Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το εργαλείο Magic Wand στο Paint.NET

Το εργαλείο μαγικού ραβδιού στο Paint.NET είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να επιλέξετε περιοχές μιας εικόνας που έχουν παρόμοιο χρώμα. Τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα τέλεια και μπορούν να εξαρτηθούν από τον τύπο της εικόνας που επεξεργάζεται, αλλά μπορεί να επιτύχει αποτελέσματα που θα ήταν αδύνατο ή χρονοβόρα για να επιτευχθεί με το χέρι.

Για να χρησιμοποιήσετε τη μαγική ραβδί, όταν έχετε ρυθμίσει σωστά τις επιλογές, απλώς κάντε κλικ στην εικόνα και άλλες περιοχές της εικόνας που έχουν χρώμα παρόμοιο με το σημείο με κλικ έχουν συμπεριληφθεί στην επιλογή. Το εργαλείο μαγικού ραβδιού μοιράζεται τις ίδιες επιλογές λειτουργίας επιλογής με τα άλλα εργαλεία επιλογής, αλλά διαθέτει και άλλες δύο επιλογές που είναι η λειτουργία πλημμυρών και η αντοχή .

Λειτουργία επιλογής

Η προεπιλεγμένη ρύθμιση για αυτήν την επιλογή είναι Αντικατάσταση . Σε αυτή τη λειτουργία, όλες οι υπάρχουσες επιλογές στο έγγραφο αντικαθίστανται με τη νέα επιλογή. Όταν αλλάξετε σε Προσθήκη (ένωση) , η νέα επιλογή προστίθεται στην υπάρχουσα επιλογή. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο εάν θέλετε να τελειοποιήσετε την επιλογή για να συμπεριλάβετε ορισμένες περιοχές με διαφορετικό χρώμα.

Η λειτουργία Αφαίρεση θα αφαιρέσει τμήματα της αρχικής επιλογής που περιλαμβάνονται στη νέα επιλογή. Και πάλι, μπορείτε να συντονίσετε μια επιλογή όπου έχουν επιλεγεί περιοχές που δεν προτίθεστε να επιλέξετε. Το Intersect συνδυάζει τις νέες και παλαιές επιλογές έτσι ώστε να παραμένουν επιλεγμένες μόνο οι περιοχές που βρίσκονται μέσα στις δύο επιλογές. Τέλος, η Invert ("xor") προσθέτει στην ενεργή επιλογή, εκτός εάν έχει ήδη επιλεγεί μέρος της νέας επιλογής, οπότε οι περιοχές αυτές είναι απενεργοποιημένες.

Συνεχής λειτουργία / πλημμύρα

Αυτή η επιλογή επηρεάζει το πεδίο της επιλογής που γίνεται. Στη συνεχή ρύθμιση, μόνο οι περιοχές παρόμοιου χρώματος που είναι συνδεδεμένες με το σημείο κλικ θα συμπεριληφθούν στην τελική επιλογή. Όταν αλλάξετε σε λειτουργία πλημμύρας , επιλέγονται όλες οι περιοχές της εικόνας που έχουν παρόμοια τιμή χρώματος, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε πολλαπλές επιλογές που δεν έχουν συνδεθεί.

Ανοχή

Παρόλο που ίσως δεν είναι αμέσως προφανές, αυτό είναι ένα ρυθμιστικό που σας επιτρέπει να αλλάξετε τη ρύθμιση κάνοντας κλικ και / ή σύροντας τη μπλε ράβδο. Η ρύθμιση Ανοχή επηρεάζει το πόσο παρόμοιο πρέπει να είναι το χρώμα με το χρωματικό χρώμα, για να συμπεριληφθεί στην επιλογή. Μια χαμηλή ρύθμιση σημαίνει ότι λιγότερα χρώματα θα θεωρηθούν παρόμοια, με αποτέλεσμα μικρότερη επιλογή. Μπορείτε να αυξήσετε τη ρύθμιση Tolerance για να δημιουργήσετε μια μεγαλύτερη επιλογή που περιλαμβάνει περισσότερα χρώματα.

Το Magic Wand μπορεί να είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο που σας επιτρέπει να κάνετε πολύπλοκες επιλογές που μπορεί να μην είναι δυνατόν διαφορετικά. Η πλήρης χρήση των διαφόρων επιλογών επιλογής και η προσαρμογή της ρύθμισης Tolerance μπορούν να σας δώσουν έναν λογικό βαθμό ευελιξίας για να ρυθμίσετε την επιλογή όπως απαιτείται.