Πόσο κοστίζει ένα iPad mini κόστος;

Οδηγός τιμολόγησης και πληροφορίες

Το αρχικό iPad μίνι εισήχθη στα τέλη του 2012 με την πρόθεση να ανταγωνιστεί με άλλα δισκία των 7 ιντσών και να προσφέρει iPad entry-level στη σειρά. Κάναμε εξαιρετικά καλά, με μερικούς αναλυτές να αναρωτιούνται αν πήρε πολύ μεγάλο κομμάτι από τις πωλήσεις του iPad σε πλήρες μέγεθος. Η Apple κυκλοφόρησε αργότερα ένα iPad mini 2 μαζί με το iPad Air και ένα iPad mini 4 μαζί με το iPad Air 2. Το iPad mini 4 είναι σήμερα το τελευταίο tablet των 7,9 ιντσών που κυκλοφόρησε η Apple.

Το νεότερο iPad mini είναι η 4η γενιά "iPad mini 4." Κοστίζει $ 399 για το μοντέλο Wi-Fi με αποθηκευτικό χώρο 128 GB και $ 512 για το μοντέλο με 4G LTE.

Το Mini διαφοροποιείται από τα άλλα 7-ιντσών δισκία έρχονται σε 7,9 ίντσες όταν μετριέται διαγώνια. Αυτό δίνει στο iPad μίνι ένα μεγάλο κομμάτι επιπλέον ακίνητης περιουσίας και μεταφράζεται σε ένα tablet που δεν φαίνεται να είναι πολύ μικρό. Παρόμοια με τον μεγαλύτερο αδερφό του, το iPad mini χρησιμοποιεί αναλογία περιεχομένου 4: 3 και όχι το 16: 9 που εμφανίζεται σε πολλά tablet Android. Η αναλογία 4: 3 είναι γενικά καλύτερη όταν καταναλώνετε περιεχόμενο σε ιστότοπους και εφαρμογές, ενώ ο λόγος 16: 9 υπερέχει με βίντεο.

Το πρωτότυπο iPad mini

Το αρχικό iPad mini δεν πωλείται πλέον και είναι τεχνικά παρωχημένο . Η Apple σταμάτησε να υποστηρίζει το πρωτότυπο Mini με την κυκλοφορία του iOS 10 . Ωστόσο, πολλοί εξακολουθούν να βρίσκουν το αρχικό Mini να είναι αρκετά λειτουργικό, με τα πρόσθετα χαρακτηριστικά του iOS 10 εύκολο να ζήσουν χωρίς.

Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να βρουν ακόμα ένα χρησιμοποιημένο μίνι iPad σε ιστότοπους με πρόσωπο σε άτομο όπως το eBay ή το Craigslist. Ωστόσο, λόγω της απαρχαιωμένης κατάστασης και της επικείμενης έκδοσης νέας ενημερωμένης έκδοσης του λειτουργικού συστήματος από την Apple, το iPad mini μπορεί να μην αξίζει την τιμή. Εκτός από την πτώση της υποστήριξης για το λειτουργικό σύστημα, η Apple ενδέχεται σύντομα να εγκαταλείψει την υποστήριξη για ενημερώσεις εφαρμογών για tablet που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την παλαιότερη αρχιτεκτονική 32 bit, η οποία περιλαμβάνει το πρωτότυπο Mini.

Το iPad mini 2

Το αρχικό iPad mini βασίστηκε στο iPad 2, το iPad δεύτερης γενιάς της Apple . Το iPad mini 2 μπορεί να μην έχει πουλήσει τόσες μονάδες, αλλά ήταν αρκετά θηρίο σε σύγκριση με το πρωτότυπο. Το iPad mini 2 βασίστηκε στο chipset του iPad Air, το iPad της πέμπτης γενιάς της Apple. Ότι τα τρία χρόνια τεχνολογικών διαφορών παίζουν μια τεράστια γροθιά, με έναν επεξεργαστή που υπερβαίνει την τριπλάσια ταχύτητα, με περισσότερη μνήμη RAM για εφαρμογές και τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά multitasking.

Το iPad mini 2 δεν πωλείται πλέον στην ιστοσελίδα της Apple. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να βρεθεί περιστασιακά στο ανακατασκευασμένο τμήμα του καταστήματος της Apple. Τα iPads που ανακαινίστηκαν από την Apple εξακολουθούν να έχουν την ίδια εγγύηση ενός έτους με μια νέα μονάδα. Αγοράζοντας ανακαινισμένο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να πάρετε ένα φθηνότερο iPad για αυτόν τον λόγο.

