Πώς να εκτελέσετε τη γραμμή εντολών Bash στα Windows 10

Στην ενημερωμένη έκδοση επετείου των Windows 10 , η Microsoft πρόσθεσε μια ενδιαφέρουσα νέα δυνατότητα για προγραμματιστές, χρήστες ενέργειας και όσους εργάζονταν σε συστήματα Unix-y όπως το Mac OS X και το Linux. Τα Windows 10 περιλαμβάνουν πλέον τη γραμμή εντολών Unix Bash (σε beta) που προσφέρεται από μια συνεργασία με την Canonical, την εταιρεία πίσω από το Ubuntu Linux .

Με τη γραμμή εντολών Bash μπορείτε να πραγματοποιείτε κάθε είδους ενέργειες όπως αλληλεπίδραση με το σύστημα αρχείων των Windows (όπως μπορείτε με την κανονική γραμμή εντολών των Windows), εκτέλεση τυπικών εντολών Bash και ακόμη και εγκατάσταση προγραμμάτων γραφικών UI Linux - το τελευταίο δεν υποστηρίζεται επίσημα.

Εάν είστε έμπειρος χρήστης Bash ή ενδιαφέρεστε να ξεκινήσετε με τη δημοφιλή γραμμή εντολών, ακολουθείστε τον τρόπο εγκατάστασης του Bash στα Windows 10.

01 του 06

Το υποσύστημα

Όταν εγκαθιστάτε το Bash στα Windows 10 δεν λαμβάνετε μια εικονική μηχανή ή ένα πρόγραμμα που κάνει ό, τι καλύτερο μπορεί να τρέξει ως το Bash στο Linux. Είναι στην πραγματικότητα το Bash που εκτελείται εγγενώς στον υπολογιστή σας χάρη σε μια λειτουργία στα Windows 10 που ονομάζεται Windows Subsystem for Linux (WSL). Το WSL είναι η "μυστική σάλτσα" που επιτρέπει στο λογισμικό Linux να τρέχει στα Windows.

Για να ξεκινήσετε, μεταβείτε στην επιλογή Έναρξη> Ρυθμίσεις> Ενημέρωση και ασφάλεια> Για προγραμματιστές . Στην υποενότητα "Χρήση χαρακτηριστικών προγραμματιστών" επιλέξτε το κουμπί επιλογής Κατάσταση προγραμματιστή . Ενδέχεται να σας ζητηθεί να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας σε αυτό το σημείο. Αν ναι, προχωρήστε και κάντε αυτό.

02 του 06

Ενεργοποιήστε τις λειτουργίες των Windows

Αφού γίνει αυτό, κλείστε την εφαρμογή "Ρυθμίσεις" και κάντε κλικ στη γραμμή αναζήτησης της Cortana στη γραμμή εργασιών και πληκτρολογήστε τις λειτουργίες των Windows. Το κορυφαίο αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι μια επιλογή πίνακα ελέγχου που ονομάζεται "Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των λειτουργιών των Windows". Επιλέξτε αυτό και θα ανοίξει ένα μικρό παράθυρο.

Πραγματοποιήστε κύλιση προς τα κάτω και ελέγξτε το πλαίσιο με την ένδειξη "Υποσύστημα των Windows για Linux (Beta)". Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK για να κλείσετε το παράθυρο.

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, κάτι που θα πρέπει να κάνετε πριν μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το Bash.

03 του 06

Τελική εγκατάσταση

Μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, κάντε κλικ στην Cortana στη γραμμή εργασιών για άλλη μια φορά και πληκτρολογήστε bash. Το κορυφαίο αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι μια επιλογή για εκτέλεση "bash" ως εντολή - επιλέξτε το.

Εναλλακτικά, μεταβείτε στην επιλογή Έναρξη> Σύστημα των Windows> Γραμμή εντολών . Μόλις ανοίξει το παράθυρο γραμμής εντολών, πληκτρολογήστε bash και πατήστε Enter .

Όποια και αν είναι η διαδικασία, η τελική διαδικασία εγκατάστασης για το Bash θα ξεκινήσει με τη λήψη του Bash από το Windows Store (μέσω της γραμμής εντολών). Σε ένα σημείο θα σας ζητηθεί να συνεχίσετε. Όταν συμβεί αυτό, πληκτρολογήστε y και μετά περιμένετε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.

04 του 06

Προσθέστε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης

Όταν όλα είναι σχεδόν τελειωμένα θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης, όπως συμβαίνει με τις εντολές εντολών Unix. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε το όνομα λογαριασμού χρήστη ή τον κωδικό πρόσβασης των Windows. Αντ 'αυτού, μπορούν να είναι εντελώς μοναδικά. Αν θέλετε να καλέσετε τον εαυτό σας "r3dB4r0n" τότε πηγαίνετε για αυτό.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το μέρος και ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, η γραμμή εντολών ανοίγει αυτόματα στο Bash. Θα γνωρίζετε ότι γίνεται όταν βλέπετε κάτι σαν το 'r3dB4r0n @ [όνομα υπολογιστή]' ως γραμμή εντολών.

Τώρα μπορείτε να εισάγετε τις εντολές Bash που θέλετε. Δεδομένου ότι αυτό είναι ακόμα το λογισμικό beta δεν είναι όλα τα πράγματα θα λειτουργήσει, αλλά ως επί το πλείστον θα λειτουργήσει παρόμοια με Bash σε άλλα συστήματα.

Κάθε φορά που θέλετε να ανοίξετε ξανά το Bash, θα το βρείτε κάτω από το Start> Bash στο Ubuntu στα Windows .

