Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία CRX

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου CRX είναι ένα αρχείο επέκτασης Chrome που χρησιμοποιείται για την επέκταση των λειτουργιών του προγράμματος περιήγησης ιστού του Google Chrome μέσω μικρών προγραμμάτων που προσθέτουν πρόσθετες λειτουργίες στην προεπιλεγμένη εμπειρία περιήγησης.

Τα περισσότερα αρχεία CRX μεταφορτώνονται μέσω του Chrome Web Store, αλλά επειδή μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας επεκτάσεις Chrome και να τις εγκαταστήσετε εκτός σύνδεσης, άλλοι ενδέχεται να προέρχονται αλλού ή να φορτώνονται τοπικά.

Ορισμένα αρχεία CRX θα μπορούσαν αντ 'αυτού να είναι Links Games Αρχεία μαθημάτων ή αρχεία προγραμμάτων που χρησιμοποιούνται από το πρόγραμμα DWG TrueView της Autodesk.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο CRX

Τα αρχεία CRX που είναι αρχεία επέκτασης χρησιμοποιούνται από το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome. Συνήθως, τα αρχεία CRX μεταφορτώνονται μέσω του ιστότοπου της Google και, επομένως, εγκαθίστανται αυτόματα στο Chrome. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για τα αρχεία CRX που κάνετε λήψη εκτός του Chrome Web Store.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε ανεπίσημα αρχεία CRX τρίτου μέρους, μεταβαίνοντας στο chrome: // extensions / address στη γραμμή URL στο Chrome και ελέγχοντας την επιλογή λειτουργίας προγραμματιστή στην κορυφή. Στη συνέχεια, μεταφέρετε και αποθέστε το αρχείο CRX στο παράθυρο " Επεκτάσεις" και επιβεβαιώστε τυχόν προτροπές.

Σημείωση: Το πρόγραμμα περιήγησης Web της Opera μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει αρχεία CRX με την επέκταση που ονομάζεται Λήψη επέκτασης Chrome. Ο περιηγητής Vivaldi στηρίζει επίσης επεκτάσεις με βάση το CRX.

Δεδομένου ότι ένα αρχείο CRX είναι στην πραγματικότητα μόνο ένα μετονομαζόμενο αρχείο ZIP , οποιοδήποτε πρόγραμμα αρχειοθέτησης / συμπίεσης, όπως το PeaZip ή το 7-Zip (και τα δύο δωρεάν), θα πρέπει να είναι σε θέση να ανοίξει το αρχείο για επέκταση. Κάνοντας αυτό θα σας επιτρέψει μόνο να δείτε τα δεδομένα που αποτελούν την επέκταση, όχι στην πραγματικότητα να εκτελέσετε το πρόγραμμα.

Το Autodesk DWG TrueView χρησιμοποιεί επίσης αρχεία CRX, αλλά ο σκοπός αυτών των αρχείων είναι ασαφής. Το πρόγραμμα πιθανότατα δεν μπορεί να ανοίξει αρχεία CRX, επομένως είναι πιθανότατα να χρησιμοποιούνται μόνο από ορισμένα συστατικά του λογισμικού αυτόματα και δεν προορίζονται να ανοίξουν με το χέρι.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο CRX, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία CRX, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο CRX

Τα αρχεία XPI (Firefox), EXE (Internet Explorer) και SAFARIEXTZ (Safari) είναι παρόμοια με τα αρχεία CRX, επειδή είναι αρχεία επέκτασης που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα αντίστοιχα προγράμματα περιήγησης. Αυτές οι μορφές, ωστόσο, ανεξάρτητα από την ίδια τους πρόθεση (για επέκταση λειτουργικότητας), δεν μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε ή από τις διαφορετικές μορφές του άλλου.

Ωστόσο, μία εξαίρεση είναι ότι τα αρχεία CRX του Chrome μπορούν να εγκατασταθούν στο πρόγραμμα περιήγησης Opera με την προαναφερθείσα Επέκταση του Chrome Extension. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε αρχεία CRX από το Chrome Web Store από το πρόγραμμα περιήγησης Opera.

Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε τις επεκτάσεις του Opera σε επεκτάσεις του Chrome, μετονομάζοντας το αρχείο .NEX της Opera στο αρχείο .CRX του Chrome. Αυτό το νέο αρχείο CRX πρέπει να εγκατασταθεί χειροκίνητα στο Chrome χρησιμοποιώντας την τεχνική μεταφοράς και απόθεσης που εξηγείται παραπάνω.

Λάβετε υπόψη ότι τα αρχεία CRX είναι πραγματικά αρχεία ZIP, έτσι μπορείτε να μετονομάσετε το αρχείο σε αρχείο .ZIP για να το ανοίξετε με ένα πρόγραμμα zip / unzip αρχείου.

Εάν θέλετε να μετατρέψετε το αρχείο CRX σε EXE για κάποιο είδος αυτόματης εγκατάστασης, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να προσπαθήσετε να το συντάξετε με ένα πρόγραμμα εγκατάστασης όπως το Inno Setup.

Ακόμα δεν μπορεί να ανοίξει το αρχείο;

Προσέξτε να διαβάσετε σωστά την επέκταση αρχείου. Ορισμένες μορφές αρχείων προσάρχουν μια κατάληξη στο τέλος του αρχείου, που μοιάζει πολύ με αυτό που λέει ".CRX" όταν είναι πραγματικά ένα γράμμα ή δύο.

Για παράδειγμα, τα αρχεία CRX γράφονται πολύ όπως τα αρχεία CXR αλλά δεν έχουν την ίδια μορφή. Τα αρχεία CXR είναι αρχεία αποτελεσμάτων πλάκας FMAT που χρησιμοποιούνται με το πρόγραμμα FMAT 8100 HTS System. Ένα άλλο παράδειγμα μπορεί να δει με αρχεία CXX που είναι αρχεία C ++ πηγαίου κώδικα που χρησιμοποιούνται με το Microsoft Visual Studio.

Το σημείο εδώ είναι να ελέγξετε την επέκταση αρχείου και, στη συνέχεια, να ερευνήσετε αναλόγως, ψάχνοντας για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε με τη μορφή του αρχείου, που θα σας βοηθήσει να βρείτε το σωστό πρόγραμμα που μπορεί να το ανοίξει.