Ακούστε και καταγράψτε μουσική από ραδιοφωνικούς σταθμούς Internet

Ελεύθερα προγράμματα λογισμικού που αναπαράγουν και καταγράφουν ροή μουσικής από το ραδιόφωνο Web

Εάν χρησιμοποιείτε ένα media player λογισμικού όπως το iTunes, το Windows Media Player ή το Winamp, τότε πιθανότατα έχετε ήδη ανακαλύψει ότι αυτά τα προγράμματα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την ακρόαση των online ραδιοφωνικών σταθμών. Υπάρχουν χιλιάδες ροές που μπορείτε να συντονίσετε, όπως συμβαίνει με τους παραδοσιακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που μεταδίδουν μέσω των κυμάτων.

Αλλά τι γίνεται αν θέλετε να καταγράψετε επίσης;

Η περισσότερη μουσική αυτές τις μέρες είτε μεταδίδεται με ροή ή μεταφορτώνεται. Αλλά αν είστε αρκετά μεγάλοι για να θυμάστε ότι είναι σε θέση να εγγράψετε ραδιόφωνο στην κασέτα, τότε υπάρχουν προγράμματα λογισμικού που μπορούν να το κάνουν αυτό - η μόνη διαφορά είναι ότι δημιουργούν ψηφιακά αρχεία ήχου όπως MP3.

Ωστόσο, πολλοί δωρεάν ραδιοφωνικοί παίκτες στο Διαδίκτυο που μπορείτε να κάνετε λήψη μόνο ήχου ροής. Δεν έχουν όλα τα χαρακτηριστικά εγγραφής.

Έτσι, για να εξοικονομήσετε χρόνο εδώ, είναι μια λίστα με προγράμματα ελεύθερου λογισμικού που κάνουν εξαιρετική δουλειά στην καταγραφή ραδιοφωνικών σταθμών που μπορούν να αναπαραχθούν οποιαδήποτε στιγμή.

01 από 03

RadioSure Δωρεάν

Μαρκ Χάρις - άδεια για να isco.me, Inc

Το RadioSure είναι ένα εξαιρετικά γυαλισμένο ραδιόφωνο Internet που σας δίνει πρόσβαση σε περισσότερους από 17.000 ραδιοφωνικούς σταθμούς. Η δωρεάν έκδοση έχει μια εντυπωσιακή ποσότητα επιλογών που σας επιτρέπει επίσης να καταγράφετε καθώς και να ακούτε.

Το πρόγραμμα είναι επίσης αρκετά έξυπνο για να αποθηκεύει χωριστά κάθε τραγούδι και να προσθέτει βασικές πληροφορίες για την ετικέτα μουσικής. Η διασύνδεση έχει σχεδιαστεί καλά και είναι επίσης ευέλικτη - στην πραγματικότητα, υπάρχουν μερικές ελεύθερες που μπορείτε να κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του RadioSure.

Για να αρχίσετε να ακούτε έναν ραδιοφωνικό σταθμό στο Διαδίκτυο, απλά μεταβείτε στη λίστα διαθέσιμων σταθμών. Για κάτι πιο συγκεκριμένο, ένα πλαίσιο αναζήτησης σάς επιτρέπει να πληκτρολογείτε ένα είδος ή το όνομα ενός σταθμού.

Όπως μπορείτε να περιμένετε, η έκδοση Pro προσφέρει βελτιώσεις όπως η εγγραφή τραγουδιών από την αρχή (αν δεν τα καταγράψατε αμέσως), περισσότερες ταυτόχρονες εγγραφές, κάλυψη υψηλής ποιότητας και πολλά άλλα.

Γενικά, το RadioSure είναι μια καλή στερεά επιλογή εάν θέλετε να ακούσετε ραδιόφωνο στο Διαδίκτυο και να την καταγράψετε επίσης. Περισσότερο "

02 του 03

Nexus Radio

Mark Harris

Το Nexus Radio είναι κυρίως πρόγραμμα αναζήτησης μουσικής για την εύρεση των αγαπημένων σας τραγουδιών, καλλιτεχνών κλπ. Ωστόσο, διαθέτει επίσης μια ραδιοφωνική εγκατάσταση στο Internet. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Nexus Radio για να κατεβάσετε μουσική απευθείας στον υπολογιστή σας μέσω του μηχανισμού αναζήτησης μουσικής ή να παίξετε και να εγγράψετε ζωντανές εκπομπές από έναν από τους πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στο Web.

Υπάρχουν περισσότεροι από 11.000 σταθμοί τη στιγμή της γραφής. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν: συμβατότητα με το iPod / iPhone, δημιουργία ήχου κλήσης και επεξεργαστή ετικετών ID3. Υπάρχει μια μικρή ενόχληση κατά την εγκατάσταση του Nexus Radio που πρέπει να γνωρίζετε. Το πρόγραμμα συνοδεύεται από λογισμικό τρίτων κατασκευαστών, το οποίο από προεπιλογή είναι εγκατεστημένο, εκτός αν δεν ελέγξετε αυτήν την επιλογή.

Τούτου λεχθέντος, το Nexus Radio προσφέρει μια τεράστια πηγή μουσικής και ραδιοφωνικών σταθμών Web που αξίζει ακόμα να κατεβάσετε. Περισσότερο "

03 του 03

Jobee

Mark Harris

Το Jobee που είναι διαθέσιμο ως δωρεάν download για τα Windows είναι ένα πολυ-ταλαντούχο πρόγραμμα λογισμικού. Εκτός από το ότι είναι ένα καλό εργαλείο για την ακρόαση ραδιοφωνικών σταθμών του Διαδικτύου, μπορεί επίσης να καταγράφει ροές ως MP3 - αν και δεν χωρίζει την εγγραφή σε μεμονωμένα τραγούδια.

Αυτή η συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να ακούσετε μουσική που έχει ήδη αποθηκευτεί στον υπολογιστή σας. Είναι αρκετά βασικό όσον αφορά τους παίκτες των μέσων ενημέρωσης, αλλά παίρνει τη δουλειά. Διπλασιάζει επίσης ως αναγνώστη RSS επίσης.

Αυτό το πρόγραμμα λογισμικού δεν αναπτύσσεται τώρα, αλλά εξακολουθεί να μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να έχετε εάν χρειάζεστε ένα ραδιόφωνο εγγραφής στο Web που μπορεί επίσης να τραβήξει RSS feeds επίσης. Περισσότερο "