Τι είναι το Blogroll;

Πώς Bloggers χρησιμοποιούν Blogrolls για να ωθήσουν την κυκλοφορία στα blog τους

Μια blogroll είναι μια λίστα με συνδέσμους σε ένα blog, συνήθως στην πλαϊνή μπάρα για εύκολη πρόσβαση, που ο συγγραφέας ιστολογίου αρέσει και θέλει να μοιραστεί.

Ένας blogger μπορεί να έχει blogroll για να βοηθήσει στην προώθηση των blogs φίλων τους ή να δώσει στους αναγνώστες τους μια ευρύτερη ποικιλία πόρων σχετικά με μια συγκεκριμένη θέση.

Μερικοί bloggers χωρίζουν τις blogrolls τους σε κατηγορίες. Για παράδειγμα, ένας blogger που γράφει για τα αυτοκίνητα μπορεί να χωρίσει το blogroll του σε κατηγορίες για συνδέσμους σε άλλα blogs που γράφει, άλλα blogs για αυτοκίνητα και άλλα blog που βρίσκονται σε ένα μη σχετικό θέμα.

Το blogroll μπορεί να ρυθμιστεί με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις κάθε blogger και μπορεί να ενημερωθεί ανά πάσα στιγμή.

Blogger Εθιμοτυπία

Είναι ένας άγραφος κανόνας στο blogosphere ότι εάν ένας blogger βάζει έναν σύνδεσμο στο blog σας στο blogroll του, θα πρέπει να ανταλλάξετε και να προσθέσετε το σύνδεσμο αυτού του blog στο blogroll σας. Φυσικά, κάθε blogger προσεγγίζει αυτό με τους δικούς του στόχους blogging στο μυαλό.

Μερικές φορές, μπορεί να μην σας αρέσει ένα blog που να σας συνδέει μέσω του blogroll. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορείτε να αποφασίσετε να μην επαναφέρετε έναν σύνδεσμο blogroll, αλλά είναι καλή ετικέτα blogging για να ελέγξετε τουλάχιστον κάθε blog που σας συνδέει μέσω του blogroll για να καθορίσετε αν θέλετε να προσθέσετε αυτό το blog στο δικό σας blogroll ή όχι .

Μια άλλη κατάλληλη κίνηση είναι να επικοινωνήσετε με τον blogger που ανέφερε τη σύνδεσή σας και να τους ευχαριστήσω που σας πρόσθεσε στο blogroll τους. Αυτό πρέπει να γίνει ειδικά εάν η αναφορά τους οδηγεί σε σημαντική επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας, αλλά ακόμα και αν δεν σας αρέσει ιδιαίτερα ο ιδιοκτήτης του blogroll ή το περιεχόμενό του.

Ωστόσο, η επαφή με κάποιον για να ζητήσετε άδεια για να προσθέσετε το ιστολόγιό σας στο blogroll σας είναι πιθανώς περιττή. Δεδομένου ότι ο blogger έχει έναν δημόσιο ιστότοπο που είναι διαθέσιμος στο διαδίκτυο για να δει κανείς, σίγουρα δεν θα πειράξει αν προσθέσετε έναν άλλο σύνδεσμο στον ιστότοπό του.

Επίσης, ζητώντας από έναν blogger να προσθέσει τη δική σας ιστοσελίδα στο blogroll δεν είναι καλή εθιμοτυπία, ακόμα κι αν έχετε ήδη προσθέσει το blog τους στο δικό σας blogroll. Εάν ο blogger θέλει να προσθέσει τον ιστότοπό σας στο blogroll με δική του συμφωνία, τότε είναι σπουδαίο, αλλά μην το βάζετε στην παράξενη θέση να πρέπει να σας απενεργοποιήσουμε άμεσα.

Blogrolls ως ενισχυτές κυκλοφορίας Blog

Blogrolls είναι εργαλεία οδήγησης εξαιρετικής κυκλοφορίας . Με κάθε blogroll στο οποίο έχει καταχωρηθεί το ιστολόγιό σας, υπάρχει η πιθανότητα οι αναγνώστες αυτού του ιστολογίου να κάνουν κλικ στον σύνδεσμο σας και να επισκέπτονται το ιστολόγιό σας.

Blogrolls ισοδυναμούν με τη δημοσιότητα και την έκθεση σε όλη την μπλογκόσφαιρα. Επιπλέον, τα blogs με πολλές εισερχόμενες συνδέσεις (ειδικά εκείνα από blogs υψηλής ποιότητας όπως βαθμολογούνται από το Google pagerank ή την αρχή Technorati) είναι συνήθως κατατάσσονται υψηλότερα από τις μηχανές αναζήτησης, γεγονός που μπορεί να φέρει επιπλέον κίνηση στο ιστολόγιό σας.

Αν είστε αυτός με το blogroll, θα ήταν καλό να ενημερώσετε περιστασιακά τους συνδέσμους. Δεν εννοώ να αφαιρέσετε τα αγαπημένα σας και να τα αντικαταστήσετε με νέους συνδέσμους ακόμα κι αν δεν σας αρέσουν οι ιστότοποι, αλλά να προσθέσετε τουλάχιστον μερικές φορές νέους συνδέσμους ή να αλλάξετε τη σειρά των συνδέσμων για να διατηρήσετε τα πράγματα φρέσκα.

Εάν οι επισκέπτες σας γνωρίζουν ότι το blogroll σας ενημερώνεται κάθε τόσο συχνά, όπως την ίδια μέρα μία φορά το μήνα, πιθανότατα θα επισκέπτονται τη σελίδα σας κατά τρόπο συνηθισμένο για να δείτε ποια νέα ιστολόγια συστήνετε.

Δημιουργία Blogroll

Η λέξη "blogroll" ακούγεται περίπλοκη, αλλά είναι απλώς μια λίστα συνδέσμων με ιστότοπους. Μπορείτε εύκολα να κάνετε ένα ανεξάρτητα από την πλατφόρμα blogging που χρησιμοποιείτε.

Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε έναν λογαριασμό Blogger , μπορείτε να το κάνετε με διάφορους τρόπους. Απλά προσθέστε μια λίστα συνδέσεων, μια λίστα ιστολογίων ή ένα widget HTML / JavaScript στο ιστολόγιό σας που περιέχει τους συνδέσμους στα blogs που θέλετε να διαφημίσετε.

Αν έχετε ένα blog του WordPress.com , χρησιμοποιήστε το μενού " Σύνδεσμοι " στον πίνακα ελέγχου.

Για οποιοδήποτε ιστολόγιο, μπορείτε να επεξεργαστείτε τη σύνδεση HTML σε οποιοδήποτε ιστολόγιο. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνδέσμους HTML εάν χρειάζεστε βοήθεια.