Τι είναι ένα αρχείο M;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία M

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου M θα μπορούσε να ανήκει σε ένα από τα διάφορα φορμά αρχείων, αλλά πολλά από αυτά σχετίζονται κατά κάποιο τρόπο με ένα αρχείο πηγαίου κώδικα.

Ένας τύπος αρχείου M είναι η μορφή αρχείου κώδικα πηγαίου κώδικα MATLAB. Αυτά είναι αρχεία κειμένου που αποθηκεύουν δέσμες ενεργειών και λειτουργίες για το πρόγραμμα MATLAB που χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή μαθηματικών ενεργειών για τη γραφική παράσταση γραφημάτων, αλγορίθμων εκτέλεσης και πολλά άλλα.

Τα αρχεία MATLAB M λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως οι εντολές που εκτελούνται μέσω της γραμμής εντολών MATLAB , αλλά καθιστούν πολύ πιο εύκολη την εκ νέου εκτέλεση κοινών ενεργειών.

Μια παρόμοια χρήση για αρχεία M είναι με το πρόγραμμα Mathematica. Είναι επίσης μια μορφή αρχείου που βασίζεται σε κείμενο και αποθηκεύει τις οδηγίες που μπορεί να χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα για να εκτελέσει ορισμένες λειτουργίες που σχετίζονται με μαθηματικά.

Τα αρχεία εφαρμογής Objective-C χρησιμοποιούν επίσης την επέκταση αρχείου M. Αυτά είναι αρχεία κειμένου που περιέχουν μεταβλητές και λειτουργίες που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο του προγραμματισμού εφαρμογών, συνήθως για συσκευές macOS και iOS.

Ορισμένα αρχεία M είναι αρχεία πηγαίου κώδικα Mercury, τα οποία είναι γραμμένα στη γλώσσα προγραμματισμού Mercury.

Είναι απίθανο ότι αυτός είναι ο τύπος αρχείου που διαθέτετε, αλλά μια άλλη χρήση για την επέκταση αρχείου M είναι για αρχεία μουσικής τραγουδιού PC-98 που χρησιμοποιούνται για την προσομοίωση οργάνων σε ιαπωνικούς υπολογιστές PC-98.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο M

Τα αρχεία πηγαίου κώδικα MATLAB μπορούν να δημιουργηθούν και να ανοίξουν με έναν απλό επεξεργαστή κειμένου, έτσι ώστε το Σημειωματάριο στα Windows, το Notepad ++ και άλλα παρόμοια προγράμματα να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ανοίξουν το αρχείο M.

Ωστόσο, τα αρχεία MATLAB M δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αν δεν ανοίξουν μέσα στο πρόγραμμα MATLAB. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσω της προτροπής MATLAB εισάγοντας το όνομα αρχείου, όπως το myfile.m .

Τα αρχεία M που χρησιμοποιεί η Mathematica θα ανοίξουν φυσικά με αυτό το πρόγραμμα. Δεδομένου ότι πρόκειται απλώς για αρχεία κειμένου, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ανοίξετε αυτό το είδος αρχείου M με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, αλλά η ίδια ιδέα ισχύει για τα αρχεία MATLAB, επειδή είναι μόνο χρησιμοποιήσιμα στο πλαίσιο του Mathematica.

Δεδομένου ότι τα αρχεία εφαρμογής του Objective-C είναι αρχεία κειμένου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με οποιονδήποτε επεξεργαστή κειμένου που έχει ήδη αναφερθεί, συμπεριλαμβανομένων αυτών όπως το jEdit και το Vim. Ωστόσο, αυτά τα αρχεία M δεν ισχύουν μέχρι να χρησιμοποιηθούν με το Apple Xcode ή κάποιο άλλο σχετικό μεταγλωττιστή.

Τα αρχεία πηγαίου κώδικα του υδραργύρου είναι παρόμοια με τα άλλα φορμά αρχείων που βασίζονται σε κείμενο από τα παραπάνω, αλλά είναι πραγματικά χρήσιμα μόνο με το winmercury ή τον μεταγλωττιστή Mercury.

Τα αρχεία PC-98 M μπορούν να ανοίξουν με το FMPMD2000. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε δύο αρχεία DLL - WinFMP.dll και PMDWin.dll - τα οποία μπορείτε να τραβήξετε από αυτή τη σελίδα λήψης.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο M

Οι περισσότεροι συντάκτες κειμένων που αναφέρονται σε αυτήν τη σελίδα μπορούν να μετατρέψουν ένα αρχείο M σε άλλο μορφότυπο που βασίζεται σε κείμενο όπως HTML ή TXT. Αυτό βέβαια ισχύει μόνο για τις μορφές κειμένου και όχι για κάτι άλλο όπως ένα αρχείο ήχου PC-98.

Η αποθήκευση του κώδικα σε ένα αρχείο M σε PDF είναι δυνατή με το MATLAB. Με το αρχείο M ανοικτό, αναζητήστε μια διαμόρφωση επεξεργασίας αρχείου M ή κάποιο είδος εξαγωγής ή αποθήκευση ως μενού.

Αν θέλετε να μετατρέψετε ένα διαφορετικό αρχείο M σε PDF - ένα που δεν σχετίζεται με το MATLAB, δοκιμάστε έναν από αυτούς τους δωρεάν εκτυπωτές PDF .

Το MATLAB Compiler μπορεί να μετατρέψει αρχεία MATLAB M σε EXE για χρήση με το MATLAB Runtime, το οποίο επιτρέπει σε εφαρμογές MATLAB να τρέχουν σε υπολογιστές που δεν έχουν εγκατεστημένο το MATLAB.

Το αρχείο σας δεν ανοίγει ακόμα;

Ορισμένα αρχεία μπορούν εύκολα να συγχέονται με άλλους επειδή οι επεκτάσεις αρχείων τους μοιράζονται κοινά γράμματα. Είναι πιθανό ότι δεν έχετε πραγματικά ένα αρχείο M και γι 'αυτό δεν ανοίγει με τους ανοίγοντες M ή τους μετατροπείς από ψηλά.

Η επέκταση του αρχείου M είναι σαφώς μήκους ενός μόνο γράμματος, οπότε ενώ φαίνεται απίθανο να το μπερδέψετε με ένα διαφορετικό αρχείο που ανήκει σε διαφορετική μορφή αρχείου, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να κάνετε διπλό έλεγχο.

Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλές μορφές αρχείων που χρησιμοποιούν το M για τον προσδιορισμό του αρχείου, όπως M3U , M2 και M3 (αντικείμενο ή μοντέλο Blizzard), M4A , M4B , M4V , M4R , M4P , M4V κ.λπ. το αρχείο σας και παρατηρήστε ότι ανήκει σε ένα από αυτά τα φορμά, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο που παρέχεται ή αναζητήστε το επίθημα για να μάθετε πώς να το ανοίξετε.

Αν έχετε στην πραγματικότητα ένα αρχείο M, αλλά δεν ανοίγει με τις προτάσεις σε αυτή τη σελίδα, είναι πιθανό να έχετε μια πολύ ασαφή μορφή. Χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, όπως το Notepad ++, για να ανοίξετε το αρχείο M και να το διαβάσετε ως έγγραφο κειμένου. Μπορεί να υπάρχουν μερικές λέξεις ή φράσεις εκεί που δίνουν μακριά το πρόγραμμα που το έκανε ή χρησιμοποιείται για να το ανοίξει.