Τι είναι ένα αρχείο CDDA;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία CDDA

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου CDDA είναι ένα αρχείο CD ψηφιακής ήχου που αποθηκεύει ήχο στη μορφή AIFF .

Τα αρχεία CDDA εμφανίζονται κανονικά μόνο όταν έχουν αρπαχθεί αρχεία ήχου από ένα CD ήχου που χρησιμοποιεί την προδιαγραφή CD Digital Audio. Αυτό γίνεται συνήθως μέσω του προγράμματος Apple iTunes με την επιλογή εγγραφής ήχου CD .

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο CDDA

Τα αρχεία CDDA μπορούν να ανοίξουν δωρεάν με το iTunes της Apple στα Windows και το Mac OS X, και μπορώ να φανταστώ ίσως και μερικούς άλλους πολυμέσων.

Σημείωση: Μπορείτε να εγγράψετε αρχεία ήχου στη μορφή CDDA χρησιμοποιώντας την επιλογή File> Burn Playlist to Disc στο iTunes. Απλά βεβαιωθείτε ότι η λίστα αναπαραγωγής που θέλετε να εγγράψετε είναι αυτή που βλέπετε όταν την επιλέγετε.

Το Logic Pro X είναι μια άλλη εφαρμογή από την Apple που ανοίγει αρχεία CDDA σε Mac, αλλά δεν είναι δωρεάν. Η Apple έχει εδώ οδηγίες για την εγγραφή αρχείων στη μορφή CDDA.

Ενώ είναι μάλλον απίθανο να συμβεί, δεδομένου ότι λίγες (αν υπάρχουν) μορφές, εκτός από το CD Digital Audio, χρησιμοποιούν την επέκταση CDDA, είναι πιθανό ότι ένα άλλο πρόγραμμα στον υπολογιστή σας συνδέεται με αυτή τη συγκεκριμένη επέκταση και θα ανοίξει όταν κάνετε διπλό κλικ σε αυτούς τους τύπους αρχεία.

Αν συμβεί αυτό και θέλετε να το αλλάξετε στο iTunes ή κάτι άλλο, ανατρέξτε στο πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτήν την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο CDDA

Ο CD Ripper του dBpoweramp δεν είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα, αλλά υπάρχει μια δοκιμαστική έκδοση που μπορείτε να κάνετε λήψη για Windows και Mac για να μετατρέψετε αρχεία CDDA σε WAV και άλλες μορφές ήχου.

Εάν μετά τη μετατροπή του αρχείου CDDA με το CD Ripper θέλετε να είναι σε διαφορετική μορφή που δεν υποστηρίζεται από αυτό το λογισμικό, χρησιμοποιήστε ένα από αυτά τα δωρεάν προγράμματα μετατροπής ήχου για να αποθηκεύσετε το CDDA σε μορφή MP3 ή WAV ή σε οποιοδήποτε άλλο άλλο δημοφιλές φορμά ήχου .

Ίσως θέλετε να κάνετε το αντίθετο και να μετατρέψετε κάτι σαν ένα αρχείο MP3 στο CDDA, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μια συσκευή που υποστηρίζει μόνο τη μορφή CDDA. Ενώ αυτό είναι δυνατό με ορισμένους μετατροπείς αρχείων, θα πρέπει να καταλάβετε ότι η μορφή MP3 χρησιμοποιεί απώλεια συμπίεσης , που σημαίνει ότι μέρος των ηχητικών δεδομένων περικόπτεται για να μειώσει το μέγεθος του αρχείου επιτρέποντάς του να ακούγεται ουσιαστικά το ίδιο όπως πριν.

Όταν μετατρέπετε το MP3 σε CDDA, δεν προσθέτετε με κάποιο τρόπο ότι προηγουμένως αφαιρέσατε δεδομένα στο αρχείο - χάνονται για πάντα, ακόμα και υπό τη μορφή CDDA. Είναι πολύ παρόμοιο με το πότε εσείς προσεγγίζετε πολύ κοντά μια φωτογραφία και δεν μπορείτε να συνεχίσετε να βλέπετε όλο και περισσότερες λεπτομέρειες - ότι τα δεδομένα δεν υπήρχαν ποτέ στην πρώτη θέση.

Σημαντικό: Δεν μπορείτε συνήθως να αλλάξετε μια επέκταση αρχείου (όπως την επέκταση αρχείου .CDDA) σε μια που αναγνωρίζει ο υπολογιστής σας (όπως το .MP3) και να περιμένετε να χρησιμοποιηθεί το νέο μετονομαζόμενο αρχείο. Μια πραγματική μετατροπή μορφής αρχείου χρησιμοποιώντας μία από τις μεθόδους που περιγράφονται παραπάνω πρέπει να πραγματοποιηθεί στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ακόμα να έχετε προβλήματα με το άνοιγμα ή τη χρήση αρχείου CDDA;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.

Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου CDDA, τα προγράμματα που έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα και ποια, αν υπάρχουν, συζητήσεις που έχετε δοκιμάσει ήδη και θα δω τι μπορεί να κάνει για να βοηθήσει.