Τι είναι ένα αρχείο ASPX;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ASPX

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου ASPX είναι ένα αρχείο Active Page Extended File που έχει σχεδιαστεί για το πλαίσιο ASP.NET της Microsoft.

Τα αρχεία ASPX δημιουργούνται από έναν διακομιστή ιστού και περιέχουν σενάρια και κώδικες πηγής που βοηθούν στην επικοινωνία με ένα πρόγραμμα περιήγησης σχετικά με τον τρόπο ανοίγματος και προβολής μιας ιστοσελίδας.

Τις περισσότερες φορές, πιθανότατα θα δείτε μόνο την επέκταση .ASPX σε μια διεύθυνση URL ή όταν το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας σάς στέλνει κατά λάθος ένα αρχείο ASPX αντί για εκείνο που πιστεύατε ότι κατεβάσατε.

Πώς να ανοίξετε τα αρχεία ASPX που έχετε λάβει

Αν έχετε κατεβάσει ένα αρχείο ASPX και αναμένεται να περιέχει πληροφορίες (όπως ένα έγγραφο ή άλλα αποθηκευμένα δεδομένα), είναι πιθανό ότι κάτι δεν συμβαίνει με τον ιστότοπο και αντί να δημιουργήσει χρήσιμες πληροφορίες, παρέδωσε αυτό το αρχείο διακομιστή.

Σε αυτή την περίπτωση, ένα τέχνασμα είναι απλά να μετονομάσετε το αρχείο ASPX σε ό, τι περιμένετε να είναι. Για παράδειγμα, εάν αναμένατε μια έκδοση PDF ενός λογαριασμού από τον ηλεκτρονικό σας τραπεζικό λογαριασμό, αλλά αντ 'αυτού πήρατε ένα αρχείο ASPX, απλά μετονομάστε το αρχείο ως bill.pdf και στη συνέχεια ανοίξτε το αρχείο. Αν αναμένατε μια εικόνα, δοκιμάστε να μετονομάσετε το αρχείο ASPX image.jpg . Έχετε την ιδέα.

Το ζήτημα εδώ είναι ότι μερικές φορές ο διακομιστής (ο ιστότοπος στον οποίο λαμβάνετε το αρχείο ASPX από) δεν ονομάζει σωστά το δημιουργούμενο αρχείο (το PDF, την εικόνα, το μουσικό αρχείο κλπ.) Και το παρουσιάζει για λήψη όπως θα έπρεπε . Πραγματοποιείτε μόνο αυτό το τελευταίο βήμα.

Σημείωση: Δεν μπορείτε πάντα να αλλάξετε μια επέκταση αρχείου σε κάτι άλλο και να περιμένετε να λειτουργήσει με τη νέα μορφή. Αυτή η περίπτωση με ένα αρχείο PDF και την επέκταση αρχείου ASPX είναι μια πολύ ειδική περίσταση, διότι είναι βασικά μόνο ένα σφάλμα ονομασίας που καθορίζετε αλλάζοντάς το από .ASPX σε .PDF.

Μερικές φορές η αιτία αυτού του προβλήματος είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης ή plug-in που σχετίζονται, επομένως ίσως έχετε την τύχη να φορτώσετε τη σελίδα που δημιουργεί το αρχείο ASPX από διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης από αυτό που χρησιμοποιείτε τώρα. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer, δοκιμάστε να μεταβείτε στο Chrome ή τον Firefox.

Πώς να ανοίξετε άλλα αρχεία ASPX

Βλέποντας μια διεύθυνση URL με ASPX στο τέλος, όπως αυτή από τη Microsoft, σημαίνει ότι η ιστοσελίδα εκτελείται στο πλαίσιο ASP.NET:

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc668201.aspx

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα για να ανοίξετε αυτόν τον τύπο αρχείου επειδή το πρόγραμμα περιήγησης σας το κάνει για εσάς, είτε είναι Chrome, Firefox, Internet Explorer κ.λπ.

Ο πραγματικός κώδικας στο αρχείο ASPX επεξεργάζεται από τον διακομιστή ιστού και μπορεί να κωδικοποιηθεί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα που κωδικοποιεί στο ASP.NET. Το Visual Studio της Microsoft είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανοίξετε και να επεξεργαστείτε αρχεία ASPX. Ένα άλλο εργαλείο, αν και δεν είναι δωρεάν, είναι το δημοφιλές Adobe Dreamweaver.

Μερικές φορές, μπορεί να προβληθεί ένα αρχείο ASPX και το περιεχόμενό του να επεξεργαστεί με έναν απλό επεξεργαστή κειμένου. Για να μεταβείτε στη διαδρομή αυτή, δοκιμάστε έναν από τους αγαπημένους μας επεξεργαστές κειμένων στον κείμενό μας στη λίστα με τους καλύτερους συντάκτες δωρεάν κειμένου .

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ASPX

Τα αρχεία ASPX έχουν σαφή σκοπό. Σε αντίθεση με τα αρχεία εικόνας, όπως PNG , JPG , GIF κλπ., Όπου η μετατροπή αρχείων διατηρεί τη συμβατότητα με τους περισσότερους συντάκτες και θεατές εικόνων, τα αρχεία ASPX θα σταματήσουν να κάνουν ό, τι θέλουν να κάνουν αν τα μετατρέψετε σε άλλες μορφές αρχείων.

Η μετατροπή του ASPX σε HTML , για παράδειγμα, θα κάνει σίγουρα το αποτέλεσμα HTML να μοιάζει με την ιστοσελίδα ASPX. Ωστόσο, δεδομένου ότι τα στοιχεία των αρχείων ASPX επεξεργάζονται σε έναν διακομιστή, δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σωστά εάν υπάρχουν ως HTML, PDF , JPG ή οποιοδήποτε άλλο αρχείο που τα μετατρέπετε στον υπολογιστή σας.

Ωστόσο, δεδομένου ότι υπάρχουν προγράμματα που χρησιμοποιούν αρχεία ASPX, μπορείτε να αποθηκεύσετε το αρχείο ASPX ως κάτι άλλο αν το ανοίξετε σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας ASPX. Το Visual Studio, για παράδειγμα, μπορεί να αποθηκεύσει ανοιχτά αρχεία ASPX ως HTM, HTML, ASP, WSF, VBS, MASTER, ASMX , MSGX, SVC, SRF , JS και άλλα.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου ASPX και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω. Τα αρχεία ASPX είναι ιδιαίτερα απογοητευτικά, οπότε δεν αισθάνεστε άσχημα ζητώντας βοήθεια.