Το iPad έχει GPS; Μπορεί να λειτουργήσει ως συσκευή GPS;

Το μοντέλο Cellular iPad όχι μόνο δίνει πρόσβαση σε δεδομένα 4G LTE, αλλά περιλαμβάνει επίσης ένα τσιπ υποβοηθούμενου GPS, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να εντοπίσει την τοποθεσία σας όσο ακριβέστερες είναι οι περισσότερες συσκευές GPS. Και ακόμη και χωρίς αυτό το τσιπ, η έκδοση Wi-Fi του iPad μπορεί να κάνει καλή δουλειά για τον εντοπισμό του πού βρίσκεστε στη χρήση τριγωνισμού Wi-Fi. Αυτό δεν είναι τόσο ακριβές όσο το τσιπ A-GPS, αλλά ίσως να εκπλαγείτε με το πόσο ακριβής μπορεί να είναι η ανίχνευση της θέσης σας.

Έτσι μπορεί ένα iPad να αντικαταστήσει μια συσκευή GPS;

Απολύτως.

Το iPad έρχεται με την Apple Maps , η οποία είναι μια πλήρως εξοπλισμένη υπηρεσία χαρτογράφησης. Οι χάρτες Apple συνδυάζουν το σύστημα χαρτογράφησης της Apple με δεδομένα από τη δημοφιλή υπηρεσία TomTom GPS. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί hands-free ζητώντας οδηγίες για χρήση του βοηθού φωνής Siri και ακούγοντας τις οδηγίες στροφής προς τα πίσω. Μια πρόσφατη ενημερωμένη έκδοση παρέχει επίσης στους Χάρτες της Apple πρόσβαση στις οδηγίες διαμετακόμισης, έτσι μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ως οδηγό ενώ περπατάτε καθώς και οδηγείτε.

Ενώ οι Χάρτες της Apple κατηγορήθηκαν ότι ήταν ένα βήμα πίσω από τους Χάρτες Google όταν κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά, έχει περάσει πολύ από το παρελθόν. Εκτός από τις οδηγίες στροφής προς τα πίσω, η Apple Maps συνδυάζει ζευγάρια με το Yelp για γρήγορη πρόσβαση σε κριτικές κατά την περιήγηση σε καταστήματα και εστιατόρια.

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της Apple Maps είναι η δυνατότητα να εισέλθει σε λειτουργία 3D σε μεγάλες πόλεις και περιοχές. Η λειτουργία 3D flyover δίνει μια όμορφη θέα στην πόλη.

Πώς να μετατρέψετε το iPad σας σε σαρωτή

Οι Χάρτες Google αποτελούν την καλύτερη εναλλακτική λύση για τους Χάρτες της Apple και διατίθενται δωρεάν στο App Store. Στην πραγματικότητα, οι Χάρτες Google έχουν πλέον περισσότερες δυνατότητες από ό, τι όταν έρχονται με το iPad από προεπιλογή. Η Google έχει προσθέσει την Πλοήγηση Χαρτών Google, τις οδηγίες hands-free από τη σειρά της, η οποία καθιστά τους Χάρτες Google ένα εξαιρετικό σύστημα GPS.

Παρόμοια με τους Χάρτες Apple, μπορείτε να τραβήξετε πληροφορίες σχετικά με κοντινά καταστήματα και εστιατόρια, συμπεριλαμβανομένων των αναθεωρήσεων. Αλλά αυτό που θέτει πραγματικά τους Χάρτες Google εκτός είναι το Street View . Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να βάζετε μια καρφίτσα στον χάρτη και στη συνέχεια να έχετε μια πραγματική προβολή της τοποθεσίας σαν να στέκεστε στο δρόμο. Μπορείτε ακόμη να μετακινηθείτε σαν να οδηγείτε. Αυτό είναι καλό για να ρίξετε μια ματιά στον προορισμό σας, ώστε να μπορείτε πραγματικά να το αναγνωρίσετε όταν φτάσετε εκεί. Το Street View δεν είναι διαθέσιμο σε όλες τις τοποθεσίες, αλλά αν ζείτε σε μια μεγάλη πόλη, το μεγαλύτερο μέρος του έχει πιθανώς χαρτογραφηθεί.

Τόσο οι Χάρτες της Apple όσο και οι Χάρτες Google μπορούν να σχεδιάσουν εναλλακτικές διαδρομές και να δώσουν πληροφορίες κυκλοφορίας κατά μήκος της διαδρομής Μια εξαιρετική χρήση και για τις δύο εφαρμογές είναι να ελέγξετε τη διαδρομή για να δουλέψετε το πρωί για να δείτε αν η κυκλοφορία σε ώρες αιχμής προκαλεί σημαντικές καθυστερήσεις.

Το Waze είναι επίσης μια δημοφιλής εναλλακτική λύση. Το Waze χρησιμοποιεί κοινωνικές πληροφορίες και συλλογή δεδομένων για να σας δώσει μια ακριβή απεικόνιση της κυκλοφορίας στην περιοχή σας. Μπορείτε να δείτε τους χρήστες του Waze στον χάρτη και η εφαρμογή σας δείχνει τη μέση ταχύτητα κυκλοφορίας σε σημαντικούς αυτοκινητόδρομους και ενδιάμεσους σταθμούς. Μπορείτε επίσης να δείτε πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή και τα ατυχήματα που μπορεί να προκαλέσουν καθυστερήσεις.

Παρόμοια με τους Χάρτες της Apple και τους Χάρτες Google, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Waze για οδηγίες προς τα πίσω. Αλλά ενώ κάνει αρκετά καλή δουλειά σε αυτό το χώρο, δεν είναι αρκετά μέχρι το σημείο όπου η Apple και η Google είναι με αυτό το χαρακτηριστικό. Το Waze χρησιμοποιείται καλύτερα ως μια γρήγορη ματιά στην κίνηση και την οδήγηση γύρω από την περιοχή σας και όχι για μεγαλύτερα ταξίδια.

Πώς να γίνει το αφεντικό του iPad σας