05 του 06

Αναβάθμιση της εγκατάστασης σας

Όπως γνωρίζει οποιοσδήποτε καλός χρήστης Bash πριν κάνετε κάτι με τη γραμμή εντολών, θα πρέπει να ενημερώσετε και να αναβαθμίσετε την τρέχουσα εγκατάσταση των πακέτων. Εάν δεν έχετε ακούσει ποτέ τον όρο, τα πακέτα είναι αυτό που ονομάζετε τη συλλογή των αρχείων που συνθέτουν προγράμματα γραμμής εντολών και βοηθητικά προγράμματα εγκατεστημένα στο μηχάνημά σας.

Για να βεβαιωθείτε ότι είστε ενημερωμένοι, ανοίξτε το Bash στο Ubuntu στα Windows και πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή: sudo apt-get update. Τώρα πατήστε Enter. Το Bash θα εκτυπώσει στη συνέχεια ένα μήνυμα σφάλματος στο παράθυρο και στη συνέχεια θα σας ζητήσει τον κωδικό πρόσβασής σας.

Απλά αγνοήστε αυτό το μήνυμα λάθους για τώρα. Η εντολή sudo δεν λειτουργεί ακόμα, αλλά εξακολουθείτε να χρειάζεστε για να εκτελέσετε ορισμένες εντολές στο Bash. Επιπλέον, είναι απλώς καλή πρακτική να κάνουμε τα πράγματα με τον επίσημο τρόπο εν αναμονή μιας απρόσκοπτης εμπειρίας Bash στα Windows.

Μέχρι στιγμής το μόνο που έχουμε κάνει είναι η ενημέρωση της τοπικής βάσης δεδομένων των εγκατεστημένων πακέτων, η οποία επιτρέπει στον υπολογιστή να γνωρίζει αν υπάρχει κάτι νέο. Τώρα για να εγκαταστήσετε πραγματικά τα νέα πακέτα πρέπει να πληκτρολογήσετε sudo apt-get upgrade και πατήστε Enter ξανά. Ο Bash πιθανότατα δεν θα ζητήσει ξανά τον κωδικό πρόσβασής σας από τη στιγμή που μόλις μπήκατε. Και τώρα, ο Bash είναι εκτός των φυλών αναβαθμίζοντας όλα τα πακέτα σας. Αρχικά στη διαδικασία, ο Bash θα σας ρωτήσει αν πραγματικά θέλετε να συνεχίσετε να αναβαθμίζετε το λογισμικό Bash. Απλώς πληκτρολογήστε y για ναι για να εκτελέσετε την αναβάθμιση.

Μπορεί να χρειαστούν μερικά λεπτά για να αναβαθμιστούν τα πάντα, αλλά μόλις γίνει, το Bash θα αναβαθμιστεί και θα είναι έτοιμο.

06 του 06

Χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα γραμμής εντολών

Τώρα έχουμε τον Bash και τρέχει είναι ώρα να κάνουμε κάτι εύκολο με αυτό. Θα χρησιμοποιήσουμε την εντολή rsync για να δημιουργήσουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας του φακέλου των εγγράφων των Windows σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Σε αυτό το παράδειγμα, ο φάκελός μας βρίσκεται στο C: \ Users \ BashFan \ Documents και ο εξωτερικός σκληρός δίσκος είναι η μονάδα F: \.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε rsync -rv / mnt / c / Users / BashFan / Documents / / mnt / f / Documents. Αυτή η εντολή λέει στο Bash να χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα Rsync, το οποίο θα έπρεπε ήδη να εγκατασταθεί στην έκδοση του Bash. Στη συνέχεια, το τμήμα "rv" λέει στο rsync να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας για όλα τα περιεχόμενα των διαφόρων φακέλων του υπολογιστή σας και να εκτυπώσει όλη τη δραστηριότητα του rsync στη γραμμή εντολών. Βεβαιωθείτε ότι πληκτρολογήσατε αυτήν την εντολή, συμπεριλαμβανομένης ακριβώς της χρήσης της καθέτου προς τα πίσω μετά ... / BashFan / Documents /. Για μια εξήγηση για το γιατί αυτή η κάθετο είναι σημαντική, ελέγξτε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Digital Ocean.

Τα δύο τελευταία bits με τους προορισμούς του φακέλου λένε στον Bash ποιο φάκελο θα αντιγραφεί και πού να το αντιγράψει. Για το Bash για πρόσβαση στα αρχεία των Windows πρέπει να ξεκινήσει με "/ mnt /". Αυτό είναι απλά μια παράξενη παράμετρος του Bash στα Windows, αφού ο Bash λειτουργεί ακόμα σαν να τρέχει σε μια μηχανή Linux.

Επίσης, σημειώστε ότι στις εντολές Bash γίνεται διάκριση πεζών-κεφαλαίων. Αν πληκτρολογήσατε σε "έγγραφα" αντί για "Έγγραφα", η Rsync δεν θα μπορούσε να βρει τον σωστό φάκελο.

Τώρα που έχετε δακτυλογραφηθεί στην εντολή σας πατήστε Enter και τα έγγραφά σας θα υποστηριχθούν σε χρόνο μηδέν.

Αυτό είναι το μόνο που θα καλύψουμε σε αυτή την εισαγωγή στο Bash στα Windows. Μια άλλη φορά θα ρίξουμε μια ματιά στο πώς μπορείτε να πειραματιστείτε με τα προγράμματα Linux που εκτελούνται στα Windows και να μιλήσετε λίγο περισσότερο για τις συνήθεις εντολές που θα χρησιμοποιήσετε με το Bash.