Το Mini 2 βασίζεται στο chipset του iPad Air και είναι εξίσου ισχυρό με το Air. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κάνει slide-over multitasking , το οποίο σας επιτρέπει να εκτελέσετε μια δεύτερη εφαρμογή σε μια στήλη στην οθόνη.

Το iPad mini 3

Το iPad mini της τρίτης γενιάς της Apple ήταν βραχύβια. Στην πραγματικότητα, για κάποιο χρονικό διάστημα, η Apple πώλησε το iPad mini 4 και το iPad mini 2 χωρίς ένα iPad mini 3 προς πώληση. Αυτό οφείλεται στις αλλαγές μεταξύ του iPad mini 2 και iPad mini 3, ή ακριβέστερα, της έλλειψης. Η μόνη σημαντική διαφορά μεταξύ της δεύτερης γενιάς Mini και της τρίτης είναι η συμπερίληψη της τεχνολογίας αισθητήρων δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID . Και ενώ το Touch ID μπορεί να κάνει πολλά πέρα από την Apple Pay, δεν θεωρήθηκε αρκετό σημαντικό από τους καταναλωτές να δικαιολογήσουν ένα άλμα τιμών.

Το iPad mini 4

Η Apple διέκοψε το iPad mini 3 όταν κυκλοφόρησε το Mini 4 και παρόλο που ήταν αρκετά χρόνια, το iPad mini 4 εξακολουθεί να είναι το πιο πρόσφατο tablet 7,9 ιντσών που κυκλοφόρησε η Apple. Το iPad mini 4 είναι ουσιαστικά ένα iPad Air 2 με μικρότερο σχεδιασμό, οπότε δεν είναι τόσο γρήγορο όσο τα νέα μοντέλα iPad Pro, είναι ακόμα ένα από τα ταχύτερα δισκία στην αγορά. Είναι επίσης πλήρως συμβατό με όλες τις πιο πρόσφατες λειτουργίες του iPad, όπως multitasking με split-view και multitasking με εικόνα σε εικόνα .

Το iPad mini 4 ξεκινά από $ 399 και έρχεται με 128 GB αποθηκευτικού χώρου, γεγονός που το κάνει $ 30 φθηνότερο από ένα παρόμοια εξοπλισμένο iPad 9,7 ιντσών. Ωστόσο, μπορείτε να αγοράσετε το μεγαλύτερο iPad σε μοντέλο 32 GB για λιγότερο από το βασικό Mini 4. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε την κυτταρική έκδοση του iPad mini 4 εάν χρειάζεστε σύνδεση δεδομένων εκτός του σπιτιού ή του γραφείου.

Η Apple θα κυκλοφορήσει ποτέ ένα νέο iPad μίνι;

Το iPad mini 4 κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2015, γεγονός που οδηγεί πολλούς να αναρωτηθούμε αν η Apple έχει εγκαταλείψει το μέγεθος των δισκίων 7,9 ιντσών. Καθώς τα smartphones συνεχίζουν να μεγαλώνουν, η διαφορά ανάμεσα στα μεγαλύτερα μεγέθη οθόνης για ένα smartphone και τα μικρότερα για ένα tablet γίνεται πιο αδύναμη.

Το iPad της 5ης γενιάς της Apple αποτελεί ενημέρωση για το iPad Air 2 και διατίθεται ελαφρώς κάτω από το φθηνότερο διαθέσιμο iPad mini 4, καθιστώντας το νέο tablet entry-level για την Apple. Ποιό είναι λοιπόν ο τόπος που έχει το Mini στη σύνθεση της Apple;

Παρά το ότι τοποθετείται επισταμένως μεταξύ του νέου iPad entry-level και μιας σειράς μοντέλων iPad Pro που στοχεύουν άμεσα στην επιχείρηση, μερικοί άνθρωποι προτιμούν τον μικρότερο παράγοντα μορφής. Αυτό οδηγεί σε κάποια ελπίδα ότι η Apple θα κυκλοφορήσει ένα νέο iPad μίνι στο μέλλον, αλλά με βάση τις όχι τόσο μεγάλες πωλήσεις του iPad mini 2 και του iPad mini 4, οι άνθρωποι δεν πρέπει να κρατούν την ανάσα.