλλοντα, γραφεία κλπ. Ακόμα και το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας έχει αναφερθεί στις δημοσιεύσεις του IES όταν πρόκειται για οπτική Εκπομπές ακτινοβολίας.

Δημοσιεύθηκε από το IES, The Lighting Handbook: 10th Edition είναι η αξιόλογη αναφορά στην επιστήμη φωτισμού.

Περισσότερες Βοήθεια με τα αρχεία IES

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου IES και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.